Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:43, 01 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Danusiu jak zwykle pieknie u Ciebie. Miliny obydwa cudne i olbrzymie i hortek masz mnóstwo . Pozdrówka.

Miliny to giganty a hortki lubie bo mało z nimi roboty a niestety z uwagi na problemy zdrowotne musze ograniczyć te rosliny co wymagają szczególnie cięcia czy dużo plewienia. Dobrze rosną u mnie rh i hortensje chyba mam kwasna glebe Duzo deszczy też jest u nas a one to lubią
danuta_szwajcer 15:54, 01 sie 2016

No i teraz jest hortensjowo
Zdjecia zrobiłam wczoraj a potem była ulewa za ulewą ale pomimo, że te hortensje te giganty to tylko "wanilka" nie daje rady i ją połamało a reszta spoko. Te co mam w cieniu jeszcze nie kwitną i chyba je przesadze przy okazji planowanych zmian i rewolucji jesienią w ogrodzie.
danuta_szwajcer 16:01, 01 sie 2016

danuta_szwajcer 16:09, 01 sie 2016

danuta_szwajcer 16:29, 01 sie 2016

danuta_szwajcer 16:36, 01 sie 2016

malgorzata_s... 16:57, 01 sie 2016

Danusiu horty cudownePamiętam jakie wielkie masz okazy. Ogród bajeczny, swobodny i pomimo zeszłorocznych zniszczeń zachwyca coraz bardziej
Urszulla 18:39, 01 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Tylko u niektórych one rosną bardzo wysokie takie mi się podobają wiec sadz z tyłu za hortkami albo pomiędzy. Zebrinusy lubią ziemie gliniastą wiec u Ciebie powinny bardzo dobrze rosnąc Zaraz dam zdjęcia ale nie wiem czy mam tam z trawami coś a ja mam tylko 3 szt bo reszta to inne trawy Po ile Ula u Ciebie? Może jutro pojade do mojej ulubionej szkolki może dokupię jakies trawki

Danusiu po 10zł, ale małe i drobne sadzonki. Rozrośnięte były po 20zł. Hortki muszą mieć dużo traw jak widzęa Zebrinusowi pięknie z niebieskim towarzystwem u Ciebie
Kindzia 18:44, 01 sie 2016

Ale Ci hortule porosły Danuś! Pięknie wyglądają!!! U mnie też wichura VF połamała w części, szkoda mi ich bardzo. W zeszłym roku vanilek nie było widać, bo je trawy zdominowały. Jak trawy przesadziłam, to wichura...dobrze, że trochę zostało, chcę ich bordo w końcu zobaczyć
danuta_szwajcer 08:58, 02 sie 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu horty cudownePamiętam jakie wielkie masz okazy. Ogród bajeczny, swobodny i pomimo zeszłorocznych zniszczeń zachwyca coraz bardziej

Pogoda w tym roku deszczowa bardzo to wszystko rośnie jak szalone no i faktycznie tych strat nie widać Dobrze, że w tym roku omijają mnie grady i wichury a nawet ulewa niedzielnia strat nie zrobiła: