Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

marba 12:05, 08 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
A teraz troche wspomnien, haha chyba się starzeje bo ostatnio coraz bardziej staje się sentymentalna Natknełam się na zdjęcia z przed 10 lat i koniecznie musze na wiosne zrobic rewolucje przy oczku bo zbyt zarosło.

Uroczo!
Kindzia 12:16, 08 wrz 2017

Byłam na Skiatos Ale to dawne dzieje...
danuta_szwajcer 17:24, 08 wrz 2017

marba napisał(a)

Uroczo!

danuta_szwajcer 17:28, 08 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Byłam na Skiatos Ale to dawne dzieje...

Oj tak, dawne dzieje Kasiu, teraz wrociłam z ogrodu, padam na pysk ze zmęczenia, urobiłam się okrutnie, noga boli, brudna, głodna, fotki porobiłam ale musze pod prysznic i sapnac troche
Urszulla 13:21, 09 wrz 2017

Ja dzisiaj koszę. Zejdzie mi cały dzień. A zieleninę wykorzystam na nazwóz. U mnie tyle miejsc do uporzadkowania że nie myślę żeby sie nie denerwować. A u Ciebie wszystko takie duże że też trzeba porządkować.
Dorota123 23:13, 09 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Teraz czas wrzosów, moje jedno wrzosowisko o dziwo przetrwało zimę chodz w innych miejscach ogrodu duże straty były po zimie. Bardzo je lubie i będe jeszcze tworzyć nowe wrzosowiska chodz nie wiem czy z tą stopą dam rade w tym roku. Jeżeli mi mój M łopatą przekopie to z resztą sobie poradze. Teraz jest wybór chociaz i widze co kupuje.
Piękne, rozrośnięte wrzosy. Podziwiam, u mnie jakoś kiepsko, co roku sadzę, a wiosną są martwe. Zaczęłam je traktować jak jednoroczne. W tym roku znów posadzę.
danuta_szwajcer 17:47, 10 wrz 2017

Urszulla napisał(a)
Ja dzisiaj koszę. Zejdzie mi cały dzień. A zieleninę wykorzystam na nazwóz. U mnie tyle miejsc do uporzadkowania że nie myślę żeby sie nie denerwować. A u Ciebie wszystko takie duże że też trzeba porządkować.

Ale w miare mam uporzadkowane, w ogrodzie cały czas jest co robić, a jak tak wykosze cały ogród, poprzycinam to zaraz mi lepiej się spaceruje no i tak ciągle kombinuje co tu dosadzic a co tu zmienic. Po wycince niektórych drzew mam niedokonczone rabaty bo czekam jeszcze na wyciecie dużej tawuły, pergola jest już kupiona i dopiero jak ją M postawi to będe mogła kombinowac na dokonczeniu tego miejsca bo znowu się zmieni perspektywa. A to klonik, którego dalej nie wiem gdzie go posadzic)
danuta_szwajcer 17:57, 10 wrz 2017

Dorota123 napisał(a)
Piękne, rozrośnięte wrzosy. Podziwiam, u mnie jakoś kiepsko, co roku sadzę, a wiosną są martwe. Zaczęłam je traktować jak jednoroczne. W tym roku znów posadzę.

Ciesze się, że się podobają, wrzosy mają swoje wymagania i zauważyłam, że tam gdzie jest tylko samo wrzosowisko są najładniejsze i nie ma problemu. Próbuj okrywać igliwiem na zimę no i obcinam je mocno ale dopiero w kwietniu. Dosadziłam kilka no i zobaczymy czy dają rade?
danuta_szwajcer 18:07, 10 wrz 2017

danuta_szwajcer 18:24, 10 wrz 2017

No i w miejsce ogromnego derenia, który został jesienią wycięty, korzenie miał tak rozległe i głebokie, że tylko zostały wypalone no więc przysypałam na wiosne ziemią no i dopiero teraz zabrałam się za dokonczenie rabaty od strony wschodniej/ od placu zabaw dla wnuków/ bo reszta była zrobiona przed kontuzją stopy.
Z uwagi na słonce przez cały dzień, sadze tam, rosliki co dadzą rade w tym słoncu. Nie wiem czy dać obwódke?? Chciałam posadzic albo jasną tawułke niską albo berberysy ale teraz to juz sama nie wiem?
Obecnie to tak wygląda.

Jeszcze jedno ujęcie, z lewej strony jest plac zabaw, hustawki, trampolina a z prawej przejscie do dalszej częsci ogrodu a z przodu jest piaskownica

Jeszcze druga połowka została ale tam są stare dwie róże i musze to wkomponować, zostawiłam tam też małego derenia, którego teraz będe mocno ciąc, bo z drabiny cięcie jak do tej pory to już nie dla mnie. No i nie wiem czy robic obwódke??