Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 19:22, 18 wrz 2017

Agania napisał(a)
Śliczne kolory Danusiu, szczotki masz w koralikach, uwielbiam rozplenice wszelakie, ostatnio nabyłam "Hameln Gold"...masz taką?

Kalinę japońską polecam, ładnie zimuje, kwtnie w maju, a gałazki ładnie się jej tak pagodowo układają i pachnie

Nie mam i już ją oglądałam w necie i jest piękna no i w kolorze seledynowym, taki jaki lubie w dodatku lubi słonce bo hakone cierpi w słoncu a kolorem podobna, ciekawe jak z mrozem?
Za opinie o kalinie dziękuje, kupie ją jednak i posadze wiosną, dali je już pod namioty więc spokojnie nikt ich nie wykupi
Monia81 10:23, 19 wrz 2017

Witaj Danusiuprzeczytałam wątek i przyszłam się przywitać piękny masz ogród, wiele pięknych i kolorowych roślin u Ciebie znalazło miejsce lilie, hortensje, floksy, wrzosy no po prostu cudne, już nie mówiąc o tych pnących różach z wielką chęcią będę do Ciebie zaglądać, pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:01, 19 wrz 2017

Monia81 napisał(a)
Witaj Danusiuprzeczytałam wątek i przyszłam się przywitać piękny masz ogród, wiele pięknych i kolorowych roślin u Ciebie znalazło miejsce lilie, hortensje, floksy, wrzosy no po prostu cudne, już nie mówiąc o tych pnących różach z wielką chęcią będę do Ciebie zaglądać, pozdrawiam

Miło, że zajrzałas do mnie i zapraszam Spojrzałam, że Bobrowniki i powspominałam sobie troche miłe rodzinne chwile zwązane z tym miejscem Pozdrawiam
danuta_szwajcer 17:14, 19 wrz 2017

Wczoraj wykorzystałam słoneczko i cięzko pracowałam w ogrodzie, powiekszałam rabate pod domem by dosadzić tam cebule i przygotowałam jedną nową i póki co też cebule tam posadziłam a zimą pomyśle jak ją wiosną zagospodaruje. Bardziej mnie olśni jak wytniemy jeszcze tą olbrzymią tawułe, której już nie daje rady przycinać a po drabinach się wspinać to już nie dla mnie/ jedna kontuzja mi wystarczy/ Planuje wycinke w pazdzierniku ale to juz mój M i jabłoń z tyłu domu. Zakwitła jeszcze biała jarzmianka, pelargonie jeszcze pięknie kwitną. Ale winobluszcz już czerwienieje.

danuta_szwajcer 17:23, 19 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu odpisalam na swoim watku bo to dluzszy wywod.

Dziękuje za obszerny opis, jedna choine juz solo posadziłam jest na poprzedniej stronie na zdjeciu Elu na tym zdjęciu ta z prawego boku to magical candle, mam jeszcze inne i też mają takie kwiaty.
Agania 08:39, 20 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Nie mam i już ją oglądałam w necie i jest piękna no i w kolorze seledynowym, taki jaki lubie w dodatku lubi słonce bo hakone cierpi w słoncu a kolorem podobna, ciekawe jak z mrozem?
Za opinie o kalinie dziękuje, kupie ją jednak i posadze wiosną, dali je już pod namioty więc spokojnie nikt ich nie wykupi

Nie można do Ciebie nie zaglądać...masz tak ślicznie...ach ta jarzmianka

Rozplenice Hameln Gold powinny zimować bez problemu w przeciwieństwie do turzyc Everillo i Elata
Kindzia 11:04, 20 wrz 2017

U nas na słoneczko weekendowe nie bardzo są widoki Danuś
Basen mamy w planie
malgorzata_s... 11:11, 20 wrz 2017

Danusiu te Twoje hortensje olbrzymy cudowne sąU mnie też winobluszcz już rumieńce łapie
marba 11:29, 20 wrz 2017

Fajny ten płot porośnięty winobluszczem. Musi pięknie wyglądać cały przebarwiony na czerwono. Też planujemy taki za domem po bokach działki, uznaliśmy, że to będzie najlepsze rozwiązanie.
danuta_szwajcer 13:00, 20 wrz 2017

Agania napisał(a)

Nie można do Ciebie nie zaglądać...masz tak ślicznie...ach ta jarzmianka

Rozplenice Hameln Gold powinny zimować bez problemu w przeciwieństwie do turzyc Everillo i Elata

To koniecznie musze ją kupić, chciałam Elate ale jak ma mi paśc to lepiej tą, która radzisz Jarzmianki są cudne Pozdrawiam