Danusia gdzie w Czechach takie piekne widoki. Masz teraz autostrade az do Czech to pewnie, ze to rzut beretem.
Jest ciszej bo ich mniej u nas wszystko zadeptane.
Danusiu tak jak bylo tydzien temu to sie juz nie wroci. Chociaz pamietam listopad tez nieraz pokazal piekna pogode.
Elu to w okolicach Opavy, bliżej mam przez Racibórzale fakt do autostrady też mam blisko, ale to korzystamy jak jedziemy w innym kierunku. Drogi puste Ale probnozy na listopad nie są dobre póki co a grabienia jeszcze troche mam a i liści na drzewach dużo, szczególnie na dębach. Buki się pięknie odbarwiaja dopiero teraz.
Dużo róż dopiero u mnie teraz kwitnie
Jeszcze troche pracy mam, bo trawy trzeba związać i niektore krzewy przed śniegiem, okryć wrzosy no i liście odwiecznie od sąsiadki bo moje to drobiazg w porównaniu z tymi drugimi a powietrze za oknem jak nie ma wiatru to syf straszny Pozdrawiam
Moja Muszka też uwielbiała jazdem samochodem ale z nią dalej nie jezdziliśmy, bo wiesz to czasy były kiedy opiekowałam się tyle lat mamą. Ale Kropeczka to podróżniczka i nie ma z nią żadnych problemów Ma paszport Pozdrawiam
Ostatnie kolorowe liście, bo te najpiękniej odbarwione to już opadły i wygrabione. Teraz dopiero perukowce, krzewuszki całkiem zielone liście mają i kwitną jeszcze.