Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 13:08, 25 lut 2018

Mira104 napisał(a)
Zima Danusiu, to i nie ma za bardzo co robić ogrodowo. Jeszcze wstrzymuję się z wysiewem do donic, bo w tamtym roku się pospieszyłam i rośliny były za bardzo wyrośnięte.

Tez jak kiedys wysiałam to potem nie było gdzie z tym uciekać i wybujałe bardzo ale i tak Cie podziwiam, że masz taki zapał do sadzenia warzywnika bo mnie odstrasza to nasze zanieczyszczone środowisko, sszaleństwa pogodowe, robactwa, grady itp. dałam sobie spokój. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 13:20, 25 lut 2018

marba napisał(a)
Piękne fotki ptaszków nam pokazujesz, Danusiu. Bażant cudnej urody. Do mnie też czasem podchodzą, bo za siatką łąka i las, ale niestety, psy je płoszą.

U mnie jest zakaz chodzenia do tyłu domu bo tam jest ich królestwo tak jak i ptaków Wiwiorki cięzko jest mi uchwycic.

danuta_szwajcer 13:31, 25 lut 2018

mirkaka napisał(a)
Witaj Danusiu, jestem u Ciebie pierwszy raz, znalazłam Twój ogród po wpisaniu w google nazwy róży Veilchenblau. Chciałam Ci pogratulować takiego pięknego okazu
Czy teraz gdy nadeszły takie mrozy okryłaś ją czymś? Czy obrywasz jej liście jesienią, bo widziałam na zdjęciu że jest bez liści?
Czy w ogóle na zimę ją okrywasz? Ile lat jest u ciebie?
Też ją mam, bardzo ją lubię, będzie u mnie teraz czwarty sezon. Swoją okryłam przed tymi mrozami ale nie wiem czy to ją zabezpieczy na tyle żeby zakwitła?

Witaj, miło, że do mnie zajrzałaś. To też moja ulubiona róża. Nie okrywam bo za dużo tego mam. Ostatniej zimy wymroziło mi 60 róż ale ta została, owszem dużo musiałam na wiosnę wyciąc ale zakwitła, martwie się teraz bo znowu bez śniegu a mrozy mają być dłużej. Mam ją pare lat ale dokładnie nie pamiętam. Kiedyś miałam w innym miejscu ale niestety jednej mroznej zimy też nie wytrzymała. Wiesz z tym okrywaniem to róznie bywa bo rok temu u mnie w maju był śnieg i mróz i wiele roślin padło. Bardzo bym rozpaczała nad tą różą bo i tak mój różany raj jest teraz taki ubogi

AgataM 13:43, 25 lut 2018

Ale musi być miło, usiąść na tej romantycznej ławeczce wśród tylu pięknych róż..... Cudnie jest u Ciebie
A figlarna wiewióreczka jest bardzo fotogeniczna Pozdrawiam goraco
marba 14:37, 25 lut 2018

Fotki jak z rajskiego ogrodu. Jestem zauroczona.
danuta_szwajcer 14:50, 25 lut 2018

AgataM napisał(a)

Ale musi być miło, usiąść na tej romantycznej ławeczce wśród tylu pięknych róż..... Cudnie jest u Ciebie
A figlarna wiewióreczka jest bardzo fotogeniczna Pozdrawiam goraco

Oj tak, chodz jestem z tych co długo nie posiedzą
Urszulla 14:53, 25 lut 2018

danuta_szwajcer napisał(a)

to juz fruuu)

Co to za okazy z tym żółtym na piórkach?
A przy karmniku z czarną czapeczką?
danuta_szwajcer 15:01, 25 lut 2018

marba napisał(a)
Fotki jak z rajskiego ogrodu. Jestem zauroczona.

No to jeszcze troche różanego raju

danuta_szwajcer 15:08, 25 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Co to za okazy z tym żółtym na piórkach?
A przy karmniku z czarną czapeczką?

Dzwonce, czyże,szara z czarną czapeczką to sikorka uboga czarnogłówka
mirkaka 16:31, 25 lut 2018

Danusiu, 60 róż wymarzło? A ciągle u Ciebie widać ich ogrom To ile masz ich teraz?

U mnie zeszłej wiosny też był mróz, moje niezawodne hortensje ogrodowe bardzo ucierpiały,ale reszta roślin jakoś dała radę.