Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Kindzia 18:18, 26 mar 2018

Danuś, mam dwie Laguny przy huśtawce. Jedna 3-letnia. Mróz im nie straszny, przecież u mnie wygwizdów i dwie kolejne zimy mroziło bardzo. A one tylko z kopczykiem. U Ciebie też będą ładne, zobaczysz. Natomiast bardzo jestem ciekawa jak Giardina sobie poradziła, to jej pierwsza zima u mnie. I też na wygwizdowiu, i też mroziło, i też z kopczykiem tylko...

Buziak
danuta_szwajcer 18:45, 26 mar 2018

Kindzia napisał(a)
Danuś, mam dwie Laguny przy huśtawce. Jedna 3-letnia. Mróz im nie straszny, przecież u mnie wygwizdów i dwie kolejne zimy mroziło bardzo. A one tylko z kopczykiem. U Ciebie też będą ładne, zobaczysz. Natomiast bardzo jestem ciekawa jak Giardina sobie poradziła, to jej pierwsza zima u mnie. I też na wygwizdowiu, i też mroziło, i też z kopczykiem tylko...

Buziak

O jak miło, że jesteś. Pocieszyłaś mnie a u Ciebie faktycznie jeszcze większy wygwizdów niż u mnie. Jest piękna i chce ją mieć no i będę bo już kupiona. No właśnie u Ciebie ją widziałam i sie nią zachwyciłam i jeszcze tam masz taką piękną biała pnąca. Wiesz dziś jak robiłam porządki na rabatach to znalazłam pod tują w samej donicy róże i była nawet przerwócona to przez tą moją kontuzje nogi zapewne i wyobraz sobie ona wypuszcza już listki i nic jej nie przymroziło na wierzchu w samej donicy Ide zobczyc co tam u Ciebie Buziak Kasiu
nebel 20:59, 26 mar 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Czosnki nawet już tak urosły i wszystkie roślinki domagają się już wiosny.

Danusiu, tak bardzo pragnę nadejścia wiosny, że cieszą mnie Twoje piękne zdjęcia. U mnie na północy znacznie zimniej. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 10:24, 27 mar 2018

Urszulla napisał(a)
Narazie mamy optymalne przejście do wiosny. U mnie tulipany idą w oczach.

U nas zimnica, czekam na deszcz bo ponawoziłam obornikiem, iglaki też i rodki a reszta pózniej. Poczyściłam część rabat no masakra ile tych liści dębowych a pod nimi mech Zaczynam się zastanawiać czy to ma sens bylinowych rabat? Urobiłam się strasznie a gdzie tam reszta. Wszystko wychodzi zastanawiam się tylko nad zawilcami bo nic nie widze. Dereń płóżacy mi też przymroziło. Ale oba kloniki pięknie już wypuszczają listki Hiacynty Ula, które kiedyś dostałam od Ciebie są niezawodne pięknie każdej wiosny zakwitająDużo klematisów co już miało pączki to też musiałam je poprzycinac bo wymroziło.

danuta_szwajcer 10:29, 27 mar 2018

nebel napisał(a)

Danusiu, tak bardzo pragnę nadejścia wiosny, że cieszą mnie Twoje piękne zdjęcia. U mnie na północy znacznie zimniej. Pozdrawiam

U nas też znowu się zrobiło ponuro i zimno i żeby chociaż deszcz był bo bardzo potrzebny. Przyroda bardzo chce już wiosny tak jak i My no i słoneczka

Kindzia 11:30, 27 mar 2018

Matko i córko...zawilce. U mnie jeszcze nie pocięte po zimie, a Ty już zielonego chcesz
Milka 12:40, 27 mar 2018

Jest wiosna
Danusiu, sadź Lagunę, gdzie planowałaś, ona naprawdę nie do zdaracia
danuta_szwajcer 14:11, 27 mar 2018

Kindzia napisał(a)
Matko i córko...zawilce. U mnie jeszcze nie pocięte po zimie, a Ty już zielonego chcesz

O a ja myślałam, że tylko u mnie taki bajzel na rabatach, tyle jeszcze do sprzątania. Poczekam na zawilce, jażmianki też pózniej wychodzą. Ide jeszcze szybko nawozu rozsypać na trawnik przed deszczem
danuta_szwajcer 14:15, 27 mar 2018

Milka napisał(a)
Jest wiosna
Danusiu, sadź Lagunę, gdzie planowałaś, ona naprawdę nie do zdaracia

Tylko deszczu i ciepełka i ruszy wszystko z kopyta, forsycja u mnie jedna już kolorek widać) Właśnie dokupiłam bratków i ide zaraz posadzić jeszcze do donic przed dom to zaraz weselej się zrobi Co do Laguny to Was posłuchamNiektóre pąki magnoli już pękają ale niektóre coś mi się czarne wydają.
AgataM 14:17, 27 mar 2018

Jejku, jak u Ciebie wszystko szybko pączkuje..... Wiosna!
Urocze dekoracje