Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

mirkaka 07:40, 19 mar 2018

Milka napisał(a)
Storczyki wypasne
Nie zamartwiaj sie pogodą, nic to nie daje. Moim zdaniem azalie wielkokwiatowe, co drugi rok obficie kwitną, my podlewalismy, a mimo to z pąkami podobnie, te co rok temu kwitly solidnie, w tym marniejsze.

Nie zauważyłam takiej zależności u siebie. Azalie i Rh zasilaj dwa razy do roku, wiosną i w czerwcu, nawozem do rh. Tylko trzeba uważać żeby nie za dużo bo nie lubią zasolonej gleby.
Ja u siebie obrywam przekwitnięte kwiaty, to stymuluje zawiązywanie pąków kwiatowych na kolejny rok, no i czerwcowe zasilanie też
danuta_szwajcer 08:50, 19 mar 2018

marba napisał(a)
Danusiu, w domku to już całkiem wiosennie masz.
U mnie całe stada szpaków się zadomowiły. Na szczęście nie mają czego niszczyć. Lubię ich śpiew. Czuję wtedy, że to naprawdę już wiosna.

Czasami tylko lubie bo mi się z dzieciństwem kojarzą i z czereśniami a, że ja byłam "chłopczyca" i łobuziara to często po drzewach się wspinałam a szczególnie po czereśniach Za oknem zima na całego.
danuta_szwajcer 08:51, 19 mar 2018

Bogdzia napisał(a)
Jastrzab i krogulec różnią sie głównie wielkością, są bardzo podobnie ubarwione a samica krogulca jest niemal równa jastrzębiom. Sądząc po wielkosci i wolu pod głową może to byc jastrząb który własnie jest po jedzeniu, gdybyśmy wiedzieli co upolował byłoby łatwiej zgadnac bo jastrzab zapoluje na ptaki większe (wielkosci gołębia ,kosa , szpaka...) za drobnymi sie nie ugania a krogulec na drobne poluje.

Bardzo dziękuje, no i zawsze się czegoś człowiek nauczy bo faktycznie dopiero teraz zauważyłam to wole Pozdrawiam
danuta_szwajcer 08:52, 19 mar 2018

Urszulla napisał(a)
Byłam ciekawa odpowiedzi Bogdzi

No ja też bo mnie to męczyło
danuta_szwajcer 08:53, 19 mar 2018

Kasya napisał(a)
Widze ze podobne ptaszorki jak u mnie
Dziwie się ze śniegu nie masz...myślałam ze na południu to wszędzie jest [/quote

Teraz zaczęlo coś sypać ale teraz to już tego śniegu nie chce Bo ten silny mrozny wiatr już swoje porobił.
danuta_szwajcer 08:53, 19 mar 2018

Kasya napisał(a)
Widze ze podobne ptaszorki jak u mnie
Dziwie się ze śniegu nie masz...myślałam ze na południu to wszędzie jest [/quote

Teraz zaczęlo coś sypać ale teraz to już tego śniegu nie chce Bo ten silny mrozny wiatr już swoje porobił.
danuta_szwajcer 08:55, 19 mar 2018

Milka napisał(a)
Storczyki wypasne
Nie zamartwiaj sie pogodą, nic to nie daje. Moim zdaniem azalie wielkokwiatowe, co drugi rok obficie kwitną, my podlewalismy, a mimo to z pąkami podobnie, te co rok temu kwitly solidnie, w tym marniejsze.

Staram się Irenko, ale marnie mi to wychodzi bo te ostatnie trzy lata to już tyle strat u mnie ta pogoda poczyniła, że się odechciewa.... To mnie pocieszyłaś z tymi azaliami no i faktycznie Bodzia kiedyś o tym wspominała. Zmykam na gimnastyke, już ostatni tydzień mam a potem mam nadzieje, że w koncu prace ogrodowe będą gimnastyką tylko niech ta wiosna wróci
kitek81 08:58, 19 mar 2018

piękne storczyki
ptaszki widzę cały czas do stołówki przylatują
danuta_szwajcer 08:58, 19 mar 2018

mirkaka napisał(a)

Nie zauważyłam takiej zależności u siebie. Azalie i Rh zasilaj dwa razy do roku, wiosną i w czerwcu, nawozem do rh. Tylko trzeba uważać żeby nie za dużo bo nie lubią zasolonej gleby.
Ja u siebie obrywam przekwitnięte kwiaty, to stymuluje zawiązywanie pąków kwiatowych na kolejny rok, no i czerwcowe zasilanie też

Dokładnie robie tak jak piszesz, zresztą od czasu czytania wątku Bodzi moje rh rosną dobrze bo stosuje się do jej zalecen i doświadczenia Ale to co pisze Irenka to tak jest Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:01, 19 mar 2018

kitek81 napisał(a)
piękne storczyki
ptaszki widzę cały czas do stołówki przylatują

Oj tak przylatują od wczesnego ranka