Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

sylwia_slomc... 22:05, 17 mar 2018

Wiosna Ci się budzi na całego
Milka 07:01, 18 mar 2018

Wielkie te rodki, azalie tez, wnusia tam ginie
danuta_szwajcer 12:51, 18 mar 2018

marba napisał(a)
Ale piękny! Można nawet powiedzieć, że zabójczo piękny.

A teraz do stołowki przylatują nowe ptaki, szpaki
danuta_szwajcer 12:56, 18 mar 2018

Urszulla napisał(a)

To dobrze

A ten drapieżnik robi wrażenie. W zeszłym roku podobnego mieliśmy nad nami. Chyba polował na kury sąsiadki. Ale nie umiałam ustalić czy sokół. Po łapaniu zdobyczy można ocenić bo któryś poluje w locie. Ale chyba do Bogdzi musisz pukać o wiedzę. Ja podziwiam ale mam respekt .

Też mam respekt bo w koncu to duże ptaszysko i drapieżnik. No i w naszej stołowce codziennie tłok a jak się kłócą i gonią Wichura u nas niezła i taki mróz bez śniegu no milimetr miejscami jest....

danuta_szwajcer 13:00, 18 mar 2018

boguslawa_madejska napisał(a)
Wydaje mi się że to jastrząb,widziałam takiego często jak polował na gołębie u sąsiada i zawsze osiągał swój cel.Może gniazdo będzie miał na tym świerku?
Pozdrawiam Danusiu

Miło Bogusiu, że jesteś, ani mi nie mów żeby tam gniazdo miały, to akurat jest na trasie wiewiórek może by były zagrożone tak jak i inne ptaszki co w tych świerkach gniazda mają. Zięby też są piękne i całe stada u nas ich jest

AgataM 13:03, 18 mar 2018

Dla mnie szpaki mogą nie istnieć. Niszczą całe plantacje nasadzeń jagodowych i pestkowych Ale na zdjęciach są bardzo fotogeniczne
danuta_szwajcer 13:04, 18 mar 2018

Agania napisał(a)
Przyleciałam od Uli zobaczyć ptaszysko, piękny drapieżnik, ale czuje się respekt...spylać maluchy

No dokładnie, dzwonce są piękne a jak pięknie śpiewają
danuta_szwajcer 13:09, 18 mar 2018

AgataM napisał(a)
Dla mnie szpaki mogą nie istnieć. Niszczą całe plantacje nasadzeń jagodowych i pestkowych

Dokładnie, też ich nie lubie, musze siatki zakładać na borówki i nie lubie ich skrzeczenia. Tak jak sroki i sójki bo niszczą gniazda ptaków.
Ale kosy chociaż robaczki wyjadają i pięknie śpiewają
AgataM 13:13, 18 mar 2018

Kosy są śliczne. Wczoraj latał u mnie bocian, u Ciebie szpaki... więc mamy wiosnę. Białą.... ale wiosnę
danuta_szwajcer 13:14, 18 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myślę, że krogulec to może być, też miałam. Jak zaczął przylatywać do nas to teraz jest prawie codziennie. Ale tak chętnie jak Twój nie pozuje. Świetnie go upolowałaś

Chyba masz racje, bo ze zdjęc w necie to by pasował Muszę jeszcze Bodzie zapytać. Też się cieszyłam, że tak mi pozowałLubie czyże bo są takie żólciutke