Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Azyl Amatora

Ogród - Azyl Amatora

Robertop 16:53, 26 maj 2013

Debra napisał(a)
Hosta 'White Feather' jak sądzę. Pieknie rośnie.

Czy orlik to tegoroczny zakup?
Moje tegoroczne zakupy orlikow ledwie widać nad ziemią. Wiem, zobaczę je za rok, ale jakoś mam niedosyt...

A ta szałwia sliczna, tylko szkoda, że jednoroczna.

W sprawie Hosty masz rację.
Orlik, to tegoroczny zakuk, wygląda super. Twoje też zakwitną.
Szałwia, to ulubiona roślina mojej Mamy. Niestety jednoroczna, ale nie może jej zabraknąć w ogrodzie
AgnieszkaW 16:54, 26 maj 2013

Bardzo klimatycznie u Ciebie. Warzywnik imponujący, a dziewanna niezwykle piękna, jeszcze nie widziałam w takim kolorze. Pozdrawiam
Robertop 16:54, 26 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
Pięknie się zazieleniło nad oczkiem wodnym posiedziałam chwilę dziękuję i wpadnę jak pojawią się nowe fotki.Pozdr

Dziękuję za odwiedziny. Nowe zdjęcia już niebawem
hanka_andrus 16:55, 26 maj 2013

Myślę, że za dużo by było dla jednego dołka do wykarmienia.One jednak rosną też w szerz, jeżeli je zostawi się samopas. Te długie gałązki będą jeszcze dłuższe , aż położą się na ziemi, a środek będzie łysy. Ale oczywiście zrobisz tak, jak Tobie będzie odpowiadać. Obok, tak na metr odległości, tak może być.
Zapytaj Bogdzi.
Robertop 16:57, 26 maj 2013

malwes napisał(a)
Robert, przepięknie u Ciebie. Ja mam sentyment do dziewanny. Strasznie ją lubię.
Przymierzam się też do orlików ale jakoś nie mogę zdecydować, gdzie je wsadzić.

Wielosił urokliwy...przypomina mi coś, co rosło kiedyś w lasach obok łubinów...takie wakacyjne wspomnienie z dzieciństwa. Zupełnie nie wiem co to za roślina mogła być.

Te trzy rośliny, to nowość w moim ogrodzie i już bardzo je lubię Miłe masz wspomnienia wakacyjne
Robertop 16:57, 26 maj 2013

Haniu, zrobie tak jak pisałaś
Robertop 00:36, 27 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Myślę, że za dużo by było dla jednego dołka do wykarmienia.One jednak rosną też w szerz, jeżeli je zostawi się samopas. Te długie gałązki będą jeszcze dłuższe , aż położą się na ziemi, a środek będzie łysy. Ale oczywiście zrobisz tak, jak Tobie będzie odpowiadać. Obok, tak na metr odległości, tak może być.
Zapytaj Bogdzi.

Haniu. Czy jak oberwę tegoroczne przyrosty, to on zakwitnie w przyszłym roku?
hanka_andrus 06:56, 27 maj 2013

Oczywiście, bo wypuści nowe przyrosty niżej, a kwiaty zawiąże właśnie na nich. Pod warunkiem, że ''jedzonka'' będzie miał wystarczająco. Wiem, że obawiasz się o kwitnienie, w takim razie zrób ten eksperyment na jednej odnodze, a resztę zostaw bez obrywania.
Robertop 16:02, 27 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Oczywiście, bo wypuści nowe przyrosty niżej, a kwiaty zawiąże właśnie na nich. Pod warunkiem, że ''jedzonka'' będzie miał wystarczająco. Wiem, że obawiasz się o kwitnienie, w takim razie zrób ten eksperyment na jednej odnodze, a resztę zostaw bez obrywania.

Haniu, tak zrobie. Oberwę część nowych przyrostów i zobacze jak wyjdzie. Dziękuję za pomoc.
Robertop 16:36, 27 maj 2013

Pozdrowienia dla odwiedzających: