Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród - Azyl Amatora

Ogród - Azyl Amatora

Robertop 15:02, 17 cze 2013

Debra napisał(a)
Pięknie Ci się wszystko rozrasta. Jarzmianka cudna, żurawki też.
W ogóle fajny gąszcz i tak naturalistycznie.

Dziękuję, że Tobie się podoba. Niestety jesteś w małej grupie osób, bo mało kto do mnie zagląda
madzielena 16:54, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)
Nowe Żurawki:

Czy to marmoladki?

A te żurawki ciemne jak się zowią?
Robertop 21:15, 17 cze 2013

madzielena napisał(a)

Czy to marmoladki?

A te żurawki ciemne jak się zowią?

Madzielena, Te nowe na zdjęciu, to 'Berry Smoothie' i 'Autumn Leaves'. Dla mnie też wyglądają na takie same Ta ciemna to zakup z zeszłego roku i jest to Żurawka 'Shanghai'.
A jakie Żurawki masz u siebie?
Debra 22:11, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)

Dziękuję, że Tobie się podoba. Niestety jesteś w małej grupie osób, bo mało kto do mnie zagląda

Robercie, nie tylko Ty tak masz. To jest ogromne Forum z ogromną liczba wątków, poza tym ostatnio wielu osobm 'popsuło' sie powiadamianie o nowych postach w ich ulubionych wątkach.
Sa dni, kiedy do mnie też nikt nie zagląda, ja sie tym nie zrażam, piszę swój 'dzienniczek' , wklejam zdjęcia.... potem nagle mam kilka wizyt i coś zaczyna się dziać.

A najważniejsze, że masz piekny ogród, niebawem będziesz realizował projekt nowego ogrodu.... No własnie, jak postępy w projekcie ?

Pozdrawiam
Robertop 22:33, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Robercie, nie tylko Ty tak masz. To jest ogromne Forum z ogromną liczba wątków, poza tym ostatnio wielu osobm 'popsuło' sie powiadamianie o nowych postach w ich ulubionych wątkach.
Sa dni, kiedy do mnie też nikt nie zagląda, ja sie tym nie zrażam, piszę swój 'dzienniczek' , wklejam zdjęcia.... potem nagle mam kilka wizyt i coś zaczyna się dziać.

A najważniejsze, że masz piekny ogród, niebawem będziesz realizował projekt nowego ogrodu.... No własnie, jak postępy w projekcie ?

Pozdrawiam

Projekt jest na etapie jeżdzenia po szkółkach (oglądanie roślin i rozeznanie w cenach). W jednej ze szkółek dogadałem się na ładne cisy na żywopłot: 1,5 metrowe po około 50 zł. Myśle, że to dobra cena.

Prace budowlane ruszą w sierpniu. Sadzenia pewnie wrzesień i wiosna.
Robertop 22:35, 17 cze 2013

Muszę się już zbierać, bo jadę jeszcze dzisiaj do Jachranki koło Warszawy na dwudniowe szkolenie Pewnie dojadę na pierwszą w nocy
Debra 22:38, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)

Projekt jest na etapie jeżdzenia po szkółkach (oglądanie roślin i rozeznanie w cenach). W jednej ze szkółek dogadałem się na ładne cisy na żywopłot: 1,5 metrowe po około 50 zł. Myśle, że to dobra cena.

Prace budowlane ruszą w sierpniu. Sadzenia pewnie wrzesień i wiosna.

1,5 m cisy w tej cenie to okazja. A będziesz mógł wybrac sobie takie mniej więcej równe? Bo jak na zywopłot, to chyba ważne.
Skoro sadzenie wrzesień, wiosna, to tak naprawdę ogród będzie widać za rok....

A z tymi powiadomieniami to jakis szok, wiele osób zupełnie pogubiło wątki. To stąd masz mniej gości, zaraz wrócą
Debra 22:40, 17 cze 2013

Robertop napisał(a)
Muszę się już zbierać, bo jadę jeszcze dzisiaj do Jachranki koło Warszawy na dwudniowe szkolenie Pewnie dojadę na pierwszą w nocy

Jachranka fajne miejsce także na szkolenie. Udanej podróży i miłego pobytu nad Zalewem Zegrzyńskim
Robertop 22:45, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

1,5 m cisy w tej cenie to okazja. A będziesz mógł wybrac sobie takie mniej więcej równe? Bo jak na zywopłot, to chyba ważne.
Skoro sadzenie wrzesień, wiosna, to tak naprawdę ogród będzie widać za rok....

A z tymi powiadomieniami to jakis szok, wiele osób zupełnie pogubiło wątki. To stąd masz mniej gości, zaraz wrócą

Tak, będę mógł wybrać. Z właścicielką szkółki umówiłem się, że we wrześniu przejdziemy się po polu i będę mółgł pozaznaczać te do wykopania.

Już nie mogę doczekać się tego "za rok"

Goście zawsze mile widziani
Robertop 22:45, 17 cze 2013

Debra napisał(a)

Jachranka fajne miejsce także na szkolenie. Udanej podróży i miłego pobytu nad Zalewem Zegrzyńskim

Dziękuję.