Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe zacisze

Ogrodowe zacisze

Maria667 20:18, 05 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Lista trawek imponująca. Będą nowe roślinki do podziwiania Czy możesz podać namiary gdzie zamawiałaś?

Odpowiedziałam na priv
Ivvvona 21:16, 05 mar 2014

Dziękuję, też czytałam dobre opinie o tym sklepie i mam ochotę coś u nich kupić.
kasiek 21:33, 05 mar 2014

Wow- fajna lista mnie też wyślij na pv gdzie zamiawiasz
Agania 07:10, 06 mar 2014

Maria667 napisał(a)

Agatko!
Piękne dzięki, ze o mnie pamiętałaś. I dzięki za rady.
1. Mam rybki, i rośliny, ograniczona ilość, ale również karpie.
2. Jest stojąca, ale czasem kapie woda z kaskady.
3.Nie wiem, jaka to odmiana, ale kłącze jest już dość spore.
4. W tym roku wymieniłam całą, bo po kilku latach niewymieniania zaczęło się dziać coś niedobrego (mimo jeszcze niskich temperatur)
5.Moja rośnie w pojemniku i kilka razy ryby ją wyciągły
No i co o tym myślisz? Albo będzie porażka, albo sukces

Na pewno nie będzie porażki lilia jak już się dobrze ukorzeniła to będzie rosła w swoim tempie

Trawkowo jesteś zakręcona pokażesz nam zakupy
Maria667 10:05, 06 mar 2014

Ivvvona napisał(a)
Dziękuję, też czytałam dobre opinie o tym sklepie i mam ochotę coś u nich kupić.

Jak przyjadą, to pokaże. Zamówiłam dostawę dopiero między 7, a 11 kwietnia. Trochę więc poczekam, ale powinny już być wtedy na wierzchu, bo teraz to pewnie jeszcze wszystko śpi.
laurowisnia 10:08, 06 mar 2014

Pooglądałam trawki, które zamówiłaś, spodobała mi się luzula pilosa Igel, poszukam jej też bo mam dla niej miejsce. Widziałaś może ją gdzieś na żywo?
Maria667 10:09, 06 mar 2014

Betka napisał(a)
Marysiu obejżałam i przeczytałąm artykół w gazecie Mój Piękny Ogród . To fajnie zobaczyć znajomy ogród w pracsie ogrodowej
Mam do Ciebie pytanie czy klematisy powiino się obciąć po simie czy zostawić takie jakie są ?
Z góry dzięuję za odp
Pozdrawiam - cieszę się że jesteś na O

Betko!
Z clematisami to jest różnie. Zależy od odmiany, jaką masz. Jedne przycina się bardzo nisko, inne tylko trochę. Trzeba patrzeć na opisy na karteczkach.
Ja zazwyczaj traktuję je równo, bo kartek już nie ma, a ja nie pamiętam, jakie były zalecenia. Tnę tylko troszkę, a później jeszcze poprawiam jakieś przyschnięte pędy.W sumie takie traktowanie im nie szkodzi, więc tego się trzymam
Maria667 10:18, 06 mar 2014

laurowisnia napisał(a)
Pooglądałam trawki, które zamówiłaś, spodobała mi się luzula pilosa Igel, poszukam jej też bo mam dla niej miejsce. Widziałaś może ją gdzieś na żywo?

Niestety, nie widziałam. Mnie też się bardzo spodobała. Jak pewnie zauważyłaś zamówiłam jej najwięcej, bo aż pięć
Maria667 10:37, 06 mar 2014

anna_g napisał(a)

Jak nie takie złe to chyba trochę dobre A jeśli tak to bardzo się cieszę, bo myślałam o Tobie przez ostatnie dni i miałam nadzieję, ze jest ok. Ale się nie odzywałaś to się ciut martwiłam Pozdrawiam

Aniu!
Jest dobrze Dzięki za pamięć.
Maria667 10:38, 06 mar 2014

Agania napisał(a)

Na pewno nie będzie porażki lilia jak już się dobrze ukorzeniła to będzie rosła w swoim tempie

Trawkowo jesteś zakręcona pokażesz nam zakupy

Jasne, ze pokażę