Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

MarekW 08:30, 30 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Marku, jak się zachowuje róża Boule de Negie po deszczach? Bardzo mi się podoba, ale czytałam że pąki namakają i zasychają brzydko zamiast się rozwijać, prawda to?

Owszem namakają i brzydko zasychają, w sumie to tylko z tej róży nie jestem zadowolony, inne są piękne w porównaniu z Boule de neige. Zamiast niej polecam Winchester cathedral, kwiaty większe, i u mnie bez problemu.
Bogdzia 08:37, 30 cze 2014

Fajnie oglądac Twój ogród i porównywac z tym co sie widziało . Pozdrówka przesyłam.
MarekW 08:48, 30 cze 2014

I ja pozdrawiam No to teraz masz wyobrażenie, że zdjęcia kłąmią bo ogród na nich wygląda lepiej jak w realu.
Urszulla 12:31, 30 cze 2014

Dobrze że rozmawiacie o Boule de neige, bo miałam na nią ochotę- to ją skreślę chyba z listy. Winchester C. zostanie i doszła Heritage.
Pszczelarnia 12:36, 30 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)

Marku, teraz sklep żelazny, to chyba tylko castorama albo hurtownie. Ozdobniki można wykorzystać z zasłonowych -firanowych końcówek.

Haniu, na Podkarpaciu są takie hurtownie, sklepy, warsztaty - kwitnie rzemiosło i inicjatywa biznesowa. Byłam, widziała, poczyniłam zakupy udane. My w Polsce Zachodniej mamy wiele braków, upsssss .

mira 12:38, 30 cze 2014

Marek dziękuję za inspiracje i pozdrawiam króla różanego bo królowych na O. jest sporo

ps. ups ciekawe czy jakiegoś króla nie uraziłam róże cudne są a jak przyjdzie wybrać tak na serio i tak dobrze to głowa boli - ale fajnie, że mamy takie wybory

pozdrawiam deszczownie.
MarekW 12:46, 30 cze 2014

Ja się nie czuję królem różanym mam tylko kilka krzaczków i tylko 2 lata doświadczenia, więc cóż to jest? Róże po prostu lubię, a wypowiadać się mogę tylko o tych co je posiadam i tak robię. Do tych różowych to dołoże jeszcze Louis Odier, pięknie pachnie i kwiaty ma ładne. Nie pamiętam tylko czy powtarza kwitnienie.

Pszczelarnia 12:48, 30 cze 2014

L. Odier powtarza kwitnienie.
MarekW 12:49, 30 cze 2014

victoriagos napisał(a)
no coś ty , żartujesz

to ja poproszę nasionka tego białego maczku

Jak się uda pozbierać to nie ma sprawy, ale może się zapylić na czerwono - tak mi się chyba zdaje i reklamacji nie przyjmuję wtedy
MarekW 12:50, 30 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
L. Odier powtarza kwitnienie.

Dzięki za podpowiedź Pozdrawiam