Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród średniowieczny i nie tylko

Ogród średniowieczny i nie tylko

monteverde 23:15, 05 wrz 2014

MarekW napisał(a)

Aniu moja jest inna bo to RED Leonardo da Vinci http://www.mearosa.pl/oferta10,red-leonardo-da-vinci to inna róża niż Leonardo da Vinci

Moja trochę wyższa ale też z ADR-em biorę bo maja obniżkę ale wiem, że będzie z niej piękny krzew a ta druga podoba Ci się?
alinak 23:16, 05 wrz 2014

Marek ogród nie ucieknie a twoje nalewki bezcenne .u mnie tez Chopin i Quenn of sweden wybujały tak że od doły oglądam kwiatki ...ale u mnie w tym roku grzyb od ciągłych deszczów przy ostrym upale ...pozdrawiam
MarekW 23:22, 05 wrz 2014

oo szkoda Alinko moje róże nawet dobrze się mają i jeszcze nie wyłysiały od dołu. Tylko pojedyncze liście łapie plamistość. A nalewki w trakcie wczoraj robiłem z owoców bzu czarnego - dwa rodzaje wytrawną i słodką, a dziś zalałem kolejną porcję derenia ok 5 litrów. Wcześniej był orzech włoski, wiśnia i maliny i owoce róży. Z takim zapasem żadne choróbsko nie ma szans a i przy imprezach też będzie wesoło haaha
MarekW 23:23, 05 wrz 2014

monteverde napisał(a)

Moja trochę wyższa ale też z ADR-em biorę bo maja obniżkę ale wiem, że będzie z niej piękny krzew a ta druga podoba Ci się?

Podoba ale kolor trochę nie mój będzie zdrowa i długo kwitnąca jak Red leonardo
monteverde 00:02, 06 wrz 2014

MarekW napisał(a)

Podoba ale kolor trochę nie mój będzie zdrowa i długo kwitnąca jak Red leonardo

Ja mam za mało w ogrodzie róż o takim mocnym kolorze za dużo mdławego różu moja orzechówka też się maceruje
Urszulla 10:54, 06 wrz 2014

Tą nalewkę orzechową robisz z zielonych orzechów? Ja się od dwóch lat zabieram i ciągle zapominam, bo to w lipcu chyba trzeba zbierać?

A Red Leonardo ma taki kolor jak na zdjęciu? czy bardziej czerwony....bo zdjęcia trochę kolory przekłamują. Rzeczywiście na mojej liście też jest
i piękna ta żółta jajecznica Georgia, lubię żółte róże...z fioletami cudne połączenie.

A Chopin rzeczywiście wystrzelił jak z procy...ale dzięki temu że go pokazałaę zrodził mi się nowy pomysł całkiem nowygorzej z realizacją...ha,ha...
mira 22:10, 06 wrz 2014

a ja myślałam że Leonardo jest taki sam tylko jeden red a drugi pink,
w lipcu kupiłam różowego czyli Leonardo da Vinci w donicy i już kwiatki miał więc widziałam ale ocenić jeszcze nie mogę - jak będzie plastikowa to dobrze

Marek rób przetwory przynajmniej kręgosłup nie boli - to nie jest stracony czas a za miesiąc w ogrodzie jednym machem posprzątasz
monteverde 22:11, 06 wrz 2014

mira napisał(a)
a ja myślałam że Leonardo jest taki sam tylko jeden red a drugi pink,
w lipcu kupiłam różowego czyli Leonardo da Vinci w donicy i już kwiatki miał więc widziałam ale ocenić jeszcze nie mogę - jak będzie plastikowa to dobrze

Marek rób przetwory przynajmniej kręgosłup nie boli - to nie jest stracony czas a za miesiąc w ogrodzie jednym machem posprzątasz

Mira różowa też plastikowa tylko o wiele wyższa
mira 22:26, 06 wrz 2014

Jak to o wiele zakładam że do metra wysokości - właśnie chce ją podmienić za Pilgrim
MarekW 22:27, 06 wrz 2014

Urszulla napisał(a)
Tą nalewkę orzechową robisz z zielonych orzechów? Ja się od dwóch lat zabieram i ciągle zapominam, bo to w lipcu chyba trzeba zbierać?

A Red Leonardo ma taki kolor jak na zdjęciu? czy bardziej czerwony....bo zdjęcia trochę kolory przekłamują. Rzeczywiście na mojej liście też jest
i piękna ta żółta jajecznica Georgia, lubię żółte róże...z fioletami cudne połączenie.

A Chopin rzeczywiście wystrzelił jak z procy...ale dzięki temu że go pokazałaę zrodził mi się nowy pomysł całkiem nowygorzej z realizacją...ha,ha...

Ulu, nalewka z zielonych orzechów, krojonych i zasypanych warstwami cukrem, jak puściły sok zalane spirytusem ot i wszystko. zbierane w lipcu jak jeszcze miękkie.

Red Leonardo rzeczywiście bardziej czerwony ale z domieszką różu, a Giorgia ma taki szlachetny żółty bardziej w krem wpadający z lekką patyną, co nadaje jej szlachetności