Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 10:26, 08 mar 2016

joluś szkoda noża chociaż moze nie
tez myślałam o obrzeżach ale w końcu zrezygnowałam
koszty mnie przerażają
jolka 18:10, 08 mar 2016

Kawa napisał(a)

joluś szkoda noża chociaż moze nie
tez myślałam o obrzeżach ale w końcu zrezygnowałam
koszty mnie przerażają

Nóż był przeznaczony na straty, więc nie ma problemu
Ale kancik jest, więc roboty nieco posunięte do przodu

A trawa jak widać się domaga wertykulacji.
jolka 18:20, 08 mar 2016

Wszyscy planują, rysują.. może w ferworze tego planowania i mnie coś wymyślicie

A temat jest taki: rabata wzdłuż domu, długość ok 15 metrów, szerokość ok 2.30. W środku róża bonica, po zewnętrznej obwódka z bukszpanu, a przy chodniku ice dance. Rabatę otwiera magnolia (choć teraz jest niewidoczna).

No i pytanie jest takie: co zrobić, żeby rabata była piękna latem ale i ciekawa zimą?? Mój plan na ten moment, to 12 sosenek varellek od strony chodnika, na przemian z różami. Są piękne i zimozielone. ALE z tego planu do końca zadowolona nie jestem, bo wszystko będzie nisko, bez żadnego wyższego piętra. Może ktoś wymyśli lepszy plan Z góry dziękuję!!

jolka 18:23, 08 mar 2016

Właśnie, ice dance... Ivcia kiedyś mi oferowała to nie chciałam, a teraz chętnie bym wzięła, bo mi panowie przy robotach różnych wszystko podeptali i z moich rozmnażanych ice danców prawie nic nie zostało
paulina_ns 18:31, 08 mar 2016

jolka napisał(a)
Wszyscy planują, rysują.. może w ferworze tego planowania i mnie coś wymyślicie

A temat jest taki: rabata wzdłuż domu, długość ok 15 metrów, szerokość ok 2.30. W środku róża bonica, po zewnętrznej obwódka z bukszpanu, a przy chodniku ice dance. Rabatę otwiera magnolia (choć teraz jest niewidoczna).

No i pytanie jest takie: co zrobić, żeby rabata była piękna latem ale i ciekawa zimą?? Mój plan na ten moment, to 12 sosenek varellek od strony chodnika, na przemian z różami. Są piękne i zimozielone. ALE z tego planu do końca zadowolona nie jestem, bo wszystko będzie nisko, bez żadnego wyższego piętra. Może ktoś wymyśli lepszy plan Z góry dziękuję!!

O proszę widzę,że i Ty sezon zaczynasz ja na szybkiego poprawiłam co miałam poprawić i pomalutku biorę się za brzozowa rabatę, ciekawa jestem, czy w instytucie dokupie jeszcze te brzozy odm. Doorembos, bo w tamtym roku kupiłam jedna i ostatnia

Przyznam się szczerze, że póki co brakuje mi pomysłów, mam już 2 szpalery hortensji, teraz będzie jeszcze trzeci no ale ile można, już zdecydowanie wystarczy także jakbyś miała nazwy jakiś innych roślin z chęcią poczytam.
paulina_ns 18:33, 08 mar 2016

A i zapomniałam dodać- kanciki pierwsza klasa .
Kawa 08:43, 09 mar 2016

Joluś
wiesz że na planowaniu się nie znam
a to coś wyśzego za różami by miałoby prawda>
a nie myślałaś o jakim ekraniku z cisa?
Kawa 08:44, 09 mar 2016

mam ice dance jeżeli tylko się rozrosną to chętnie się z tobą podzielę o ile możesz chwilę poczekać bo sama ciekawa jestem jak będą teraz przyrastać
paulina_ns 08:50, 09 mar 2016

Na jesień ice dance były w Parku M, po 6 zł piękne rozrosniete sadzonki, sama żałuję,że nie kupiłam więcej tylko dwie.
iwka 08:58, 09 mar 2016

jolka napisał(a)
Właśnie, ice dance... Ivcia kiedyś mi oferowała to nie chciałam, a teraz chętnie bym wzięła, bo mi panowie przy robotach różnych wszystko podeptali i z moich rozmnażanych ice danców prawie nic nie zostało
o mnie mówisz