Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 16:16, 25 maj 2016

Konieczki napisał(a)
Warzywniak pierwsza klasa
Ale Twoja okolica jest piękna - super mieć takie widoki

Warzywniak to mój debiut W rodzinnym domu zawsze Mama się zajmowała grządkami a ja kwiatkami, tak więc doświadczenia zero! Jak na razie największa porażką okazały się ogórki, które częściowo nie wyszły, a te które wyszły zostały jakby popalone przez słońce. Nie wiem o co im chodzi, spróbowałam dosadzić raz jeszcze. Zobaczymy

A okolica jest faktycznie ładna, zawsze jak ktoś pierwszy raz u nas jest to się zachwyca Jak jest dobra przejrzystość powietrza to Tatry ładnie widać, no i cały Nowy Sącz .. jak na dłoni.

Ewik 17:02, 25 maj 2016

Ślicznie u Ciebie
paulina_ns 17:13, 25 maj 2016

Buziaki przesyłam Jolu i zachwycam się jak pięknie wszystko u Ciebie rośnie warzywa pierwsza klasa, też już zajadam sobie rzodkiewke
jolka 17:24, 25 maj 2016

Ewik napisał(a)
Ślicznie u Ciebie

Ewusia dziękuję
Ale widoki to dopiero u Ciebie powalają!! Palpitacji serca dostałam patrząc na Twoje róże
A sama właśnie net przeszukuję w poszukiwaniu białych okrywowych. Lokalnie nic dostać nie mogę;(

jolka 17:31, 25 maj 2016

paulina_ns napisał(a)
Buziaki przesyłam Jolu i zachwycam się jak pięknie wszystko u Ciebie rośnie warzywa pierwsza klasa, też już zajadam sobie rzodkiewke

Paulinka ja wczoraj sałatę z rzodkiewką sąsiadowi na kolację dałam Mam już swoją od jakiegoś czasu. Cieszę się, że warzywnik ruszył, bo jakiś niemrawy był Teraz ciekawa jestem co truskawki pokażą. Szału się nie spodziewam, bo to pierwszy rok. Ale wczoraj wszystkie wyłożyłam słomą i podlałam pokrzywą. Zobaczymy co będzie A Twoje pewnie już się czerwienią

paulina_ns 17:36, 25 maj 2016

jolka napisał(a)

Paulinka ja wczoraj sałatę z rzodkiewką sąsiadowi na kolację dałam Mam już swoją od jakiegoś czasu. Cieszę się, że warzywnik ruszył, bo jakiś niemrawy był Teraz ciekawa jestem co truskawki pokażą. Szału się nie spodziewam, bo to pierwszy rok. Ale wczoraj wszystkie wyłożyłam słomą i podlałam pokrzywą. Zobaczymy co będzie A Twoje pewnie już się czerwienią

Strasznie cieszą takie zbiory własnej produkcji, mi dosyć wszystko rośnie oprócz pomidorów, nie wiem czy je umrozilo, czy przypalilo, ale ledwo zyja
anbu 20:45, 25 maj 2016

Joluś pięknie, zawsze u Ciebie pięknie
Donia72 14:57, 26 maj 2016

To runiankę można ciachać?
jolka 17:01, 26 maj 2016

anbu napisał(a)
Joluś pięknie, zawsze u Ciebie pięknie

Anusia dziękuję za miłe słowa Są one bardzo motywujące,
co będzie mi jutro w walce z chwastami niezwykle przydatne Macham słodkim percy
jolka 17:06, 26 maj 2016

Donia72 napisał(a)
To runiankę można ciachać?

Donia, czy można to nie wiem, ale ja ciacham W ub roku ciachnęłam po raz pierwszy, ale tak delikatnie, każdą roślinkę z osobna. Cięłam po kwitnieniu, bo zaczęła się wyciągać i źle wyglądała. A w tym roku poleciałam po całości dużymi nożycami do żywopłotu. Stare liście robią się takie matowe, jakby papierowe.. a po cięciu runianka ładnie się zagęszcza i cieszy świeżą zielenią.