Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Marzenaka 23:14, 28 maj 2016

Jola, piękny masz ogród, po raz kolejny się zachwycam! Huśtawka fajnie się komponuje z całością i w ogóle pod wrażeniem jestem. Chwasty faktycznie doprowadzają do szału... A i czasu brak na wszystko. Już nie mogę się wakacji doczekać, może podgonię z robotą w ogrodzie.
MirellaB 00:20, 29 maj 2016

Taka huśtawka bardzo mi się podoba, też bym chciała
Czy w przedłużony weekend odpoczywałaś na niej?
paulina_ns 08:06, 29 maj 2016

jolka napisał(a)

Hej Paula No huśtawki raczej wiatr nie ruszy, chyba że jakiś tajfun przyjdzie Jest ciężka, z grubych masywnych rur. Bardzo wygodnie się na niej siedzi, przy dzisiejszym upale była super A to ogarnięcie ogrodu tylko pozorne - już piałam wcześniej - chwasty mnie rozwalają! Nie nadążam z niczym, chyba będę musiała pracę rzucić, żeby ogród doprowadzić do ładu, hehe

Byłam dziś koło Ciebie, w Instytucie. Dokupiłam maliny co mi wypadły, ale są takie "wychuchane", z laboratorium, że póki co w cieniu je postawiłam, żeby się trochę zaaklimatyzowały. Pani powiedziała, że sadzonki najwyższej klasy "super elita", ale mnie się wydają takie jeszcze.. nieprzystosowane do palącego słońca na południowym stoku. Czekam aż się trochę schodzi

Buziam i idę zobaczyć co działasz

No to jak ciężka i solidna to powinna siedzieć U nas nie raz takie wiatry bywają, że raz potrafiło mi solidna parasole ogrodową polamac i 350 zł poszło się...

Ja też wczoraj byłam w instytucie po korę i też akurat zerkalam na maliny, ale tak jak piszesz, rewelacyjne nie były, a poza tym trzeba uważać, ja wiosna kupiłam tam lipe dałam 40 zł i do tej pory listków mi nie wypuściła. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie,że te nasze lokalne szkółki coraz gorsze, czy stałam się bardziej wymagająca?
jolka 12:32, 29 maj 2016

paulina_ns napisał(a)

No to jak ciężka i solidna to powinna siedzieć U nas nie raz takie wiatry bywają, że raz potrafiło mi solidna parasole ogrodową polamac i 350 zł poszło się...

Ja też wczoraj byłam w instytucie po korę i też akurat zerkalam na maliny, ale tak jak piszesz, rewelacyjne nie były, a poza tym trzeba uważać, ja wiosna kupiłam tam lipe dałam 40 zł i do tej pory listków mi nie wypuściła. Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie,że te nasze lokalne szkółki coraz gorsze, czy stałam się bardziej wymagająca?

Tych malin, które ja kupiłam nie było na placu. Pani zadzwoniła i dopiero z produkcji jej przysłali w 10 sztuk w skrzynce. Nie wiem już co mam myśleć o jakości tych naszych szkółek, ale wiesz.. Brzezna to nie jest standardowa szkółka, to Instytut Naukowo-Doświadczalny, mają spore areały, opatentowane wiele własnych odmian i wysyłają w świat tysiące sadzonek produkowanych in-vitro. A ja jakoś też szału nie widzę... A może oni po prostu w sklepie zostawiają tylko "odpady", których nie sprzedadzą hurtowo.. Heh, wymyśliłam

A z huśtawką nawet mnie nie strasz!!

jolka 12:33, 29 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Taka huśtawka bardzo mi się podoba, też bym chciała Czy w przedłużony weekend odpoczywałaś na niej?

Owszem Mirelka,
kawa na huśtawce + kontemplacja przyrody zaliczone
jolka 12:37, 29 maj 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, piękny masz ogród, po raz kolejny się zachwycam! Huśtawka fajnie się komponuje z całością i w ogóle pod wrażeniem jestem. Chwasty faktycznie doprowadzają do szału... A i czasu brak na wszystko. Już nie mogę się wakacji doczekać, może podgonię z robotą w ogrodzie.

Marzenka .. dzięki!!
A z chwastami, to nawet mi nie mów! Ja się w ogóle nie mam czasu zastanowić, co-jak-z czym posadzić, żeby ładnie było, bo ciągle latam z gnojówką, podlewam, albo wyrywam chwasty!! W dodatku po ostatniej akcji gnojówkowej, jakaś się połamana czuję i boli mnie kręgosłup. Czyżby SKS??

Pozdrawiam niedzielnie
anna_t 12:46, 29 maj 2016

Jola a Ty masz jakies szkodniki na różach? bo u mnie juz mszyce, zwójka i skoczek a to mój pierwszy sezon...nie zachęcają..
jolka 14:52, 29 maj 2016

anna_t napisał(a)
Jola a Ty masz jakies szkodniki na różach? bo u mnie juz mszyce, zwójka i skoczek a to mój pierwszy sezon...nie zachęcają..

Mszyce zauważyłam wczoraj, prysnęłam jakimś 2w1 Substrala, co mi z ub. roku zostało.
Mam nadzieję, że pomoże
anna_t 15:06, 29 maj 2016

ja narazie psikalam herbatką i szarym mydłem, eksperymentuje które będzie skuteczniejsze. ze względu na dzieci chciałabym chemii uniknąć ale czy się uda..
Kawa 09:00, 30 maj 2016

hej Joluś
no fieszzz a ja wczoraj siedziałam popołudnie i grzebałam a ty na kawę nie zawołałaś pfffff