Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wrobelki 21:47, 18 lip 2016

Masz piękne rozplenice takie rozrośnięte moje co prawda drugie tyle u mnie urosły ale do takich im daleki
nicol21 23:22, 18 lip 2016

Kulasy ślicznie przycięte i wyglądają na zdrowiutkie! Super.
Ryneczek lidla zachwyca energią! Hosty też super masz.
Fajnie, że z garneta zrobiłaś kurę jak po bitwie kogutów - ja u siebie na efekty nie tak długo musiałam czekać. Jedynie co [o ile w ogóle by Ci to przeszkadzało] to palik wymieniałam - najpierw miałam taki który konczyl sie na wysokosci gałazek, a jak chciałam iść z klonem wyżej to wymieniłam na wyższy, które też konczy się na wysokości klona i też w miarę mało go widać.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 09:37, 19 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Masz piękne rozplenice takie rozrośnięte moje co prawda drugie tyle u mnie urosły ale do takich im daleki

Te rozplenice rosną u mnie trzeci sezon, więc już miały czas żeby się wykazać Rzeczywiście są fajnie rozrośnięte i ... lubię je Dlatego zebrałam nasionka, posiałam w styczniu do skrzynki, a parę dni temu przeniosłam do gruntu młode siewki. Zobaczymy czy coś z nich będzie, bo na razie są bidne
A u Ciebie też bujną, tylko daj im trochę czasu

jolka 09:41, 19 lip 2016

nicol21 napisał(a)
Kulasy ślicznie przycięte i wyglądają na zdrowiutkie! Super. Ryneczek lidla zachwyca energią! Hosty też super masz.
Fajnie, że z garneta zrobiłaś kurę jak po bitwie kogutów - ja u siebie na efekty nie tak długo musiałam czekać. Jedynie co [o ile w ogóle by Ci to przeszkadzało] to palik wymieniałam - najpierw miałam taki który konczyl sie na wysokosci gałazek, a jak chciałam iść z klonem wyżej to wymieniłam na wyższy, które też konczy się na wysokości klona i też w miarę mało go widać.

Kulasy ratowałam topsinem, żeby się po cięciu nie rozchorowały, Toszka mi kazała Kura po bitwie kogutów... no extra to wymyśliłaś Rzeczywiście można by skrócić kijka, by nie raził w oczy. W sumie to Ty mnie zainspirowałaś do tego "podniesienia" garneta

jolka 09:46, 19 lip 2016

Pojechałam na ryneczek, z myślą, że może dokupię jakieś nowe jeżówki. A wyszło na to, że się zafloksowałam Zgodnie z planem dokupiłam dwa białe floksy, a poza planem cztery w odcieniach różowo-filetowych. Pani zgrabnie zastosowała wobec mnie sprawdzoną technikę marketingową, kusząc "totalną wyprzedażą", bo jak powiedziała - potrzebuje miejsce na chryzantemy.

No i muszę teraz wykombinować, gdzie zrobić miejscówkę dla tych różowych
jolka 16:11, 22 lip 2016

Poranny spacer do lasu

Czy to kłosownica?? Również ze spaceru

I jeszcze kwiaty do wazonu, pełno ich w przydrożnych rowach. A są pięknie

Zastanawiam, czy by ich nie zaimplementować do ogrodu
Nawet mi się wydaje, że bardzo podobne na ryneczku widziałam..

jolka 16:16, 22 lip 2016

Za czym kolejka ta stoi?? Do fryzjera

Jeszcze mi 13 kulek do ciachnięcia zostało.
jolka 16:32, 22 lip 2016

Jak już mnie kompletnie nużyło cięcie bukszpanów, czyściłam larisę z przekwitłych kwiatów.
Przy okazji mogłam się przyjrzeć, jaka jest subtelna i delikatna

Miłego popołudnia

Pluszakowa 22:43, 22 lip 2016

Też chce takie spacery buziaki
Basinkowo 00:53, 25 lip 2016

Witam się z Tobą! Muszę się przyznać, że od dłuższego czasu podglądam Twój wątek, powód? Zakochałam się w Twoim ogrodzie. Najwyższy czas się ujawnić . Podziwiam Twoje umiejętności fryzjerskie, też próbuję coś w tym temacie, ale rezultaty są opłakane. Podobno praktyka czyni mistrza i łudzę się, że za ... pięć lat moje bukszpany będą przypominały kulki.