Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 22:54, 23 sie 2016

Mania0 napisał(a)
Cudnie jakoś tak..Danusiowo hihi miodzio

Dziękuję bardzo za komplement (i to jaki! wow!!) i motywujące słowa
Przydają się bardzo, zwłaszcza jak mnie ogród przerasta, co w tym sezonie zdarzało się nie rzadko

Właśnie kolega z pracy mi fajną myśl poddał, by się zaprzyjaźnić z jakąś szkołą, która kształci w kierunku ogrodnictwa i przyjmować młodzież na praktyki No genialny pomysł po prostu Jakby przychodzili rotacyjnie, to od wiosny do jesieni miałabym ogród wyplewiony Hehe

jolka 22:56, 23 sie 2016

frezja napisał(a)

U mnie Bonica to też nie do zdarcia..przede wszystkim zdrowiutka.

Ewusia, bonica lepiej się u mnie zachowuje niż larissa.
Cała jest w pąkach, liście zielone. A larissa kaprysi ...
Margerytka40 07:52, 24 sie 2016

Wpadłam się przywitać bo to nie ładnie podglądać z ukrycia . Urzekły mnie twoje hortensje . Ja chcę ich mieć całe mnóstwo . Na razie rozmnażam na potęgę . Piękna ta werbena , też muszę zdobyć ją do mojego ogrodu . Jeśli pozwolisz będę dalej podglądać twoje poczynania . Ale masz ładnie . Zazdroszczę !
jolka 08:00, 24 sie 2016

Margerytka40 napisał(a)
Wpadłam się przywitać bo to nie ładnie podglądać z ukrycia . Urzekły mnie twoje hortensje . Ja chcę ich mieć całe mnóstwo . Na razie rozmnażam na potęgę . Piękna ta werbena , też muszę zdobyć ją do mojego ogrodu . Jeśli pozwolisz będę dalej podglądać twoje poczynania . Ale masz ładnie . Zazdroszczę !

Hej Asia, miło że się odezwałaś Witaj u mnie
Hortensje teraz robią dobrą robotę, zwłaszcza że są jak jakieś napompowane balony Wczoraj miałam zapytanie odwiedzającego gościa, czy aby na pewno są prawdziwe?? Haha Ja nie rozmnażałam ich samodzielnie, ale kupowałam malutkie krzaczki po 6-7 złotych, a zobacz jak porosły Jak będziesz chciała nasionka werbeny to Ci mogę wysłać, coś czuję, że mogę ich mieć baaardzo dużo w tym roku Werbena się rozpanoszyła na rabatce szmaragdowej i jest chyba większa od szmaragdów

Dziękuję za miłe słowa, zapraszam zawsze
Margerytka40 08:22, 24 sie 2016

Joluś dzięki . Werbenkę przyjmę z otwartymi łapkami . Tak hortensje urzekają a posadzone w dużej ilości powalają wręcz na kolana . Ja też przymierzam się do kupna nowych odmian ,jest teraz tyle nowości . Można zwariować .
anna_t 09:40, 24 sie 2016

dzięki za info o szałwii, dzisiaj chyba przyjedzie paczka bo musiałam przez neta zamówić. kupiłam 9szt na poczatek. ciekawa jestem jej bardzo ma byc królową mojego białego frontu
Kawa 11:12, 24 sie 2016

jolka napisał(a)

Może Ci pozbieram nasiona z tej jeżówki różowej, chcesz się pobawić??

kcem
BasiaLT 12:18, 24 sie 2016

jolka napisał(a)

Hej Ania Białą szałwię mam pierwszy sezon, ale wydaje się bardzo żywotna. Powiedziałabym, że u mnie lepiej powtarza kwitnienie niż niebieska. Jak długo kwitnie jeszcze nie wiem, bo jak ją kupiłam to już była mocno rozwinięta, ale teraz ją poobserwuję. W każdym razie zapowiada się dobrze

Ja mam białą szałwię drugi rok i jestem z niej bardzo zadowolona. Wprawdzie ma miejsze kwiatostany niż fioletowa ale to może tak ma być. \natomiast po przycięciu szybciej się zregenerowała i zakwitła.
goska 15:18, 24 sie 2016

jolka napisał(a)

Dziękuję Limki u mnie trzeci sezon, były kupowane jako maluszki

Czyli jeszcze z dwa lata i będę miała taki efekt już sie nie moge doczekać.
jolka 19:45, 24 sie 2016

Margerytka40 napisał(a)
Joluś dzięki. Werbenkę przyjmę z otwartymi łapkami. Tak hortensje urzekają a posadzone w dużej ilości powalają wręcz na kolana. Ja też przymierzam się do kupna nowych odmian,jest teraz tyle nowości. Można zwariować.

Haha, nie możemy dać się zwariować
Ja dziś odpoczywam od ogrodu, idę Was pooglądać

A z werbeną przypomnij się koniecznie, jak przyjdzie ten czas