Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 08:12, 07 paź 2016

wrobelki napisał(a)
Hej Jolu ślicznie u Ciebie wszystko wygląda co prawda na piśmie obrazkowym jak na razie utknęłam ale obiecuję że nadrobię
Nie byłam fanem rozchodników, ale Twoje z werbeną są cudowne chyba muszę je zapisać na listę chciejstw

Hej nic nie nadrabiaj, z nowych rzeczy u mnie tylko serby, reszta to stare nasadzenia w różnych wariacjach jesienno-letnich Ja fanem rozchodników też nie byłam, ale dostałam tego właśnie z werbenowej rabaty od sąsiada, i tak oto u mnie zamieszkał. Rozmnożyłam, żeby starczyło na całą długość, no a potem już się polubiliśmy. W tym roku dokupiłam nawet 3 nowe Tak czy inaczej to naprawdę bezproblemowe roślinki.

jolka 08:18, 07 paź 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Jolu a te białe szałwie nie kładą Ci się na boki? Bardzo je lubię ale u mnie po prostu rozwalają się. Mają za dobrą ziemię? Nie wiem.

Ewusia, nie - wcale się nie rozłażą. Stoją zwarte i śliczne. Dużo lepiej mi rosną niż niebieskie. Może dlatego, że w słonecznym miejscu są posadzone. Ziemię u mnie mają gliniastą z domieszką piasku.
ren133 08:19, 07 paź 2016

jolka napisał(a)
Jeszcze w ramach ciekawostki pokażę ML.
Pierwszy na wschodniej rabacie, nawet kłosa nie ma. Drugi w pełnym słońcu - cały obsypany kłosami.
Wniosek prosty - miejsce ma znaczenie

ML też kwitnie?!!!
jolka 08:36, 07 paź 2016

alis napisał(a)
Jolu Kochana, dzięki wielkie za przesyłkę-dotarła w nienaruszonym stanie, cmok :* więcej na priv Rabaty powalają, mnie szczególnie hortensjowa się podoba, którą stawiam sobie za wzór i werbenowa z rozchodnikiem-po prostu miodzio!

Alicja no to spoko, że przesyłka dotarła. Nie wiem jak z pogodą będzie, jeśli by była ciepła złota polska jesień, to myślę, że mogłabyś rozchodniki wsadzić do ziemi. A jak ma być przymrozek..hmm.. to nie wiem sama. Może dopytaj na forum Buziaki

jolka 08:36, 07 paź 2016

ren133 napisał(a)

ML też kwitnie?!!!

Kwitnie
Kawa 08:39, 07 paź 2016

macham Joluś
wolne?
nawigatorka 08:43, 07 paź 2016

jolka napisał(a)

Alicja no to spoko, że przesyłka dotarła. Nie wiem jak z pogodą będzie, jeśli by była ciepła złota polska jesień, to myślę, że mogłabyś rozchodniki wsadzić do ziemi. A jak ma być przymrozek..hmm.. to nie wiem sama. Może dopytaj na forum Buziaki

ja w ubiegłym roku sądziłam rozchodniki o tej porze.obcięte z kwiatów jedynie części wykonanych pędów i wszystkie się przyjęły
jolka 08:24, 08 paź 2016

Kawa napisał(a)
macham Joluś wolne?

A gdzie tam wolne, o 21 dopiero do domu wróciłam.
Za to dziś luz, w sensie robota w ogrodzie
Muszę w końcu te marchewki, selery i inne rzeczy wykopać,
bo przecież latałam całe lato koło nich a w końcu mi zmarzną!

Widziałam, że się wokół ambrowca kręcisz
Kurczę, ja nawet u Ciebie nie mogę z ogrodem nadążyć
jolka 08:26, 08 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
ja w ubiegłym roku sądziłam rozchodniki o tej porze.obcięte z kwiatów jedynie części wykonanych pędów i wszystkie się przyjęły

No tak właśnie myślałam, że nie powinno być z nimi problemu.

sylwia_slomc... 11:12, 08 paź 2016

Miejsce zawsze ma znaczenie w przypadku wszystkich roślin