Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na górce

Ogród na górce

Dorota123 20:51, 31 mar 2014

Witam. Piękne masz Aniu murki i rabaty na nich, domek gospodarczy niczym z moich marzeń. Pozdrawiam
anna_pisalska 23:15, 31 mar 2014

Dorota123 napisał(a)
Witam. Piękne masz Aniu murki i rabaty na nich, domek gospodarczy niczym z moich marzeń. Pozdrawiam

Dzięki za odwiedziny. Miło mi Marzenia przekuwam w rzeczywistość, czasami się udaje
Dorota123 19:52, 01 kwi 2014

anna_pisalska napisał(a)

Dzięki za odwiedziny. Miło mi Marzenia przekuwam w rzeczywistość, czasami się udaje

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać...i tego się trzymaj
anna_pisalska 22:12, 02 kwi 2014

Staram się Dorotko Ktoś mądry powiedział, że nasze życie zależy od tego, jakich ludzi spotkamy na swojej drodze i jakie książki przeczytamy. Ja spotykam tutaj same pozytywne osoby książki też fajne czytam. Wchodzę na ogrodowisko i podładowuję baterie Dzięki
00:19, 03 kwi 2014
Do urokliwej różanej rabaty dołączyłam piękne wrzosowisko. Czy dosadziłaś już do wrzosów rododendrony i mini-iglaczki, czy jeszcze czekasz na większy ich wybór?
Zima była dla wrzosów łagodna, więc nie pytam jak przetrwały, bo domyślam się, że są w dobrym stanie?
anna_pisalska 20:28, 03 kwi 2014

Iwa napisał(a)
Do urokliwej różanej rabaty dołączyłam piękne wrzosowisko. Czy dosadziłaś już do wrzosów rododendrony i mini-iglaczki, czy jeszcze czekasz na większy ich wybór?
Zima była dla wrzosów łagodna, więc nie pytam jak przetrwały, bo domyślam się, że są w dobrym stanie?

Masz rację Iwonko, zima była łagodna nawet u nas na wschodzie i wrzosy mają się dobrze, krokusy między nimi również Jeszcze nic nie sadzę bo raz, że szkółki dopiero ruszają a dwa, że ziemia zimna jeszcze Jutro zrobię kilka fotek, może wreszcie zakwitną tulipany
13:33, 09 kwi 2014
Moje tulipany zaczęły właśnie kwitnąć, nie mam ich wiele, ale o dziwo, kwitną te, które sadziłam najpóźniej, w grudniu. Nie chciałam ich kiedyś za wiele w ogrodzie, teraz widzę, że warto w przyszłości nawet dosadzić więcej, bo gdy pojawiają się kolejne upiększają ogród barwnymi plamami. Już mam pomysł, by posadzić je w towarzystwie innych roślin, obraz "maluję" w wyobraźni
Wkrótce znowu odwiedzę szkółki, kupię jednoroczne i nasiona.
Dobrego dnia
anna_pisalska 20:30, 09 kwi 2014

Iwa napisał(a)
Moje tulipany zaczęły właśnie kwitnąć, nie mam ich wiele, ale o dziwo, kwitną te, które sadziłam najpóźniej, w grudniu. Nie chciałam ich kiedyś za wiele w ogrodzie, teraz widzę, że warto w przyszłości nawet dosadzić więcej, bo gdy pojawiają się kolejne upiększają ogród barwnymi plamami. Już mam pomysł, by posadzić je w towarzystwie innych roślin, obraz "maluję" w wyobraźni
Wkrótce znowu odwiedzę szkółki, kupię jednoroczne i nasiona.
Dobrego dnia

U mnie tulipany już prawie zakwitły, chociaż nie wszystkie. Boję się, że będą tylko liście. Magnolia zaczyna kwitnąć i migdałek ma pączki. Zakwitła też bergenia. Słowem wiosna Dziś kupiłam różaneczniki, azalie i trochę wrzośców. Wrzosowisko się powiększa Ciekawa jestem, jakie dzieło u ciebie powstanie Iwonko. Tulipany w duecie z...
20:54, 09 kwi 2014
W tym roku ponoć wiele tulipanów nie kwitnie, może ciepła zima jest tego przyczyną?... Ja w przyszłym roku posadzę tulipany w gruncie, w towarzystwie innych roślin kwitnących wiosną, ale pomysł urodzi się spontanicznie Teraz rosną w koszach i gdzieniegdzie w gruncie, ale samotnie. Urządzam małą rabatkę przed wejściem do domu (róże, trawy i coś zielonego cały rok), na razie myślę intensywnie.

Różaneczniki, azalie i wrzośce pasują do Twojego ogrodu. Wrzosowiska tworzą piękne plamy, ja szczególnie darzę je sentymentem, towarzyszyły mi w dzieciństwie, wrzos zbierałam i suszyłam na herbatę .
Przyjemności podczas sadzenia, życzę i odpowiedniej pogodny
Gocha 00:31, 10 kwi 2014

Witam i wpisuję się do Ciebie na oglądanie wątku.