Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na górce

Ogród na górce

anna_pisalska 09:14, 19 kwi 2014

ana_art napisał(a)
to co Ty się nie chwaliłaś wcześniej? w oddali różowe begonie widzę

Zanim pokazałam pierwsze szklarniowe zdjęcia, wspomniałam, że to z zaprzyjaźnoinego miejsca
Nie zawsze przecież pokazujemy fotki z naszych włości, ja uwieczniam w aparacie to, co mnie urzeknie i czasami się tym dzielę
Jeśli podobają Ci się różowe begonie, możesz nabyć drogą kupna w rzeczonym miejscu bez problemu, ale jeszcze malutkie, warto chwilę zaczekać
anna_pisalska 09:19, 19 kwi 2014

Składam wszystkim zaglądającym najserdeczniejsze życzenia zdrowych, spokojnych Świąt, spędzonych w miłej rodzinnej atmosferze. Wszystkiego dobrego i do zobaczenia po

Ps. W zeszłym roku był chyba oddzielny wątek na życzenia, ale nie jestem pewna, więc pozwoliłam sobie u siebie
Dorota123 14:07, 19 kwi 2014

Wesołych, pełnych nadziei i wiary Świąt Wielkiej Nocy, smacznego święconego jajka oraz mokrego poniedziałku życzy Dorota
(Jedna z moich dekoracji)
anna_pisalska 10:42, 22 kwi 2014

Dziękuję za życzenia Dorotko Dekoracja śliczna
anna_pisalska 23:09, 25 kwi 2014

Zielono mi

I biało

Gocha 00:43, 26 kwi 2014

Czy to czereśnie? Czy opryskujesz te drzewa jak tak to czym i kiedy. Ja mam kilka czereśni , pięknie kwitną ale później wszystko opada i nie ma co jeść, tylko pojedyncze.
Katkak 08:33, 26 kwi 2014

Aniu, zaczarowany ten Twój ogród, cudowny A do tego domeczku nie przestałam wzdychać ani na chwilkę Pozdrawiam
anna_pisalska 08:50, 26 kwi 2014

Teraz poszedł oprysk przeciwko moniliozie - brunatnej zgniliźnie drzew pestkowych, mieszaniną tiofanatu metylu z iprodionem (Topsin + Rovral) ale powinniśmy opryskać przed kwitnieniem środkami miedziowymi na raka bakteryjnego. Potem pilnujemy nasionnicy, najlepiej wyłapywac na żółtych tablicach lepowych i gdy wyleci, wykonujemy zabiegi mospilanem w nieco podwyższonej dawce, żeby zwalczyć też mszyce. To tak w dużym skrócie Jeżeli Twoje owoce brunatnieją przed zbiorem (gniją), to możesz mieć gorzką zgniliznę owoców i wtedy należy wykonywać zabiegi produktami opartymi na kaptanie i tiuramie Wyślij mi zdjęcia tych opadających czy nie wykształconych owoców, może pomogę
ana_art 09:52, 26 kwi 2014

Ania uwielbiam ten kolor zieleni i wyobrażam sobie jak tam teraz pachnie od tych białych drzew.....
GorAna 09:55, 26 kwi 2014

anna_pisalska napisał(a)

I biało

Nie ma to jak kwitnące drzewa owocowe....jak panna w bieli
Pozdrawiam