Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 09:26, 25 sie 2013

Anulko,
wczoraj odpuściłam sobie ogród. Tylko trawnik skosiliśmy i podlałam donice.
Jesień czuć nie tylko w powietrzu, ale i w domu. Zaczynam zapełniać spiżarnię na zimę domowymi przetworami i pojawiły się pierwsze grzyby. Wczoraj na spacerze z sunia znalazłam pierwsze prawdziwki i kożlarze, są już nawet czerwone.
Miłej niedzieli
kraania 10:06, 25 sie 2013

Asiu wróciłam i biegnę poczytać co u Ciebie w ogrodzie
10:34, 25 sie 2013
JoannA napisał(a)
Anulko,
wczoraj odpuściłam sobie ogród. Tylko trawnik skosiliśmy i podlałam donice.
Jesień czuć nie tylko w powietrzu, ale i w domu. Zaczynam zapełniać spiżarnię na zimę domowymi przetworami i pojawiły się pierwsze grzyby. Wczoraj na spacerze z sunia znalazłam pierwsze prawdziwki i kożlarze, są już nawet czerwone.
Miłej niedzieli

Ach Ty grzybiaro Oj z moją siostrą byś obleciała wszystkie zagajniki,ze mnie pożytku by nie było
A jesień czuć już z samego rana,pajęczyny snują się po ogrodzie,magicznie wyglądają w kroplach .Wieczory też już chłodne a lato trwa nadal,oby jesień była ciepła..
My dziś mamy odwiedziny,szykuję słodkości,przyjeżdżają moje siostry z mężami i wszyscy łasuchy
Debra 11:17, 25 sie 2013

Grzybobranie! A więc nieuchronnie jesień....
JoannA 16:20, 25 sie 2013

Debra napisał(a)
Grzybobranie! A więc nieuchronnie jesień....

Debro, narazie trudno to nazwać grzybobraniem: To raczej relaksacyjny spacerek po lesie bo grzybków mało, zaczęły się dopiero pokazywać, w lesie jeszcze sucho. Ale parę dni deszczu i kto wie
Jak zaczną się grzybki to możemy sie mówić na prawdziwe grzybobranie.
pozdrawiam
Debra 20:14, 25 sie 2013

JoannA napisał(a)

Debro, narazie trudno to nazwać grzybobraniem: To raczej relaksacyjny spacerek po lesie bo grzybków mało, zaczęły się dopiero pokazywać, w lesie jeszcze sucho. Ale parę dni deszczu i kto wie
Jak zaczną się grzybki to możemy sie mówić na prawdziwe grzybobranie.
pozdrawiam

Ja nie odróżniam muchomora od kani, borowika od szatana - marny ze mnie grzybiarz
A deszczu to chyba cały kolejny tydzień nie będzie w naszych okolicach. Dopiero od 2 września ma padać - z przerwą na sobotę!

A jak będzie, to jak zwykle - okaże się w praniu )))
Anabell 22:21, 25 sie 2013

Joanno - tulipany, peonie trochę liliowców zamówiłam u Królika w ubiegłym roku zamawiałam u Benexa.
Zobaczę jak przyjdzie przesyłka. u Benexsa brałam 2000 tyś tulipanów, krokusów. peonia przyszła inna ale ładna, tulipany brałam zamawiałam granatowe to zakwitły purpurowe. częściowo pomylone. może to ph miało wpływ na wybarwienie. u mnie raczej lekko kwaśna ziemia.
JoannA 22:25, 25 sie 2013

Anabell napisał(a)
Joanno - tulipany, peonie trochę liliowców zamówiłam u Królika w ubiegłym roku zamawiałam u Benexa.
Zobaczę jak przyjdzie przesyłka. u Benexsa brałam 2000 tyś tulipanów, krokusów. peonia przyszła inna ale ładna, tulipany brałam zamawiałam granatowe to zakwitły purpurowe. częściowo pomylone. może to ph miało wpływ na wybarwienie. u mnie raczej lekko kwaśna ziemia.

Haniu, a u Królika to w tym roku zamawiałaś, to sprawdzony sprzedawca? Przeglądałam jego ofertę i cały czas się zastanawiam czy zamawiać.
GorAna 22:28, 25 sie 2013

Pozdrawiam.......tak, tak jesień już za zakrętem
JoannA 22:31, 25 sie 2013

GorAna napisał(a)
Pozdrawiam.......tak, tak jesień już za zakrętem

Jeśli to złota polska jesień to niech nadchodzi Aniu Lubię tę porę roku.
pozdrawiam