Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

kraania 09:26, 26 sie 2013

Asiu nadrobiłam . Ja też lubię złotą polską jesień. Promienie słońca nie parzą a dają takie fantastyczne ciepło. Docenia się je podwójnie, bo mamy świadomość, że to resztki ciepełka. Miłego dnia Asiu.
Milka 14:21, 26 sie 2013

Joasiu, to róża Chopin
JoannA 14:23, 26 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Joasiu, to róża Chopin

Dziękuję Irenko, piękna!
GorAna 19:21, 26 sie 2013

JoannA napisał(a)

Jeśli to złota polska jesień to niech nadchodzi Aniu Lubię tę porę roku.
pozdrawiam

Złota jesień, może być, ale plucha i słota niekoniecznie....chociaż..... jest wtedy czas na czytanie, haftowanie, Ogrodowisko..... jak widać wszędzie można znaleźć pozytywy
Pozdrawiam
JoannA 20:40, 26 sie 2013

Przesadzałam dzisiaj bukszpany i zastanawiam się czy powinnam je przyciąć.
A pod wieczór wyskoczyłam na chwilkę do lasu i wiaderko maślaczków przyniosłam. Było z nimi trochę dłubaniny, dobrze że M pomagał więc już zamarynowane.
22:27, 26 sie 2013
Asiu nie przycinaj już bukszpanów,poczekaj z tym do wiosny,teraz troszkę już za późno.
Widzę,że grzybobranie u Ciebie na całego a ja robię teraz sok z malin,troszkę późno ale wcześniej nie miałam czasu, przerabialiśmy miejsce z placykiem ogniskowym,wymiana maty pod kamieniami a przy okazji założyliśmy tam eko-bordy,jutro skończymy..
Dobrej nocki
JoannA 22:32, 26 sie 2013

Anulka napisał(a)
Asiu nie przycinaj już bukszpanów,poczekaj z tym do wiosny,teraz troszkę już za późno.
Widzę,że grzybobranie u Ciebie na całego a ja robię teraz sok z malin,troszkę późno ale wcześniej nie miałam czasu, przerabialiśmy miejsce z placykiem ogniskowym,wymiana maty pod kamieniami a przy okazji założyliśmy tam eko-bordy,jutro skończymy..
Dobrej nocki

Dziekuję Anulko za poradę w sprawie cięcia bukszpanów. Przerabiam całą rabatę i mam z nią mnóstwo pracy, a komary cięły dziś okrutnie. Jutro dalszy ciąg działań bo dzisiaj skończyła sie ziemia do kwasolubnych, musze gdzieś rozsądnie wcisnąc moje horti wyhodowane z patyków.
A grzybki to tak w ramach relaksu
dobrej nocy
Kondzio 08:08, 27 sie 2013

I ja ci składam miłego dnia i hi hi hi hi
19:07, 27 sie 2013
Asiu i jak rabata ? Ukończona ?
A ja działam w kuchni,robi się dżem malinowy..
Miłego wieczoru
JoannA 20:54, 27 sie 2013

Anulka napisał(a)
Asiu i jak rabata ? Ukończona ?
A ja działam w kuchni,robi się dżem malinowy..
Miłego wieczoru

Rabata nie skończona Anulko, wsadzone tylko bukszpany i turzyca, część żurawek przeniesiona w inne miejsce. Dzisiaj dzieliłam trzmielinę na obwódkę. Musiałam pojechać po zakupy, kupiłam ziemię i zabrałam wszystkie cebulowe z Biedro bo się pojawiły w sprzedaży. Podlałam też ogród bo sucho.
A jutro jadę do córki, umówiłyśmy się na małe zakupy przed wyjazdem na urlop.
W weekend coś tam jeszcze porobię na tej rabacie i może zacznę sadzić cebulowe, mam sporo swoich cebul do przebrania, cała skrzynka sie tego uzbierała. No i trawnik znów do koszenia.