Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Agania 13:05, 05 lut 2014

Joasiu, czy mam przemrozić jeszcze nasionka, bo wyczytałam coś u Cię o stratyfikacji nasion?
JoannA 18:17, 05 lut 2014

Agania napisał(a)
Joasiu, czy mam przemrozić jeszcze nasionka, bo wyczytałam coś u Cię o stratyfikacji nasion?

Przemroź nasionka werbeny patagońskiej. One były zbierane już po mrozach, ale nie zaszkodzi na parę dni do zamrażarki.
pozdrawiam
renatamama3 21:34, 06 lut 2014

Asiu ,jutro sieję ,bo musiałam ziemi dokupić ,dziś udało się podjechać do marketu po ziemię pod pretekstem kupienia nowej obroży i smyczy ,bo starą z soboty na niedzielę pogryzła psinka .
W koszyku znalazła się jeszcze lobelia i kobea ,zasiałam na razie naparstnice .
Asiu ,a masz powojnik Jan Paweł II ? ,chcę go u siebie .pozdrawiam
Tess 21:54, 06 lut 2014

Wiosnę u mnie już czuć. Choć ogród nadal w całości pod pierzynką.
A jak u Ciebie?

Milin masz piękny, choć młody. Lubię milin, choć śmieciuch z niego straszny
JoannA 22:06, 06 lut 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu ,jutro sieję ,bo musiałam ziemi dokupić ,dziś udało się podjechać do marketu po ziemię pod pretekstem kupienia nowej obroży i smyczy ,bo starą z soboty na niedzielę pogryzła psinka .
W koszyku znalazła się jeszcze lobelia i kobea ,zasiałam na razie naparstnice .
Asiu ,a masz powojnik Jan Paweł II ? ,chcę go u siebie .pozdrawiam

Ja swojej jeszcze nie posiałam, planuję w sobotę jak czas pozwoli. Narazie wysiałam stipę, kostrzewę, lobelię, ostróżki i naparstnice i codziennie zaglądam czy już wschodzą
Nie mam tego powojnika Renatko.
pozdrawiam
Agania 22:12, 06 lut 2014

Joasiu jesteś do przodu, ja mam same problemy z kociakami, teraz maniuś, mój rudasek chory, leczy rany po walce, wet, zastrzyki, dokarmianie strzykawką, mam lekkiego doła, bo nie mogę z niczym zdążyć, jeszcze choinka nie rozebrana

buziaczek, u ciebie to zawsze wyciszający i kojący klimacik
JoannA 22:16, 06 lut 2014

Tess napisał(a)
Wiosnę u mnie już czuć. Choć ogród nadal w całości pod pierzynką.
A jak u Ciebie?

Milin masz piękny, choć młody. Lubię milin, choć śmieciuch z niego straszny

U mnie Teresko podobna sytuacja. Śniegu nadal bardzo dużo ale temperatura dzisiaj w dzień na plusie i zaczyna powoli sie topić i miejscami już widać odkryte roślinki. Dzisiaj nawet wypatrzyłam wychodzące krokusy.
Nie bardzo jednak wierzę żeby zima odpuściła na dobre, jeszcze nam pokaże swoje "pazurki".
Co do milina to masz rację że śmieciuch ale na szczęście opadnięte kwiaty szybko się sprząta.
gorąco pozdrawiam
JoannA 22:23, 06 lut 2014

Agania napisał(a)
Joasiu jesteś do przodu, ja mam same problemy z kociakami, teraz maniuś, mój rudasek chory, leczy rany po walce, wet, zastrzyki, dokarmianie strzykawką, mam lekkiego doła, bo nie mogę z niczym zdążyć, jeszcze choinka nie rozebrana

buziaczek, u ciebie to zawsze wyciszający i kojący klimacik

Ojejciu Aganiu, biedne te Twoje kocurki, mam nadzieję że rudasek szybko wróci do zdrowia.
Nie dołuj się kochana, zdążysz wszystko zasiać, a choinkę ja też dopiero w ubiegłą sobotę rozebrałam
ściskam

renatamama3 22:29, 06 lut 2014

Asiu,to nasiałaś ,też chyba posieję ostróżkę tylko muszę kupić ,lobelię jaki kolor siałaś ,ja niebieską .
Właśnie ten Jan Paweł chodzi za mną od dawna ,chyba kupię ,to się mi lista długaśna robi .
JoannA 22:34, 06 lut 2014

renatamama3 napisał(a)
Asiu,to nasiałaś ,też chyba posieję ostróżkę tylko muszę kupić ,lobelię jaki kolor siałaś ,ja niebieską .
Właśnie ten Jan Paweł chodzi za mną od dawna ,chyba kupię ,to się mi lista długaśna robi .

Lobelię mam niebieską zwisającą bo chce do donic.
Renatko, jak się podoba ten clematis to kup bez względu na długość listy. Ja narazie nie mam miejsca, a razczej wizji ale kiedyś powiększę kolekcję.
Skusiłam się wczoraz na lilie i pełne jaskry, ale to zawsze gdzieś wcisnę. I mam małe plany na warzywnik