Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 17:56, 17 lut 2014

Anabell napisał(a)
Pięknie przechowały się trawki lawenda, wyglądają jak jesienią, a nie po zimie. W całym ogrodzie czyściutko. chętnie pospacerowałam.
Stipa też przypadła mi do gustu i to dzięki Tobie ją mam. Ja jeszcze nie siałam żadnych nasionek, w tym tygodniu zacznę siewy.Serdecznie pozdrawiam.

Haniu, najładniejsze są tam gdzie zacisznie i najwięcej słońca. W pozostałych częściach ogrodu różnie.
Czyściutko to mam tylko przed domem bo tam od tygodnia bez śniegu, w pozostałej części ogrodu są miejsca gdzie nawet nie zajrzałam. Andrzej już chyba zatęsknił za wiosną i pracą bo każdy przywiany listek zbiera
Nie mam wiadomości Haniu
JoannA 17:59, 17 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Nie wyrzucaj tej drugiej odmiany... Przesadż ją, wsadź w obwódkę z bukszpanu i ciesz się jej podwójnym kwitnieniem
U mnie jeszcze lawenda nie staruje z nowymi przytostami. Dzisiaj poczytam jeszcze raz o cięciu lawendy. Zawsze czytałam, że trzeba ciąć wczesnie ale wygląd lawendy u Agi przekonuje mnie do późniejszego cięcia. Mam lawendę dopiero trzeci sezon wiec wciąż się jej uczę. Nic się nie stanie jesli przytniemy ją za pózno niż za wcześnie....
Stipa wyglada jakby był środek lata....

Marzenko, przyjrzałam się dzisiaj tej drugiej lawendzie, część wygląda nieźle, parę krzaczków mizernie ale one na wygwizdowie. Dam im jeszcze szansę. Zrobiłam po pracy fotki dla porównania.
U mnie zima Marzenko, narazie muszę zapomnieć o pracy w ogrodzie.
A lawenda u mnie wsadzona wiosną i doświadczenie z tą roślinką zerowe, dużo muszę się jeszcze uczyć. Każda cenna rada mile widziana, ślicznie dziękuje.
pozdrawiam
Madzenka 19:12, 17 lut 2014

Asiu będziemy zdjęcia instruktażowe robić z cięcia lawendy Ja się tej rośliny uczę
JoannA 19:15, 17 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Asiu będziemy zdjęcia instruktażowe robić z cięcia lawendy Ja się tej rośliny uczę

Oj to świetnie Marzenko. Ale ja będę tylko uczennicą Instruktaż zostawiam bardziej doświadczonym ogrodniczkom
pozdrówka
I jeszcze poproszę o zdjęcia instruktażowe z czesania traw
kraania 22:13, 17 lut 2014

Asiu u Ciebie jest więcej śniegu niż w górach, gdzie aktualnie jestem . Macham i pozdrawiam.
JoannA 22:17, 17 lut 2014

kraania napisał(a)
Asiu u Ciebie jest więcej śniegu niż w górach, gdzie aktualnie jestem . Macham i pozdrawiam.

Gdzie jesteś to Ci swojego dostarczę
macham
Skula 22:27, 17 lut 2014

lawenda - piękna
u mnie chyba też przezimowała

Anabell 22:33, 17 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko - ja z Wami się uczę.
Posadziłam jesienią zwykłą wąskolistną moja z siewu.
Dziś przysłali mi z wysyłkowej nasiona lawendy Wera nie znam tej odmiany.
JoannA 22:40, 17 lut 2014

Skula napisał(a)
lawenda - piękna
u mnie chyba też przezimowała

Zajrzałam do Ciebie, lawenda po zimie wygląda świetnie. Teraz czekamy na instruktaż jak ciąć i kiedy
pozdrawiam
Skula 08:27, 18 lut 2014

JoannA napisał(a)

Zajrzałam do Ciebie, lawenda po zimie wygląda świetnie. Teraz czekamy na instruktaż jak ciąć i kiedy
pozdrawiam

no właśnie , właśnie i ja czekam

no i pozdrawiam