Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Skula 21:38, 11 maj 2014

rozszyfrujecie dla mnie ten magiczny skrót BG ?
JoannA 21:41, 11 maj 2014

Skula napisał(a)
rozszyfrujecie dla mnie ten magiczny skrót BG ?

Borowa Góra
ModraSowa 21:55, 11 maj 2014

Joasiu, nadrobiłam zaległości. Zasmuciłam się. Z całego serca Wam współczuję. Niech Wasza miłość będzie Wam teraz pomocna.
Skula 22:36, 11 maj 2014

JoannA napisał(a)

Borowa Góra

dzięki
BusyBee 09:58, 12 maj 2014

Witaj Asiu Pozdrawiam Cię cieplutko

Przyszłam zameldować, że prawie wszystkie zakupy posadzone. Został mi jeszcze buczek i glauca globosa. Czekam na jakiegoś faceta, który dałby się namówić na sadzenie, bo to jednak duże rośliny i sama nie dam rady.

Powiedz mi kiedy i jak wystawiać roślinki od Ciebie, bo na razie stoją w domu.

JoannA 19:42, 12 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Witaj Asiu Pozdrawiam Cię cieplutko

Przyszłam zameldować, że prawie wszystkie zakupy posadzone. Został mi jeszcze buczek i glauca globosa. Czekam na jakiegoś faceta, który dałby się namówić na sadzenie, bo to jednak duże rośliny i sama nie dam rady.

Powiedz mi kiedy i jak wystawiać roślinki od Ciebie, bo na razie stoją w domu.

Witaj Kasiu
Szkoda że daleko do Ciebie bo byśmy się zajęli buczkiem i glacą, a tak musi trochę jeszcze poczekać.
Gdzie fotki posadzonych roślinek?
Roślinki wystawiaj na powietrze, niech się zahartują. Moje bidule stoją tez w domu bo czasu brakuje bardzo i zimno u nas. Od jutra musze się nimi zająć.
pozdrawiam
bogumila 19:45, 12 maj 2014

Joasiu pozdrawiam.Cofnęłam się do tyłu....trzymajcie się cieplutko.
JoannA 19:56, 12 maj 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Joasiu pozdrawiam.Cofnęłam się do tyłu....trzymajcie się cieplutko.

Dziekuje Bogusiu
pozdrawiam
BusyBee 18:29, 13 maj 2014

U nas masakra nie pogoda leje z małymi przerwami i zimno Zdjęcia zrobię jak uda się posadzić resztę. Brakuje jezscze jakichś trawek w ten mój rąb, tam gdzie ma być glauca. Może coś kupię i sadzenie będzie wszystkiego na raz, bo tam kamienie wszystkie trzeba wybrać. Czekam na synka- pomocnika, może przyjedzie w sobotę

Jak tam roślinki przemarznięte? wyrastają nowe listki?

I jeszcze pytania: jaka duża rośnie kostrzewa od Ciebie?

I co ja jeszcze mam z tymi listkami: werbenkę i ostróżki? Bo ja w tych jednorocznych to słaba jestem

Pozdrowionka! Myśle o Tobie...
JoannA 20:16, 13 maj 2014

BusyBee napisał(a)
U nas masakra nie pogoda leje z małymi przerwami i zimno Zdjęcia zrobię jak uda się posadzić resztę. Brakuje jezscze jakichś trawek w ten mój rąb, tam gdzie ma być glauca. Może coś kupię i sadzenie będzie wszystkiego na raz, bo tam kamienie wszystkie trzeba wybrać. Czekam na synka- pomocnika, może przyjedzie w sobotę

Jak tam roślinki przemarznięte? wyrastają nowe listki?

I jeszcze pytania: jaka duża rośnie kostrzewa od Ciebie?

I co ja jeszcze mam z tymi listkami: werbenkę i ostróżki? Bo ja w tych jednorocznych to słaba jestem

Pozdrowionka! Myśle o Tobie...

Ale się napisałam i wszystko mi wcięło.
Kasiu,
u nas zaczęło padać o 19, nawet nieźle ulało. Ale za chwilę wyszło słońce, a na niebie piękna, ogromna tęcza.
Kostrzewa rośnie do ok, 20 cm średnicy, zalecany rozstaw sadzenia 40-60 cm. Te liście to werbena patagońska i naparstnica, zakwitnie w następnym roku.
Na tym rombie posadziłabym jakieś turzyce, może konwalnik albo red barona. Popatrz na te trawki, może znajdę jakieś inspiracje to wrzucę.
Dzisiaj się zebrałam i posadziłam dalie, mieczyki i dzwonki karpackie. Pracy mam jeszcze dużo ale weny brak.
Rośliny po przymrozkach raczej powinny odrosnąć, dzisiaj obcięłam liście hostom, troszkę podcięłam buczka a na pozostałe staram się nie patrzeć.
Dziękuję za dobre myśli i przesyłam pozdrowienia.