Przyszłam zameldować, że prawie wszystkie zakupy posadzone. Został mi jeszcze buczek i glauca globosa. Czekam na jakiegoś faceta, który dałby się namówić na sadzenie, bo to jednak duże rośliny i sama nie dam rady.
Powiedz mi kiedy i jak wystawiać roślinki od Ciebie, bo na razie stoją w domu.
Witaj Kasiu
Szkoda że daleko do Ciebie bo byśmy się zajęli buczkiem i glacą, a tak musi trochę jeszcze poczekać.
Gdzie fotki posadzonych roślinek?
Roślinki wystawiaj na powietrze, niech się zahartują. Moje bidule stoją tez w domu bo czasu brakuje bardzo i zimno u nas. Od jutra musze się nimi zająć.
pozdrawiam
U nas masakra nie pogoda leje z małymi przerwami i zimno Zdjęcia zrobię jak uda się posadzić resztę. Brakuje jezscze jakichś trawek w ten mój rąb, tam gdzie ma być glauca. Może coś kupię i sadzenie będzie wszystkiego na raz, bo tam kamienie wszystkie trzeba wybrać. Czekam na synka- pomocnika, może przyjedzie w sobotę
Jak tam roślinki przemarznięte? wyrastają nowe listki?
I jeszcze pytania: jaka duża rośnie kostrzewa od Ciebie?
I co ja jeszcze mam z tymi listkami: werbenkę i ostróżki? Bo ja w tych jednorocznych to słaba jestem
Ale się napisałam i wszystko mi wcięło.
Kasiu,
u nas zaczęło padać o 19, nawet nieźle ulało. Ale za chwilę wyszło słońce, a na niebie piękna, ogromna tęcza.
Kostrzewa rośnie do ok, 20 cm średnicy, zalecany rozstaw sadzenia 40-60 cm. Te liście to werbena patagońska i naparstnica, zakwitnie w następnym roku.
Na tym rombie posadziłabym jakieś turzyce, może konwalnik albo red barona. Popatrz na te trawki, może znajdę jakieś inspiracje to wrzucę.
Dzisiaj się zebrałam i posadziłam dalie, mieczyki i dzwonki karpackie. Pracy mam jeszcze dużo ale weny brak.
Rośliny po przymrozkach raczej powinny odrosnąć, dzisiaj obcięłam liście hostom, troszkę podcięłam buczka a na pozostałe staram się nie patrzeć.
Dziękuję za dobre myśli i przesyłam pozdrowienia.