Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

BusyBee 20:41, 13 maj 2014

Jak pogoda się poprawi, to może i wena Ci wróci Więc się nie martw! Ale kwiatów tyle posadziłaś- będzie kolorowo latem!

Obejrzałam tą naparstnicę- to bardzo ładny kwiat! I nie jest jednoroczny? To bylinka? To ważna informacja. Werbena też zakwitnie dopiero za rok?
I to są wysokie rośliny- o tym też trzeba pamiętać.

Jutro zrobię zdjęcie tego rombu- może coś podpowesz. Problem mam z tym stanowiskiem- straszne tam słońce i rośliny nie wytrzymują Muszę wziąć to pod uwagę, bo wcześniej rósł tam stary 10-letni cis i nawet jego trzeba było podlewać w upały, bo mdlał:/
JoannA 21:12, 13 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Jak pogoda się poprawi, to może i wena Ci wróci Więc się nie martw! Ale kwiatów tyle posadziłaś- będzie kolorowo latem!

Obejrzałam tą naparstnicę- to bardzo ładny kwiat! I nie jest jednoroczny? To bylinka? To ważna informacja. Werbena też zakwitnie dopiero za rok?
I to są wysokie rośliny- o tym też trzeba pamiętać.

Jutro zrobię zdjęcie tego rombu- może coś podpowesz. Problem mam z tym stanowiskiem- straszne tam słońce i rośliny nie wytrzymują Muszę wziąć to pod uwagę, bo wcześniej rósł tam stary 10-letni cis i nawet jego trzeba było podlewać w upały, bo mdlał:/

Kasiu, werbena to roślina jednoroczna i zakwitnie w tym roku. Naparstnica jest rośliną dwuletnią, ale wysieje się sama o ile nie zetniesz wcześniej przekwitniętych kwiatostanów. I to są wysokie byliny, ładnie prezentują sie w grupach.
Z tą bardzo nasłonecznioną rabatą to będzie problem ale na wszystko jest jakaś rada. Jak wstawisz zdjęcia to pomyślimy
http://www.tvr24.pl/wiadomosc-Krolowe_naslonecznionych_rabat-5241.html
BusyBee 21:34, 13 maj 2014

Dziękuję za linka- poczytam i pomyślę jutro, bo dziś mam jeszcze trochę pracy

pozdrowionka Asiu!

Agania 09:46, 14 maj 2014

Joasiu moje wyrazy współczucia, pogoda też nas nie rozpieszcza, trzymajcie się cieplutko

Wyniosłam kuwetę do ogrodu z moim nie udanym wysiewem nasionek i wiesz powschodziły mi pozostałe nasionka, które w domu nie ruszyły i kuwetka cała zielona

Buziak
Agusiak 13:11, 14 maj 2014

Przyjmij wyrazy współczucia ode mnie, nie było mnie tu kilka dniu a tu takie smutne wieści

Mam pytanie o tę BG, po której stronie jadąc do W-wy jest szkółka? Zainteresowały mnie te bukszpany...
Gdzie jeszcze w naszych okolicach warto się zaopatrywać w rośliny?

Tess 13:23, 14 maj 2014

Joasiu, Andrzeju - jestem przy Was.
To uczucie pustki z czasem osłabnie, wiem to z własnego doświadczenia.

JoannA 19:29, 14 maj 2014

Agania napisał(a)
Joasiu moje wyrazy współczucia, pogoda też nas nie rozpieszcza, trzymajcie się cieplutko

Wyniosłam kuwetę do ogrodu z moim nie udanym wysiewem nasionek i wiesz powschodziły mi pozostałe nasionka, które w domu nie ruszyły i kuwetka cała zielona

Buziak

Aganiu...dziękuję.
Bardzo mnie ucieszyła wiadomość o wschodzących nasionkach. Mają jednak wolę życia, a z Ciebie jednak dobra ogrodniczka. Dobrze że nie wyrzuciłaś ziemi z kuwety. Jestem ciekawa co Ci powschodziło.
pozdrawiam
JoannA 19:33, 14 maj 2014

Agusiak napisał(a)
Przyjmij wyrazy współczucia ode mnie, nie było mnie tu kilka dniu a tu takie smutne wieści

Mam pytanie o tę BG, po której stronie jadąc do W-wy jest szkółka? Zainteresowały mnie te bukszpany...
Gdzie jeszcze w naszych okolicach warto się zaopatrywać w rośliny?

Agusiak...dziękuję.
Borowa Góra jest po lewej stronie jadąc od Warszawy al nie jest widoczna z głównej drogi. Łatwo nie będzie ją znaleźć, ale zapewne sobie poradzisz.
Nie wiem z jakich okolic jesteś ale polecam Płochocińską, Stanisławów Pierwszy. Przed Pułtuskiem są 2 szkółki ale w tym roku tam nie zaglądałam.
pozdrawiam
JoannA 19:37, 14 maj 2014

Tess napisał(a)
Joasiu, Andrzeju - jestem przy Was.
To uczucie pustki z czasem osłabnie, wiem to z własnego doświadczenia.

Tessiu, ogromnie dziękuję.
Trzy najbliższe osoby w ciągu ostatnich 3 lat...ciężko jest ale trzymamy się dzielnie.
pozdrawiam
JoannA 21:22, 14 maj 2014

Zrobiłam dzisiaj parę fotek ogrodu. Żal byłoby przegapić tak piękną pore roku w ogrodzie.
Ostatnie tulipanki, najbardziej wytrwałe

bystre oko wypatrzy stipę z ubiegłego roku, tak wygląda dzisiaj po wiosennym przycięciu. Chyba nie będę jej wymieniała. A na jednej rabacie jest tyle siewek stipy, że wkrótce będzie dywanik. muszę to wszystko usunąć.