Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 22:43, 18 maj 2014

Joanna ja z tych patyków horti co mi przysłałaś część posadziłam od razu do ziemi na działce reszta w domu w wodzie.30 patyków na działce mają już listki a te w wodzie już korzonki.Będę miała z 60 hortek i z zeszłego roku 19.Fotki dam jak kompa naprawię .Dzięki za patyczki Pozdrawiam i dobrej nocki
JoannA 22:45, 18 maj 2014

Mirka napisał(a)
Joanna ja z tych patyków horti co mi przysłałaś część posadziłam od razu do ziemi na działce reszta w domu w wodzie.30 patyków na działce mają już listki a te w wodzie już korzonki.Będę miała z 60 hortek i z zeszłego roku 19.Fotki dam jak kompa naprawię .Dzięki za patyczki Pozdrawiam i dobrej nocki

Mirko.
Ciesze sie ogromnie
I to wszystko z tych moich patyków?
Mirka 22:49, 18 maj 2014

Tak z twoich i to z tych cieńszych patyczkow, kilka Mała Mi mi przysłała.Te ktorym listki zwiędły nie wywalam bo z zeszłego roku miałam takie 3 golaski i wiosną puściły pędy od korzeni zobacz [img size=288x4
wiunia 22:50, 18 maj 2014

Asiu czy Twoja lawenda rośnie podsypana korą? Podobno rośnie słabiej w korze, a u Ciebie jest piękna!
JoannA 22:54, 18 maj 2014

wiunia napisał(a)
Asiu czy Twoja lawenda rośnie podsypana korą?

Wiuniu
Jak sadziłam swoja lawende to tam juz była kora os 2 lat. Odsunęłam ja trochę spod krzaczków i świeżej już nie będę tam dawać. Jak widać ta kora lawendzie nie przeszkadza bo nieźle mi rośnie.
wiunia 22:58, 18 maj 2014

JoannA napisał(a)

Wiuniu
Jak sadziłam swoja lawende to tam juz była kora os 2 lat. Odsunęłam ja trochę spod krzaczków i świeżej już nie będę tam dawać. Jak widać ta kora lawendzie nie przeszkadza bo nieźle mi rośnie.

W takim razie muszę odsunąć korę spod mojej lawendy, chociaż wydaje mi się ma się dobrze, ale korę wysypałam w tym roku, a lawenda rośnie od zeszłego kiedy była sama ziemia.
JoannA 23:00, 18 maj 2014

Mirka napisał(a)
Tak z twoich i to z tych cieńszych patyczkow, kilka Mała Mi mi przysłała.Te ktorym listki zwiędły nie wywalam bo z zeszłego roku miałam takie 3 golaski i wiosną puściły pędy od korzeni zobacz [img size=288x4

Parę moich patyków w wodzie też zwiędło. Ale one wogóle nie wypuszczaja korzonków więc je wyrzucę. Te które wypuściły korzenie to i tak wystarczająca dla mnie ilość Zastanawiam się czy im tych pąków kwiatowych nie uciąć.
GorAna 23:01, 18 maj 2014

Joasiu pozdrawiam.....nie mam za dużo czasu na siedzenie przed komputerem, ale nowe nabytki widziałam i podziwiem
JoannA 23:04, 18 maj 2014

wiunia napisał(a)

W takim razie muszę odsunąć korę spod mojej lawendy, chociaż wydaje mi się ma się dobrze, ale korę wysypałam w tym roku, a lawenda rośnie od zeszłego kiedy była sama ziemia.

Moim zdaniem Wiuniu lawenda potrzebuje lekkiej ziemi i sukces gwarantowany. Korę dla spokojności odsuń trochę od lawendy.
JoannA 23:09, 18 maj 2014

GorAna napisał(a)
Joasiu pozdrawiam.....nie mam za dużo czasu na siedzenie przed komputerem, ale nowe nabytki widziałam i podziwiem

Wiem Aniu jak bardzo jesteś zajęta bo pamiętam czasy kiedy nasz dom powstawał. Tym bardziej bardzo Ci dziękuję za miłe odwiedziny. Jestem częstym gościem u Ciebie, podziwiam cudne widoki i zadbany ogród. Powodzenia życzę i trzymam kciuki za szybkie ukończenie budowy