Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 23:09, 18 maj 2014

Moje zeszłoroczne kwitły po jednym kwiatku były malutkie ale w tym roku przycięte i rosną ładnie i mam nadzieję że zakwitną.Pąk możesz uszczyknąć to się bardziej rozkrzewiąa te patyki z wody bez liści to już nie puszczą korzonkówj bardziej te w ziemi.
monteverde 23:12, 18 maj 2014

JoannA napisał(a)
kostrzewa

patyki hortek mają pąki kwiatowe i wypuściły korzonki w wodzie. Wkrótce powędruja do doniczek

ja przyszłam zobaczyć grzyby a na horti i trawki ladne trafilam mialam sporo kijkow w wodzie z bukiertowych liście puszczały a korzonków nie , wkurzyłam się i wywaliłam, może za szybko? pozdrawiam
JoannA 23:14, 18 maj 2014

Mirka napisał(a)
Moje zeszłoroczne kwitły po jednym kwiatku były malutkie ale w tym roku przycięte i rosną ładnie i mam nadzieję że zakwitną.Pąk możesz uszczyknąć to się bardziej rozkrzewiąa te patyki z wody bez liści to już nie puszczą korzonkówj bardziej te w ziemi.

Mirko, one wypuściły piękne listki ale nie miały korzonków i zwiędły.
W ziemię wetknęłam wanilki, są listki ale nie podglądam jak korzonki.
Te ukorzenione w ubiegłym roku już rosną na działce i ładnie sie rozkrzewiły. Całkiem możliwe że w tym roku zakwitną
JoannA 23:22, 18 maj 2014

monteverde napisał(a)

ja przyszłam zobaczyć grzyby a na horti i trawki ladne trafilam mialam sporo kijkow w wodzie z bukiertowych liście puszczały a korzonków nie , wkurzyłam się i wywaliłam, może za szybko? pozdrawiam

Aniu, jajecznica z kurkami byla pyszna.
Dzisiaj tez widziałam w lesie kurki i nie zebrałam. Zostawilam zeby wieksze urosly to jutro się po nie wybiore. Mam nadzieje ze nikt ich nie wypatrzy.
Zdjecia wczorajszych zbiorow cora yrobila, ja nie pomyslalam o tym.
ModraSowa 23:43, 18 maj 2014

Joasiu, piękne trawy zakupiłaś, i ja się na dniach szykuję do takiego zakupu. U mnie ze szkółkami marnie, a trawy mało popularne. Pewnie właściciele nie znają jeszcze Ogrodowiska
Jajecznica z kurkami.... pychota, jutro idę przejrzeć swoją leśna częśc działki, może cos wyrosło
JoannA 23:50, 18 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
Joasiu, piękne trawy zakupiłaś, i ja się na dniach szykuję do takiego zakupu. U mnie ze szkółkami marnie, a trawy mało popularne. Pewnie właściciele nie znają jeszcze Ogrodowiska
Jajecznica z kurkami.... pychota, jutro idę przejrzeć swoją leśna częśc działki, może cos wyrosło

Po trawy Aniu zawsze wyprawa do Wawy bo w okolicznych szkolkach kiepsko. A jak juz sa to strasznie marniutkie za duze pieniazki. Dzisiaj zauwazylam, ze trawy ciesza sie duzym powodzeniem wsrod klientow szkolek. Znam jedna fajna szkolke z trawami ale jeszcze traw nie maja, za 2 tygodnie wybieram sie do tej szkolki po zakup kolejnych.
A jakie grzybki rosna na Twojej dzialce.
ModraSowa 00:04, 19 maj 2014

W zeszłym roku obdarzyło nas prawdziwkami, koziarkami i czerwieniakami
Ja też uległam urokowi traw, pamiętam to Twoje zdjecie stipy...
bacha2224 00:11, 19 maj 2014

ha ha ja tez znam tą szkółkę z trawkami,oczywiście polecaną przez Joasię,ale wtym sezonie jeszcze w niej nie byłam,chyba na trawki trochę zawcześnie.
JoannA 00:12, 19 maj 2014

ModraSowa napisał(a)
W zeszłym roku obdarzyło nas prawdziwkami, koziarkami i czerwieniakami
Ja też uległam urokowi traw, pamiętam to Twoje zdjecie stipy...

Prawdziwkow jeszcze w tym roku nie spotkalismy, ale kozlarze i osaki juz znalezlismy. U nas lasy bardzo urodzajne w grzyby, a kazdy spacerek z sunia konczy sie obfitym zbiorem.
Stipy urocze ...to fakt, ale tak sie wysiala ze nie wiem kiedy to wyskubie z rabat.
JoannA 00:17, 19 maj 2014

bacha2224 napisał(a)
ha ha ja tez znam tą szkółkę z trawkami,oczywiście polecaną przez Joasię,ale wtym sezonie jeszcze w niej nie byłam,chyba na trawki trochę zawcześnie.

Basiu, bylam dzisiaj w tej szkolce. Trawy beda za 2 tygodnie. Teraz duzy wybor jednorocznych, maja tez ogromny wybor wypasionych host i troche bylin.