Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:59, 19 maj 2014

Anabell napisał(a)
Asiu - wczoraj przejeżdżałam Płochocińską, nie mogłam zajrzeć bo jechaliśmy do domu a centrum po drugiej stronie jezdni. Piszesz nie było trawek to nie mam co żałować.
Tam zawsze mi nie po drodze by zajrzeć.
W Chot. byłam w ubiegłym tygodniu kupiłam tuje Daniki, trawki mieli słabiutkie, jeszcze nie czas na nie.

Haniu,
ja czekam aż w Nieporęcie będą trawy. Wszędzie bardzo słabiutkie, a tam w ubiegłym roku były super rosliny.
Na Płochocińskiej był tak marny konwalnik że zastanawiam się czy on jeszcze żyw
JoannA 23:03, 19 maj 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, ja z chęcią Ci wyślę tego niebieskiego, a raczej fioletowego, tylko kiedy to można zrobić?
Pozdrawiam

Doniu,
nie chcę sprawiać Ci kłopotu. A czy pod tym fioletowym nie ma czasem małych siewek. Orliki same się wysiewają, u mnie pełno małych sadzoneczek.
pozdrawiam
Donia72 23:11, 19 maj 2014

JoannA napisał(a)

Doniu,
nie chcę sprawiać Ci kłopotu. A czy pod tym fioletowym nie ma czasem małych siewek. Orliki same się wysiewają, u mnie pełno małych sadzoneczek.
pozdrawiam[/quote

Joasiu, u mnie siewek orlików jest pełno, ale nie wiem jakie to kolory. Przesadzam z miejsca na miejsce i nie wiem jakie one są. A wysłanie to żaden kłopot
Madzenka 06:47, 20 maj 2014

Joasiu ja też czekam na wysyp trawek w ogrodniczych, ciekawe gdzie je posadzę.....
BusyBee 19:20, 20 maj 2014

Dziś przeszła u nas ulewa z gradem. Liczę straty w ogrodzie

Hosty poszatkowane jak na sałatkę! Klonik leży...

I moje koktajlowe...

Asiu jaka pogoda u Was? Jak Twoje sadzenie?
JoannA 21:15, 20 maj 2014

Kasiu,to straszne! Aż nie moge w to wierzyć. Tyle pracy, takie piękne rośliny, a teraz w takim opłakanym stanie. Jednak pogoda jest nieprzewidywalna. U nas na szczęście bez niespodzianek ale też zapowiadają burze w tym tygodniu. Dzisiaj było bardzo upalnie, temperatury prawie letnie.
U nas było podobnie w biegłym roku, hosty wyglądały jakby je ktoś nożem pociął.
Moje nowe nasadzenia jeszcze w rozsypce. Za mało roślin kupiłam, zdecydowałam sie na większą ilość bukszpanów i musze dokupić. Jak widziałaś to bardzo słoneczna rabata i nie wszystko tam sobie poradzi.
Dzisiaj niewiele porobiłam w ogrodzie, mam uczulenie na słońce i szukałam cienia. A pod wieczór komary i meszki nie dały wiele zrobić.
Donia72 21:42, 20 maj 2014

U nas tylko zagrzmiało i spokój. I mam nadzieję,że tak będzie A meszki też już się pojawiły
BusyBee 21:54, 20 maj 2014

Miłej pracy jutro ja może też coś zrobię- dziś za późno wróciłam.
pa Asiu
JoannA 22:28, 20 maj 2014

Donia72 napisał(a)
U nas tylko zagrzmiało i spokój. I mam nadzieję,że tak będzie A meszki też już się pojawiły

U nas tylko chmury się przez chwilę zbierały i zrobiło się parno. Meszki Doniu takie krwiożercze zarazy że nawet posiedzieć się nie da spokojnie. Dzisiaj tak miło wieczorkiem i żabki tak wesoło rechoczą w pobliskim stawie.
Pozdrawiam
JoannA 22:29, 20 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Miłej pracy jutro ja może też coś zrobię- dziś za późno wróciłam.
pa Asiu

Czekam na relacje z wykonanej pracy.
Dobrej nocy