Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 13:13, 17 maj 2014

Zdjęcia moich orlików dla Ani (ModraSowa).Zdjęć tych czarnych jeszcze nie zrobiłam.
Zdjęcia są z roku ubiegłego, w tym roku rośliny narazie w fazie pąków i niezłe krzaczory z nich wyrosły.
Te siewki są wymieszane, białe i różowe.

siewki ostróżki z tej rośliny, niebieskie
ModraSowa 14:15, 17 maj 2014

Piękne Joasiu, bardzo dziękuję.
BusyBee 21:57, 17 maj 2014

Jestem Asiu
dzień był pracowity. Rośliny posadzone, przynajmniej te większe. Tulipki ogarnięte. Ale już wiem, że muszę przesadzić lawendę. Rośnie sobie na tejrabacie obok ogniska, ale doczytałam że nie lubi kory i zraszania, a tu zraszacz z trawnika sięga. Co Ty na to?
JoannA 22:49, 17 maj 2014

Kasiu,
od początku myślałam żeby dać lawendę i berberysy na ten romb. W miejsce lawendy może kostrzewa?
Nie myślałaś żeby w tym kółeczku dać ambrowca, klon Crimston Sentry fajnie by tu wyglądał. Mnie tu się widzi coś wąskiego, strzelistego.
Buczek fajnie się prezentuje
Kasiu, zrób małą korektę glauce, przytnij te najbardziej wystające gałązki.
Zdjęć nie usuwaj.
bacha2224 23:37, 17 maj 2014

Joasiu twój ogród pięknieje ,wyczytałam że polecasz szkółkę w stanisławowie pierwszym ,w którym to miejscu,czy to ta z trawkami.
BusyBee 23:39, 17 maj 2014

JoannA napisał(a)
Kasiu,
od początku myślałam żeby dać lawendę i berberysy na ten romb. W miejsce lawendy może kostrzewa?
Nie myślałaś żeby w tym kółeczku dać ambrowca, klon Crimston Sentry fajnie by tu wyglądał. Mnie tu się widzi coś wąskiego, strzelistego.
Buczek fajnie się prezentuje
Kasiu, zrób małą korektę glauce, przytnij te najbardziej wystające gałązki.
Zdjęć nie usuwaj.

Ambrowiec mi się marzył, ale może nie dać rady u mnie, bo ostre zimy niestety Ten klon to tylko bordowy?Takie znalazłam zdjęcia. Obok będzie duży bordowolistny buk- więc wolałabym coś jaśniejszego.

Zamówiłam właśnie róże i przewidziałam w ten romb 2 okrywowe Knirps- bo lubię niskie. Myślę, że ta lawenda, berberyski i róże będzie ok

Asiu a jeśli zamiast lawendy dać pas szałwi omszonej? Co o niej myślisz, ja nigdy jej nie miałam.
Tam też będą 2 róże- jedna przy miłorzębie, druga między szmaragdami

Gałązki przytnę Dziękuję
A zdjęcia? Może jednak usunę? Mój ogród słabo wygląda- na razie!
BusyBee 23:46, 17 maj 2014

Byłam w sklepie u Finki. Tam właśnie jest szałwia- 2 rodzaje- różowa i fioletowa. Szukałam też jeżówek, ale chyba nie ma. Znajdę gdzieś indziej, bo mój syn dopomina sie o coś, co wabi motyle
JoannA 23:56, 17 maj 2014

BusyBee napisał(a)

Ambrowiec mi się marzył, ale może nie dać rady u mnie, bo ostre zimy niestety Ten klon to tylko bordowy?Takie znalazłam zdjęcia. Obok będzie duży bordowolistny buk- więc wolałabym coś jaśniejszego.

Zamówiłam właśnie róże i przewidziałam w ten romb 2 okrywowe Knirps- bo lubię niskie. Myślę, że ta lawenda, berberyski i róże będzie ok

Asiu a jeśli zamiast lawendy dać pas szałwi omszonej? Co o niej myślisz, ja nigdy jej nie miałam.
Tam też będą 2 róże- jedna przy miłorzębie, druga między szmaragdami

Gałązki przytnę Dziękuję
A zdjęcia? Może jednak usunę? Mój ogród słabo wygląda- na razie!

Kasiu, u mnie też ostre zimy a jednak zaryzykowałam z ambrowcem. Trudno...jak padnie wsadzę coś innego. Ten klon niestety tylko bordowy, poszukamy coś jaśniejszego
Ten romb nie jest duży, myślę że tyle roślin wystarczy.
Szałwi omszonej nie znam ale czytałam tu dzisiaj że po zimie wyginęła. Nie pamiętam na którym wątku to znalazłam. Może dosadź kocimiętkę (tej też nie znam).
Zdjęcia jeszcze nie kasuj, masz na to 24 godziny.
JoannA 23:57, 17 maj 2014

bacha2224 napisał(a)
Joasiu twój ogród pięknieje ,wyczytałam że polecasz szkółkę w stanisławowie pierwszym ,w którym to miejscu,czy to ta z trawkami.

Basiu, to dokładnie ta szkółka.
JoannA 00:02, 18 maj 2014

BusyBee napisał(a)

Jeszcze takie zdjęcie buczka, coś mu tam posadzę i wysypię kamyczki

Byłam w sklepie u Finki. Tam właśnie jest szałwia- 2 rodzaje- różowa i fioletowa. Szukałam też jeżówek, ale chyba nie ma. Znajdę gdzieś indziej, bo mój syn dopomina sie o coś, co wabi motyle

Może hosty Patriot podsadź pod buczka.
U Finki chyba są jeżówki, zadzwoń i podpytaj.
Motyle wabi też liatra kłosowa.
A co to za drzewko to z etykieta?