Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:26, 21 maj 2014

bociek napisał(a)
AAAA, to wiem W takim lasku?

Dzieki wielkie.

Ja jeszcze nie zdecydowalam co potrzebuje, waham sie miedzy zoltymi a bialymi akcentami. Musze zobaczyc naocznie

Dokadnie tam, tyko lasek trochę przecięty i nareszcie parking powstał
szemusia 07:47, 22 maj 2014

Dziękuję Asiu za szybką odpowiedź. To dziś będzie akcja sadzenie
A tak w ramach ciekawostki to powiem, że ja chucham i dmucham na te moje trawki w doniczkach na parapecie, a tu przy okazji małego wypadu do lasku wykukałam tę moją kostrzewę jak sobie bezstresowo rośnie w żółciutkim piasku...
Byc może odmiana jakaś inna, ale z pewnością to kostrzewa
pozdrawiam
BusyBee 21:41, 23 maj 2014

Asiu gdzie Ty? Mam pytanie:

Czy pony tails i Kostrzewki mogą iść do gruntu, czy raczej rozsadzić w małe doniczki?

Jak tam Twoje sadzenie? Ukończone?

Ja dziś zagospodarowałam romb do końca. Jutro kamyki i będzie finał Teraz za to brakuje mi czegoś w miejsce lawend, które są w rombie. Przyszły moje róże z Rozarium. 7 krzaczków- wszystkie ładne Prawie posadzone. Zostały jeszcze dwa, ale noc mnie zastała. Dokończę jutro.

Co u Ciebie?

JoannA 21:55, 23 maj 2014

Kasiu, stipę i kostrzewę sadź do gruntu tyko teraz taki upał to może za tydzień. Zapowiadają jakies ochłodzenie.
Moja rabata nie do końca obsadzona, czekam z sadzeniem, za bardzo tam praży i roslinki mogą teraz ucierpieć.
A jakie róże zamówiaś Kasiu? Moje już niedługo zakwitną bo całe w pąkach.
Ja nie wyrabiam z pracami w ogrodzie i jeszcze podlewanie doszło bo susza.
Dzisiaj zabrałam sie za moje sosny i kosodrzewiny, uszczknęłam im wszystkie świeczki i wyczesałam z suchych igieł. Na jednej sośnie ptaszek uwił sobie gniazdo i wysiaduje jajeczka (5 sztuk), wkrótce pojawią się nowi mieszkańcy
Pełno robactwa na rośinach, codziennie coś nowego odkrywam. Dzisiaj pojawiła się mszyca na rozchodnikach. Chyba ta łagodna zima wyjdzie nam bokiem.
BusyBee 23:05, 23 maj 2014

Dziękuję Asiu. Poczekam jeszcze z tymi maluchami
Ja też się nie wyrabiam. Rośliny stały i czekaly na posadzenie. W końcu nie miałam wyjścia.
Róże to same różowe chciałam mało wymagające i kupiłam larisse, knirpsa, pomponelle i bonice.

Mam nadzieję że będą dobrze rosły. Do jutra
JoannA 23:07, 23 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Dziękuję Asiu. Poczekam jeszcze z tymi maluchami
Ja też się nie wyrabiam. Rośliny stały i czekaly na posadzenie. W końcu nie miałam wyjścia.
Róże to same różowe chciałam mało wymagające i kupiłam larisse, knirpsa, pomponelle i bonice.

Mam nadzieję że będą dobrze rosły. Do jutra

Dobrej nocy
monteverde 23:10, 23 maj 2014

JoannA napisał(a)
Kasiu, stipę i kostrzewę sadź do gruntu tyko teraz taki upał to może za tydzień. Zapowiadają jakies ochłodzenie.
Moja rabata nie do końca obsadzona, czekam z sadzeniem, za bardzo tam praży i roslinki mogą teraz ucierpieć.
A jakie róże zamówiaś Kasiu? Moje już niedługo zakwitną bo całe w pąkach.
Ja nie wyrabiam z pracami w ogrodzie i jeszcze podlewanie doszło bo susza.
Dzisiaj zabrałam sie za moje sosny i kosodrzewiny, uszczknęłam im wszystkie świeczki i wyczesałam z suchych igieł. Na jednej sośnie ptaszek uwił sobie gniazdo i wysiaduje jajeczka (5 sztuk), wkrótce pojawią się nowi mieszkańcy
Pełno robactwa na rośinach, codziennie coś nowego odkrywam. Dzisiaj pojawiła się mszyca na rozchodnikach. Chyba ta łagodna zima wyjdzie nam bokiem.

na rozchodnikach a na różach nie masz? gdzie ta mszyca nie siada w tym roku? pozdrówka
JoannA 23:14, 23 maj 2014

monteverde napisał(a)

na rozchodnikach a na różach nie masz? gdzie ta mszyca nie siada w tym roku? pozdrówka

Aniu, na różach też miałam, pryskałam w ubiegłym tygodniu i narazie spokój. Mszyca na rozchodnikach mnie bardzo zaskoczyła. I buczka dzisiaj drugi raz pryskałam, nie wszystkie paskudy padły za pierwszym razem.
Donia72 23:22, 23 maj 2014

U mnie też mszyca siedzi na wiciokrzewie i też pryskane było
polinka 07:06, 24 maj 2014

Joanko u nas też pogrom z mszycą Buczek mimo trzykrotnego oprysku dalej w zdobniczce Nie mam już sił do niego. Na różach za póżno zauważyłam i kilka pączków zżartych. Tak się cieszyliśmy z łagodnej zimy a teraz będziemy walczyć ze szkodnikami.