Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Mirka 21:42, 08 cze 2014

JoannA napisał(a)
Anabelka z patyków z biegłego roku

czosnek Krzysztofa
Joasiu moja Anabelka zeszłoroczna też taka spora dobrze że dołaś fotkę .Martwiłam się czy zakwitnie ale u ciebie tez jeszcze nie ma kwiatów.Asiu ja bym mogła prosić kilka tych trawek jeśli możnaWerbenę siałam z nasionek od Anabell i też mam masę sadzonek.
JoannA 21:49, 08 cze 2014

BusyBee napisał(a)

Pewnie, że wszystko pasuje, ale szukać będę różowych Fioletowe też fajne- byle nie czerwień, bo jakoś mi się sie widzi u mnie. Poza tym sprawdziłam, jakie te ostróżki. Wydają mi się podobne trochę do naparstnic.
Co myślisz?

Nie są podobne Kasiu. Ja osobiście bardziej lubię ostróżki i dłużej kwitną niż naparstnice.
A może takie dzwonkihttp://e-skalniak.pl/oferta-roslin/dzwonek-skupiony-campanula-glomerata,p423
http://www.swiatkwiatow.pl/dzwonek-ogrodowy-campanula-medium-id75.html
http://www.swiatkwiatow.pl/dzwonek-kropkowany-campanula-punctata-id84.html
BusyBee 21:53, 08 cze 2014

JoannA napisał(a)

Jeśli chcesz żeby rośliny na tej rabacie zakwitły w jednym czasie to dosadź ostróżki, orliki. Te roślinki mogę Ci dać. Mam jeszcze w 2 odcieniach różu złocień.
http://sklep.swiatkwiatow.pl/zlocien-rozowy-mieszanka.html

Dziękuję Asiu Jesteś kopalnią wiedzy! Te wszystkie rośliny lubią pewnie słońce, czy poradzą sobie w półcieniu?
JoannA 21:58, 08 cze 2014

BusyBee napisał(a)

Dziękuję Asiu Jesteś kopalnią wiedzy! Te wszystkie rośliny lubią pewnie słońce, czy poradzą sobie w półcieniu?

Kasiu, wszystkie te rosliny poradzą sobie w półcieniu.
BusyBee 22:05, 08 cze 2014

Wszystko kusi, wszystko nęci Już wiem, że będę musiała wygospodarować więcej miejsca na nowe nasadzenia. Będę usuwać płożące iglaki, które rozrastały się całymi latami, ale to pewnie jesienią.
Na razie można powoli gromadzić materiał- będzie później łatwiej

Dziękuję Asiu za Twoje propozycje- zobaczę co się da zrobić...
BusyBee 22:09, 08 cze 2014

JoannA napisał(a)

Kasiu, wszystkie te rosliny poradzą sobie w półcieniu.

Ooo! To dobra wiadomość- będą więc naparstnice, ostróżki i jeszcze coś niższego- zobaczymy co mi wpadnie w ręce
JoannA 22:09, 08 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Wszystko kusi, wszystko nęci Już wiem, że będę musiała wygospodarować więcej miejsca na nowe nasadzenia. Będę usuwać płożące iglaki, które rozrastały się całymi latami, ale to pewnie jesienią.
Na razie można powoli gromadzić materiał- będzie później łatwiej

Dziękuję Asiu za Twoje propozycje- zobaczę co się da zrobić...

Do jesieni coś się wyklaruje Kasiu. Wiem że wszystko sobie dobrze zaplanujesz i bez pośpiechu.
A może ja się w końcu wybiorę do brata do Lublina i zajrzę do Ciebie
BusyBee 22:16, 08 cze 2014

Ooo! To byłoby super Trzeba trochę nadrobić, bo od nas do Lublina jest 120 km, ale zapraszam. Będzie mi bardzo miło! W końcu ktoś z doświadczeniem spojrzałby na mój ogród.
Madzenka 22:27, 08 cze 2014

Myslę o naparstnicach a masz rację że powinnam pomyśleć o ostrózkach...szkoda że nie ma bordowych...
JoannA 22:48, 08 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Ooo! To byłoby super Trzeba trochę nadrobić, bo od nas do Lublina jest 120 km, ale zapraszam. Będzie mi bardzo miło! W końcu ktoś z doświadczeniem spojrzałby na mój ogród.

Ten wyjazd do brata planuję od kilku lat i zawsze coś staje na przeszkodzie.
Jesli nie wypali wyślę Ci paczkę z roślinkami. Jak będziesz miała gotową rabatę.