Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 23:42, 10 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Wykopałam tą chorą roślinkę. Zdjęcia wkleiłam w wątku o runiance. Szkodników nie było, korzenie słabe, pędy zamierają. Porobiłam sadzonki i w ziemię, ale są byle jakie, bo roślina chora. Chyba zrobię sadzonki z tego ostatniego krzaczka, póki jeszcze się da. Pachysandra łatwo się ukorzenia, a jest droga, więc warto spróbować.

Swój problem rozchodnikowy wrzuciłam do wątku z rozchodnikiem okazałym. Zobacz Asiu w wolnej chwili
Buziaki zostawiam

Trzymam kciuki za Twoja pachysandrę. Powinno byc dobrze, sadzonki do doniczek robiłaś?
Buziaki
BusyBee 11:21, 11 cze 2014

Poszły do gruntu, bo nie miałam ziemi. Ale w piątek posadzę do doniczek.
Jak tam Twoja nowa rabata? skończona?
JoannA 16:33, 11 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Poszły do gruntu, bo nie miałam ziemi. Ale w piątek posadzę do doniczek.
Jak tam Twoja nowa rabata? skończona?

Kasiu, rabata nie dokończona. Mały przestój w nasadzeniach ze względu na upały.
W pracy też sporo spraw (kontrola) i jak wracam do domu to jestem padnięta.
Od poniedziałku mam 2 tygodnie urlopu i będe miała trochę czasu na prace ogródkowe.
pozdrawiam
BusyBee 19:14, 11 cze 2014

Ooo urlop się szykuje! Fajnie...
Mirka 19:20, 11 cze 2014

A ja urlopuję od 23 szykuję się na chwaściory opanowały mi warzywnik masakra
BusyBee 20:10, 11 cze 2014

Asiu mój wyjazd do Wawy powoli sie krystalizuje Prawdopodobnie będę w Chotomowie poszukiwać drzewka, a nawet dwóch
Ostatnio M w ramach czystek wyciął dużego skyroketa, który rósł przy furtce. Strasznie tam teraz pusto.
Ustaliliśmy, że kupimy tam drzewko- będzie łatwiej odgarnąć śnieg zimą. No a na drugie dzrewko wciąż czeka żwirowe kółeczko... Będą więc zakupy, ale szybkie, bo będę na to miała raptem godzinę Zawsze ten czas goni.

Mam do Ciebie pytanie: czy w BG lub w Chotomowie mają otwarte w niedzielę? Więcej czasu miałabym w niedzielę, ale pewnie zamknięte...
JoannA 20:23, 11 cze 2014

BusyBee napisał(a)
Asiu mój wyjazd do Wawy powoli sie krystalizuje Prawdopodobnie będę w Chotomowie poszukiwać drzewka, a nawet dwóch
Ostatnio M w ramach czystek wyciął dużego skyroketa, który rósł przy furtce. Strasznie tam teraz pusto.
Ustaliliśmy, że kupimy tam drzewko- będzie łatwiej odgarnąć śnieg zimą. No a na drugie dzrewko wciąż czeka żwirowe kółeczko... Będą więc zakupy, ale szybkie, bo będę na to miała raptem godzinę Zawsze ten czas goni.

Mam do Ciebie pytanie: czy w BG lub w Chotomowie mają otwarte w niedzielę? Więcej czasu miałabym w niedzielę, ale pewnie zamknięte...

Kasiu,
w Chotomowie w niedzielę do godz, 14, BG nieczynna.
BusyBee 20:24, 11 cze 2014

JoannA napisał(a)

Kasiu,
w Chotomowie w niedzielę do godz, 14, BG nieczynna.

Ok, dziękuję , pomyślę...
Madzenka 07:05, 12 cze 2014

Ja mam takie jedno miesce gdzie mi zamiera runianka... I zupełnie nie wiem dlaczego, trzeci rok i nie dają krzczki rady. W innym miejscu rosną jak szalone. Tylko nie lubi palącego słońca, wczoraj mi ją lrzypaliło, częśc liści calkiem brązowa po 4 dniach palącego słońca i temepratur +33 stopnie. Dzisiaj ją przytnę i znów będzie szalała. Runianka lubi cięcie, wtedy się ładnie zagęszcza.
bogumila 18:12, 12 cze 2014

Pospacerowałam...ładnie u Ciebie...pozdrawiam.