Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

ModraSowa 22:35, 08 sie 2014

JoannA napisał(a)

Aniu, kurki w małych ilościach były już wcześniej (w ubiegłym tygodniu) ale w lesie susza ogromna. Po ostatnich opadach coś się powinno pojawić.
buziaki

Buziaki Joasiu, uciekam dziś wcześniej.
Śliczne zdjecia, ale to wiesz
JoannA 22:40, 08 sie 2014

Buziaki
Viola 23:31, 08 sie 2014

Asiu, jakiej wielkości są Twoje skrzynie na warzywa (dług., szer.,wys. ). Planuję nieduży warzywnik (3 skrzynie) przy tarasie w bardzo podobnym układzie jak u Ciebie. Jesienią chyba nie zdążę, ale na wiosnę postaram się, żeby skrzynie były gotowe
JoannA 23:37, 08 sie 2014

Viola napisał(a)
Asiu, jakiej wielkości są Twoje skrzynie na warzywa (dług., szer.,wys. ). Planuję nieduży warzywnik (3 skrzynie) przy tarasie w bardzo podobnym układzie jak u Ciebie. Jesienią chyba nie zdążę, ale na wiosnę postaram się, żeby skrzynie były gotowe

Wiolu,
akrzynie maja wymiary 170x130x45.
Viola 23:38, 08 sie 2014

JoannA napisał(a)

Lubisz dalie Wiolu?
Ja je sadzę bo żal wyrzucić ale miejsca na sadzenie robi się mało. Nie wykopuje wszystkich na zimę bo one bardzo się rozrastają, a z przechowywaniem problem.
A krecisko rozpanoszyło się już na dobre. Dopóki ryje w rabatach to jeszcze jakoś to zniosę, ale jak wejdzie mi w trawnik...
Z jednej strony to mnie cieszy bo troszkę zmniejszy populację pędraków i opuchlaków, ale sprzątanie i naprawianie tego co narozrabia już mniej cieszy.
Muszę zajrzeć do Twojego ogródka
pozdrówka

Bardzo lubię dalie, to kwiaty mojego dzieciństwa A u mnie w ogródku pierwszy sezon (posadzone na wiosnę z bulw, które mama wykopała mi w zeszłym roku) jak i cała reszta
Madzenka 08:51, 09 sie 2014

Obejrzałam panoszenie się kreta. Dobrze ze wyżera pędraki... Czekam na jego przybycie do mnie....
Donia72 09:24, 09 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Obejrzałam panoszenie się kreta. Dobrze ze wyżera pędraki... Czekam na jego przybycie do mnie....

Marzenko, to ja chetnie Ci go wysle
Anabell 12:22, 09 sie 2014

Ja też mam zrobionych pięć skrzyń nisko, jako rabata, szerokość jest 130 cm i dla mnie za szerokie. Przy obrabianiu brakuje mi 5 cm do wyciągnięcia ręki.
W jednej są poziomki i ze środka nie zbieram.
Może inny zasięg przy wyższych skrzyniach.

Do dali dużo z nas ma sentymenty z dzieciństwa ja też, nie było wówczas tak dużo odmian kwiatowych.

Marzenka! nie wiem czy byłabyś zadowolona z kreta w ogrodzie, po spustoszeniu.
Viola 12:58, 09 sie 2014

JoannA napisał(a)

Wiolu,
akrzynie maja wymiary 170x130x45.

Dzięki Asiu!
Viola 13:00, 09 sie 2014

Anabell napisał(a)
Ja też mam zrobionych pięć skrzyń nisko, jako rabata, szerokość jest 130 cm i dla mnie za szerokie. Przy obrabianiu brakuje mi 5 cm do wyciągnięcia ręki.
W jednej są poziomki i ze środka nie zbieram.
Może inny zasięg przy wyższych skrzyniach.

Do dali dużo z nas ma sentymenty z dzieciństwa ja też, nie było wówczas tak dużo odmian kwiatowych.

Marzenka! nie wiem czy byłabyś zadowolona z kreta w ogrodzie, po spustoszeniu.

U mnie właśnie wypada, że skrzynia na warzywa miałaby max. 125 cm szerokości. To nawet lepiej mówisz?