Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Iwk4 20:51, 07 sie 2014

JoannA napisał(a)

Iwonko,
stipy się rozsiały bardzo i cały czas wychodzą nowe siewki. Część trawek już rozdałam, czekam aż się ochłodzi i będę wysyłała. Postaram się obdzielić wszystkich chętnych, ale nie spodziewaj się wielkich roślin. To są małe siewki.
Róże wciskam wszędzie gdzie mam wolne miejsce, ale również dla koloru. Wiem że planujesz zakup róż. Gorąco polecam Red Leonardo da Vinci. U mnie młodziutka na patelni radzi sobie znakomicie. Kwiat się nie przypala i już 2 tygodnie kwitnie. Tu widać że kwiatek wyblakł na słoneczku ale dzielnie się trzyma.

Pięknie Asiu dziękuję. Rózyczka piękna, rabatowa. Naprawdę warta pokusy Pytam się o sposób sadzenia, bo ja chciałam zrobić różankę, ładnie wygląda New Dawn połączona z różową jeżówką, ale w nogach jest pusto. Musze podsadzić chyba kulkami bukszpanowymi.
Trawki chętnie przyjmę, jak będziesz pamiętała, wiem, że to małe samosiejki, a za przesyłkę chętnie pokryję koszty.
Pozdrawiam serdecznie
JoannA 21:08, 07 sie 2014

Iwonko,
to jest 2-letni krzew New Dawn. Zobacz jak rośnie gęsta od samego dołu.
wiunia 21:41, 07 sie 2014

CUUUUUUDNIE!!!!!!

Joasiu w jakiej odległości są posadzone u Ciebie hortki są cudne!!!
Iwk4 22:05, 07 sie 2014

JoannA napisał(a)
Iwonko,
to jest 2-letni krzew New Dawn. Zobacz jak rośnie gęsta od samego dołu.

Wow. to dobrze, że znajomy dorobił mi do nich podpory.
Przeszłam po moim wątku twoim tropem i się zdziwiłam, że właściwie, to słabo tę róże tam widać. Zachwycałam się jeżówkami i motylkami i różyczkę mimochodem pstryknęłam. Jutro się poprawię, choć powtarza kwitnienie, to trochę słabo jeszcze. Młoda jeszcze, więc kwiatków mało. Jutro postaram się wstawić lepsze zdjęcia. Dziś dołożyłam kilka fotek z tej rabatki.
Anabell 22:05, 07 sie 2014

JoannA napisał(a)

Asiu - pierwsza dalia to jaka jej nazwa tej różowej z białymi końcami.
też ją mam tylko jest kapryśna, co rok ma żółte liście, po dużych dawkach nawozu dochodzi do siebie.
Hortensjom bukietowym co ile dajesz wodę? Pięknie się rozrosły. To moje najlepsze kwiatuchy. Buziaki.
Donia72 22:35, 07 sie 2014

Joasiu, nasionka bedziesz miala i o bulwach tez bede pamietac
JoannA 22:52, 07 sie 2014

Anabell napisał(a)

Asiu - pierwsza dalia to jaka jej nazwa tej różowej z białymi końcami.
też ją mam tylko jest kapryśna, co rok ma żółte liście, po dużych dawkach nawozu dochodzi do siebie.
Hortensjom bukietowym co ile dajesz wodę? Pięknie się rozrosły. To moje najlepsze kwiatuchy. Buziaki.

Haniu,
nie znam nazwy tej dalii, a dostałam ją od Ciebie. Sypnęłam dalie raz azofoską i często podlewam bo mdleją od upałów.
Hortensje w te upały dostawały codziennie konewkę wody pod każdy krzew i to im wystarczało bo nawet anabelki nie więdły. Kiepsko się zapowiadały wiosną ale po systematycznym zasilaniu magiczną siłą ładnie poszły. Też je bardzo lubię. I ukorzeniłam sobie 6 sadzonek Phantoma2 sadzonki Pinki Winki połamały mi koty
Widziałam Haniu Twój hortensjowy las. Jestem w szoku normalnie ile ich Ciebie rośnie. A ogrodu nie poznałam, tyle się zmieniło.
buziaki
JoannA 22:53, 07 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Joasiu, nasionka bedziesz miala i o bulwach tez bede pamietac

Super Doniu
Kochana dziewczyna z Ciebie.
buziole
Donia72 23:01, 07 sie 2014

Dobranoc Joasiu Ide spac
JoannA 23:04, 07 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Dobranoc Joasiu Ide spac