Pięknie Asiu dziękuję. Rózyczka piękna, rabatowa. Naprawdę warta pokusy Pytam się o sposób sadzenia, bo ja chciałam zrobić różankę, ładnie wygląda New Dawn połączona z różową jeżówką, ale w nogach jest pusto. Musze podsadzić chyba kulkami bukszpanowymi.
Trawki chętnie przyjmę, jak będziesz pamiętała, wiem, że to małe samosiejki, a za przesyłkę chętnie pokryję koszty.
Pozdrawiam serdecznie
Wow. to dobrze, że znajomy dorobił mi do nich podpory.
Przeszłam po moim wątku twoim tropem i się zdziwiłam, że właściwie, to słabo tę róże tam widać. Zachwycałam się jeżówkami i motylkami i różyczkę mimochodem pstryknęłam. Jutro się poprawię, choć powtarza kwitnienie, to trochę słabo jeszcze. Młoda jeszcze, więc kwiatków mało. Jutro postaram się wstawić lepsze zdjęcia. Dziś dołożyłam kilka fotek z tej rabatki.
Asiu - pierwsza dalia to jaka jej nazwa tej różowej z białymi końcami.
też ją mam tylko jest kapryśna, co rok ma żółte liście, po dużych dawkach nawozu dochodzi do siebie.
Hortensjom bukietowym co ile dajesz wodę? Pięknie się rozrosły. To moje najlepsze kwiatuchy. Buziaki.
Haniu,
nie znam nazwy tej dalii, a dostałam ją od Ciebie. Sypnęłam dalie raz azofoską i często podlewam bo mdleją od upałów.
Hortensje w te upały dostawały codziennie konewkę wody pod każdy krzew i to im wystarczało bo nawet anabelki nie więdły. Kiepsko się zapowiadały wiosną ale po systematycznym zasilaniu magiczną siłą ładnie poszły. Też je bardzo lubię. I ukorzeniłam sobie 6 sadzonek Phantoma2 sadzonki Pinki Winki połamały mi koty
Widziałam Haniu Twój hortensjowy las. Jestem w szoku normalnie ile ich Ciebie rośnie. A ogrodu nie poznałam, tyle się zmieniło.
buziaki