Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:38, 09 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

U mnie nawet nie wisi. 35 stopni w cieniu
Przyślijcie mi proszę deszcz ...

Iwonko,
deszcz dotrze i do Was za parę dni. U nas mokro i gorąco i chwasty szaleją.
pozdrówka
JoannA 21:42, 09 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Asiu
Miałaś rację ze stipami by podlać je jakimś "wzmacniaczem" i dać im czas.Nie miałam nic innego pod ręką to przed wyjazdem podlałam nawozem w płynie do ..kwiatów doniczkowych I dziś mama mówiła mi przez telefon,że ruszyły z kopyta...tylko zanim je zobaczę to troszkę minie
Miłego weekendowania

Anulko,
trawy są żarłoczne i mus je czasami dokarmić.
Swoim miskantom, jak sypię trawnik, czasami podrzucam ociupinkę nawozu. Jak zebrinus nie mógł się zebrać po zimie dostał garsteczkę yara mila i od razu ruszył jak szalony.
Połowa weekendu za nami, ale był piękny dzionek
pozdrawiam
JoannA 21:43, 09 sie 2014

Kasya napisał(a)
Joasiu , czy ty masz może trawe pampasową ?

Mam 2 sadzonki pampasówki i zabiorę je na zimę do garażu. Na działce nie przezimują.
Zapytaj Skulę, on ma doświadczenie z pampasówką.
JoannA 21:49, 09 sie 2014

Donia72 napisał(a)

Oj, pewnie bylaby zachwycona, gdyby zaczely jej ryc w rabatachBylyby gorki i pagorki

Dzisiaj rano kupiłam żywołapkę i jakiś obrzydliwie śmierdzący specyfik.
Pułapka założona, odkryłam tunele i lałam to paskudztwo w krecie korytarze. Wyrównałam górki i pagórki, miałam trochę zabawy na warzywniaku bo mi w kamykach narozrabiał i czekam na jutrzejszy poranek.
Śmierdzi jak diabli, nos wykręca. Ciekawe jak czują się moje kreciki w takim kurorcie
Przez cały dzień nie zauważyłam śladu ich bytności, pułapka pusta.
BusyBee 21:54, 09 sie 2014

JoannA napisał(a)

Dzisiaj rano kupiłam żywołapkę i jakiś obrzydliwie śmierdzący specyfik.
Pułapka założona, odkryłam tunele i lałam to paskudztwo w krecie korytarze. Wyrównałam górki i pagórki, miałam trochę zabawy na warzywniaku bo mi w kamykach narozrabiał i czekam na jutrzejszy poranek.
Śmierdzi jak diabli, nos wykręca. Ciekawe jak czują się moje kreciki w takim kurorcie
Przez cały dzień nie zauważyłam śladu ich bytności, pułapka pusta.

Niezła zabawa
JoannA 21:56, 09 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Niezła zabawa

No niezła Kasiu.
Andrzej powiedział że jak zryje nam trawnik to o zabije
Mirka 22:07, 09 sie 2014

Joasiu dziś czytałam o wrotyczu podobno zapach tej rośliny odstrasza ślimaki,działa też na mrówki ,pędraki to może i na kreta zadziała trzeba by nastawić wywar i polewać nim kopczyki i nalewać do środka .
Anabell 22:11, 09 sie 2014

Rano 4- 5 godzina trzeba stać ze szpadlem, lub amerykanki jak ziemia się unosi wpić i go wyrzucić, wyrzucony może uciec po wierzchu. Potrzeba sprytu, ale mnie dawno, dawno udało się. tak robił mój tato.
JoannA 22:12, 09 sie 2014

Mirka napisał(a)
Joasiu dziś czytałam o wrotyczu podobno zapach tej rośliny odstrasza ślimaki,działa też na mrówki ,pędraki to może i na kreta zadziała trzeba by nastawić wywar i polewać nim kopczyki i nalewać do środka .

Mirko,
u nas wszelkiego rodzaju chwastów pod dostatkiem. Ale wrotyczu nie uświadczysz ani ździebełka.
A ten wywar z wrotyczu to chyba tak nie śmierdzi jak ten specyfik co dzisiaj kupiłam. Em w rękawiczkach tylko za opakowanie trzymał i ręce mył co chwile przez cały dzień bo mu śmierdziały Ja nawet teraz domu czuję ten zapach. Zobaczymy jaka jest skuteczność tego środka.
JoannA 22:14, 09 sie 2014

Anabell napisał(a)
Rano 4- 5 godzina trzeba stać ze szpadlem, lub amerykanki jak ziemia się unosi wpić i go wyrzucić, wyrzucony może uciec po wierzchu. Potrzeba sprytu, ale mnie dawno, dawno udało się. tak robił mój tato.

Haniu,
on grasuje przez cały dzień. Jestem teraz na urlopie to cały czas na działce. Jak tylko wejdę na parę minut do domu, wychodzę i już kopiec.