Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:41, 07 wrz 2015

justynna500 napisał(a)
Jaoasiu a Krasawica dostępna może teraz kupić jeden kurier

Justynko trzeba zapytać czy wyślą teraz czy dopiero po 30 września. Jeśli tak to zamawiaj.
Może wyślą razem z klonem to byłaby jedna przesyłka.
JoannA 22:34, 07 wrz 2015

Kasya napisał(a)
A właśnie oglądałam jak sie rozmnaża zawilce
Aż nie chce mi sie wierzyć ze wystarczy kawałek korzenia ze zgrubieniem i z każdego kawałka wyrośnie roślina

Nie próbowałam Kasiu rozmnażać zawilców. Mam je od ubiegłego roku i niewiele się rozrosły. Myślę że takie gorące lato im nie sprzyja. Zamówiłyśmy z Justyną białe, dostawa na wiosnę.
justynna500 09:10, 08 wrz 2015

Przykro umówiłam się że wyślą klony od razu i mają być w środę ale może jeszcze coś się dokupi
zawitka 08:05, 09 wrz 2015

Asiu zerknij do mnie na str 527 I 528 wstawiłam swoją trawkę Dzięki Pozdrawiam
JoannA 22:13, 09 wrz 2015

zawitka napisał(a)
Asiu zerknij do mnie na str 527 I 528 wstawiłam swoją trawkę Dzięki Pozdrawiam

Byłam Halinko
Agania 08:17, 10 wrz 2015

Joasiu zatęskniłam za Tobą i Waszym pięknym ogrodem, jestem zakochana w twoich hortensjach, które fajnie komponują się teraz wśród traw i rozchodników, super masz szkółkę w pobliżu, widzę, że brakuje ci kotków, bo rozplenice przywiozłaś do ogrodu

Pomału zbieram już nasionka mam już cleome i będę zbierać cynie, jak kcesz to się podzielę
JoannA 21:39, 11 wrz 2015

Agania napisał(a)
Joasiu zatęskniłam za Tobą i Waszym pięknym ogrodem, jestem zakochana w twoich hortensjach, które fajnie komponują się teraz wśród traw i rozchodników, super masz szkółkę w pobliżu, widzę, że brakuje ci kotków, bo rozplenice przywiozłaś do ogrodu

Pomału zbieram już nasionka mam już cleome i będę zbierać cynie, jak kcesz to się podzielę

Aganiu,
zaglądaj kochana kiedy tylko znajdziesz czas. A Twoje słowa to ukojenie na moje obolałe mięśni i kości. Zachciało mi się zmian i teraz cierpię bo wszystko mnie boli. Ale najważniejsze że już ściągnęłam darń na nową rabatę bo to najcięższa praca. Dzisiaj skosiłam trawnik (uff...ciężko) i rozsypałam skoszoną trawę na nowej rabacie. Roślinki cierpliwie czekają na posadzenie, troszkę tego dobra się uzbierało. Kotków będzie teraz sporo w ogrodzie bo się w nich rozkochałam ostatnio.
Mogę Ci zebrać nasionka osteo, cleome mam. Kusisz cyniami, pomyślę czy mam gdzie je wcisnąć.
Buziolki Aganiu
Skula 16:44, 12 wrz 2015

przeczytałem o pooglądałem zaległe strony
ja niestety nie wybrałem się na targi bo akurat byłem na kitowym wyjeździe
jakoś nie składa mi się bo i termin dla mnie nieszczególny - koniec lata i zawsze szkoda nie jechać nad morze na ostatnie pływanie
ale jak czytałem nie za szczególnie jesteś zadowolona z targów ?
Kasya 19:23, 12 wrz 2015

Joasiu, działasz coś ? Pokazuj
Przed nami 2 tyg ciepła jeszcze
JoannA 19:44, 12 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Joasiu, działasz coś ? Pokazuj
Przed nami 2 tyg ciepła jeszcze

Działam Kasiu, działam
Zdarłam już całą darń i wywiozłam. Ułożyłam z niej kawał trawnika na naszej drodze prywatnej. Wykarczowałam płążącego jałowca (niech go licho).
Mam też pod opieką 81-letnią ciotkę i muszę się nią zajmować.
Wczoraj skosiłam cały trawnik. Skoszoną trawę wysypałam na rabatę bo chcę ją przed sadzeniem roślin trochę urobić.
Jestem tak zmęczona Kasiu że nawet nie mam sił zdjęć zrobić. Może jutro zrobię parę fotek ale narazie tak naprawdę to tej mojej pracy nie widać.