Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:28, 24 mar 2016

BKosimkArt napisał(a)
Ale śliczne iryski, wymarzone moje... w tym roku kupię na pewno

Piękne są Basiu i szybko się rozmnażają. Koniecznie kup cebulki jesienią bo cieszą oczy w oczekiwaniu na kwitnienie innych cebulowych. Ja też planuję posadzić większą ilość, może inną odmianę uda mi się znaleźć.
Agania 09:21, 25 mar 2016

Ciurkadeło co roku inne, to taki psikus ogrodowy...dla zmyłki zaglądających...fajny pomysł Joasiu

Wesołych i całuję
Dorota123 12:10, 25 mar 2016

Fajny pomysł z tym ciurkadełkiem, muszę troszkę bardziej zgłębić ten temat.
Gdybyś mogła po świętach napisać coś więcej ( jaki koszt, gdzie taką misę kupić, jak zmieniasz końcówkę, np. na chłopca, albo na kaskadę, czy demontujesz i chowasz na zimę?)Gdybyś to opisała proszę wklej też do mojego wątku, żebym nie przegapiła. Planuję zrobić suchą rzeczkę i taki akcent przydałby mi się.
JoannA 20:40, 25 mar 2016

Dorotko,
kupiliśmy gotowy zestaw, misę z pokrywą i pompką wodną. Misa ma w pokrywie otworki przez które woda wpada z powrotem do misy. Wszystko działa na zasadzie obiegu zamkniętego. W zestawie była też końcówka rozpryskująca wodę.
Zestaw został zakupiony w centrum ogrodniczym za niewielkie pieniążki (ok. 150 zł.). Na pierwszym zdjęciu widoczny zamontowany cały zestaw.
Figurka chłopca zwana przez nas Jaśko i kaskada zostały dokupione w kolejnych latach oddzielnie, dostowane do zamontowania do ciurkadełka, rurki do wody zostały zamontowane wewnątrz, podłączenie do pompki znajduje się na dole i jest bardzo proste bo tylko podłączamy wężyk od pompki do figurki lub kaskady. Wężyk maskujemy kamykami.
Na zimę demontujemy kaskadę żeby zdjąć pokrywę pojemnika i wyjąć pompkę, ale nie chowamy jej. Wylewamy też wodę z pojemnika.

JoannA 17:24, 26 mar 2016

Zdrowych i pogodnych świąt dla wszystkich pasjonatów ogrodów.
Skula 17:27, 26 mar 2016

JoannA 17:43, 26 mar 2016

Rzeżucha pięknie wyrosła
BKosimkArt 20:09, 26 mar 2016

JoannA napisał(a)

Piękne są Basiu i szybko się rozmnażają. Koniecznie kup cebulki jesienią bo cieszą oczy w oczekiwaniu na kwitnienie innych cebulowych. Ja też planuję posadzić większą ilość, może inną odmianę uda mi się znaleźć.

Znajoma odradziła mi je bo podobno kwitną jeden dzień, to prawda??
JoannA 20:12, 26 mar 2016

BKosimkArt napisał(a)

Znajoma odradziła mi je bo podobno kwitną jeden dzień, to prawda??

Nic podobnego! Moje kwitną już drugi tydzień i z każdym dniem są coraz piękniejsze.
Agania 22:03, 30 mar 2016

Joasiu pokazałam dla Ciebie moją Susan i kofam Cię bardzo...wiesz za co
Kiedy zobaczę wiosnę u Ciebie w ogrodzie?

Nie masz jeszcze magnolki?