Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:55, 05 kwi 2016

Ewo, Aganiu, Dorotko, Edziu
Miło że zaglądacie pomimo że u mnie niewiele się dzieje. Zaniedbuje trochę wątek, fotek mało, ale naprawdę nie mam kiedy ich robić. Rzuciłam się w wir prac ogrodowych bo nareszcie pogoda sprzyja.
I mimo ogromnego zmęczenia cieszę się jak głupia bo w końcu udało mi się "odgruzować" ogród.
Dzisiaj skończyliśmy męczarnie z trawnikiem, Andrzej rozsypał nawozy i czekam na deszcz
Przycięłam dzisiaj wszystkie miskanty i rozplenice. Posprzątałam na rabatach i tak naprawdę to zostało mi do przycięcia parę róż. Koniecznie muszę zavrac się za nawożenie na rabatkach, ale to już na spokojnie bez ciśnienia.
Zakwitły dzisiaj hiacynty, tulipany wystrzeliły bardzo w górę, a żonkile już za chwilę pokażą kolor.
I gwiaździsta za chwile też zakwitnie bo paki pękają
Pozdrawiam Was kochane
JoannA 20:56, 05 kwi 2016

Kasya napisał(a)
Joasiu ta sosenka kulka chyba sie nie przyjela lecą igły
pozostale 2 chyba ok
moze ona juz za duza byla ?

Jak lecą igły to raczej się nie przyjmie, ale narazie nie wyrzucaj.
Uformuję drugą, taką mniejszą
Kasya 21:01, 05 kwi 2016

JoannA napisał(a)

Jak lecą igły to raczej się nie przyjmie, ale narazie nie wyrzucaj.
Uformuję drugą, taką mniejszą

Joasiu a jak oceniasz roze z F ? bp jusz nie pamietam czy pisalas o jakosci sadzonek ?
JoannA 21:13, 05 kwi 2016

Kasya napisał(a)

Joasiu a jak oceniasz roze z F ? bp jusz nie pamietam czy pisalas o jakosci sadzonek ?

Pisałam Kasiu u Ciebie że nie jestem zachwycona sadzonkami.
Posadziłam, okopczykowałam i mam nadzieję że wszystkie się przyjmą.
Kasya 21:28, 05 kwi 2016

JoannA napisał(a)

mhm

Bożenka tez nie jest...ja w sumie nie wiem, jedną mam kiepską

czyli goły korzen u nich nie powala tak jak doniczki
UlaB 21:28, 05 kwi 2016

JoannA napisał(a)

Jeśli moge wtrącić swoją opinię - kupowałam u nich i jesienią i wiosną i doniczkowce, kupowałam u innych sprzedawców - z tego co widze sporo zalezy chyba od odmiany. Teraz miałam 5 zupełnie różnych odmian róz z F. - wszystkie ładnie rozkrzewione, ogromne korzenie, ale bardzo zróżnicowana grubość pędów. Porównując golaski które przyszły w podobnym czasie z 2 innych źródeł - wsio ryba.
Co mnie zaskoczyło - pomyłka w F. trafiła mi sie po raz pierwszy, ale szybko wszystko załatwili i po kilku dniach dostałam właściwą. Jeden krzaczek miał ułamane dwie 2-centymetrowe końcówki pędów - zapewne przy pakowaniu. Cztery z 6 sztuk juz mi ruszyły, 2 jeszcze nie ale to ta sama odmiana.
JoannA 22:03, 05 kwi 2016

UlaB napisał(a)

Jeśli moge wtrącić swoją opinię - kupowałam u nich i jesienią i wiosną i doniczkowce, kupowałam u innych sprzedawców - z tego co widze sporo zalezy chyba od odmiany. Teraz miałam 5 zupełnie różnych odmian róz z F. - wszystkie ładnie rozkrzewione, ogromne korzenie, ale bardzo zróżnicowana grubość pędów. Porównując golaski które przyszły w podobnym czasie z 2 innych źródeł - wsio ryba.
Co mnie zaskoczyło - pomyłka w F. trafiła mi sie po raz pierwszy, ale szybko wszystko załatwili i po kilku dniach dostałam właściwą. Jeden krzaczek miał ułamane dwie 2-centymetrowe końcówki pędów - zapewne przy pakowaniu. Cztery z 6 sztuk juz mi ruszyły, 2 jeszcze nie ale to ta sama odmiana.

Zgadzam się z Tobą Ula, że wygląd sadzonki zależy od odmiany, ale jak dostajesz sadzonkę z czarnymi pędami lub pomnarszczoną to już jesteś średnio zadowolona.
Podobną sytuację miała koleżanka.
Agania 22:09, 05 kwi 2016

Jak pracy w ogrodzie ubywa...to zmęczenia się nie czuje, czekam na Twoje gwiazdeczkę, chciałam w poniedziałek urlop, ale się nie udało, dzisiaj po pracy fryzjer, na ogród nie było czasu, eM pzobierał cięte miskanty, ale mi narozrabiał też, spadły mu siewki moich ostróżek z parapetu jak uchylał okno, każdemu coś staje na drodze, ale cieszy mnie, że Wam się udało poszaleć ogrodowo

Czekam na Twoje bratki...sporo ich w skrzynkach i stokroteczki są
UlaB 22:25, 05 kwi 2016

JoannA napisał(a)

Zgadzam się z Tobą Ula, że wygląd sadzonki zależy od odmiany, ale jak dostajesz sadzonkę z czarnymi pędami lub pomnarszczoną to już jesteś średnio zadowolona.
Podobną sytuację miała koleżanka.

to niefajnie! ktore odmiany takie trefne?
JoannA 22:27, 05 kwi 2016

UlaB napisał(a)

to niefajnie! ktore odmiany takie trefne?

Jedna sadzonka z 3 zamówionych Piano i Red Leonardo ...