Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

anka_ 23:36, 26 lut 2017

JoannA napisał(a)

Może miały za mokro Aniu i po prostu wygniły
Akurat tam gdzie rosły to jedno z niewielu miejsc gdzie nie ma żadnych zastoisk wodnych. Ale zeszłoroczna zima była specyficzna. Padła mi olbrzymia, kilkuletnia kępa rozplenicy (jak się rozłożyła to miała prawie 2m średnicy). Po tej damie to wyć mi się chciało.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
JoannA 23:44, 26 lut 2017

Trochę przykro Aniu jak wypadają kilkuletnie rośliny. Ale na to wpływu nie mamy.
Ciekawe co nam ta zima zafundowała? Narazie niewiele widać, a z trawami przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.
Mam siewki "Moudry' na rabacie. Może przezimowały to oddam w dobre ręce
anka_ 18:24, 27 lut 2017

U mnie napewno nie zakwitną wrzośce, choć chyba przeżyją. I straciłam jedną brzozę papierową, bo jakiś sk.... połamał (ślady buciorów zostawił w błotku)Pewnie odbije od dołu, ale wkurza mnie bo była już 2m i puszczała pąki. Chyba kupię śrutówkę...

Nie wiem Joasiu czy mam dobre rece, ale z chęcią przygarnęłabym moudry jak przeżyje. Swoją drogą ciekawa jestem jak moja młoda Hameln się spisze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jolanka 18:36, 27 lut 2017

Joasiu, wiosennie u Ciebie sie robi, zakupy bylinowe widzę planujesz. Tego miscanta Menory koniecznie muszę kupić wiosna Jeszcze niewiele robię w ogrodzie, trochę tylko poobcinalam
JoannA 19:03, 27 lut 2017

Na takiego łobuza to chyba rzeczywiście śrutówka by się przydała. Co mu przeszkadzało ta biedna brzoza. A może miotełkę z niej sobie zrobił?
"Moudry' to twarda sztuka i ładnie zimuje u mnie, a siewki, myślę że przetrwały.
Jakie trawki planujesz Aniu kupić?
JoannA 19:11, 27 lut 2017

jolanka napisał(a)
Joasiu, wiosennie u Ciebie sie robi, zakupy bylinowe widzę planujesz. Tego miscanta Menory koniecznie muszę kupić wiosna Jeszcze niewiele robię w ogrodzie, trochę tylko poobcinalam

Wiosennie się robi, ale w ogrodzie jeszcze mokro Jolu.
Muszę koniecznie przyciąć (wyskubać?) śmiałki bo takie zielone kępy że hej. Carex Montana też w środku zielony, mus go szybko przyciąć. Za drzewa wezmę się pewnie w najbliższy weekend więc zamawiam ładną pogodę.
A krecisko wstrętne robi mi taki kipisz na trawniku że ręce opadają.
Kasya 19:53, 27 lut 2017

JoannA napisał(a)
Na takiego łobuza to chyba rzeczywiście śrutówka by się przydała. Co mu przeszkadzało ta biedna brzoza. A może miotełkę z niej sobie zrobił?
"Moudry' to twarda sztuka i ładnie zimuje u mnie, a siewki, myślę że przetrwały.
Jakie trawki planujesz Aniu kupić?

ciekawa jestem czy przezimowaly siewki od ciebie
malutkie byly, zobaczymy
JoannA 19:57, 27 lut 2017

Kasya napisał(a)

ciekawa jestem czy przezimowaly siewki od ciebie
malutkie byly, zobaczymy

A właśnie
Przyjęły się wogóle te siewki Moudry bo jak je wydłubywałyśmy to upały wtedy były? Sadzone były wcześnie to powinny się ukorzenić przed zimą.
Kasya 20:01, 27 lut 2017

JoannA napisał(a)

A właśnie
Przyjęły się wogóle te siewki Moudry bo jak je wydłubywałyśmy to upały wtedy były? Sadzone były wcześnie to powinny się ukorzenić przed zimą.

przyjely sie
ale nie wiem jak po zimie...
w zeszlym roku jedna duza mi padla
JoannA 20:05, 27 lut 2017

Kasya napisał(a)

przyjely sie
ale nie wiem jak po zimie...
w zeszlym roku jedna duza mi padla

Może ten rok będzie lepszy dla traw. Narazie się nie martwię, będzie co ma być
Sezon rozpoczęty?