Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

zawitka 15:38, 27 maj 2013

Haniu i Zbyszku ---no to se pogadaliście fajnie Przepraszam Haniu że to u Ciebie ale pośmiałam się choć >
hanka_andrus 19:14, 27 maj 2013

U mnie można i śmiać się i smucić. Takie życie. A smutków w tej chwili prawie nie mam.
Wróciłam z ogrodu.
Poranny obchód po przymrozkach potwierdził,że miałam nosa!
1. Osmalone zimnem winogronowe młode przyrosty, ale nic to, bo i tak trzeba by było skracać nad drugim kwiatostanem. Dobrze jest. Mróz tu mi pomógł.
2. Hortensje ogrodowe dostały porcję zimnicy. Osmalone czubki, ale środek pędu żywy. Będą rosły. Ale czy zakwitną? Najwyżej będą za żywopłot robić.
3.Ogórki i cukinia pod włókniną dobrze sie grzały, nic im nie jest. To samo w szklarni.
4.Fasola szparagowa częściowo była pod przykryciem. To co nie przykryte zmarzło.
Nic nie szkodzi. nasiona są. dosiałam.
5. Dalie i canny oberwały najmocniej. Nie wiem czy się wykaraskają.
Róże na razie wyglądają zdrowo, inne byliny też. Niektóre zmieniły tylko kolor liści..
O innych stratach nic mi więcej nie wiadomo.
ewsyg 19:41, 27 maj 2013

Witaj Haniuco ja tu czytam - przymrozki , a kiedy one były ? i gdzie ?
ewsyg 20:10, 27 maj 2013

Haniu, czy Ty masz może jagodę goji ?
hanka_andrus 20:18, 27 maj 2013

Ewo syg- Ja jagód goi jeszcze nie mam. Ma Ania Monteverde, A przymrozki były u mnie w piątek i
w sobotę rano.
an_tre 20:21, 27 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
U mnie można i śmiać się i smucić. Takie życie. A smutków w tej chwili prawie nie mam.
Wróciłam z ogrodu.
Poranny obchód po przymrozkach potwierdził,że miałam nosa!
1. Osmalone zimnem winogronowe młode przyrosty, ale nic to, bo i tak trzeba by było skracać nad drugim kwiatostanem. Dobrze jest. Mróz tu mi pomógł.
2. Hortensje ogrodowe dostały porcję zimnicy. Osmalone czubki, ale środek pędu żywy. Będą rosły. Ale czy zakwitną? Najwyżej będą za żywopłot robić.
3.Ogórki i cukinia pod włókniną dobrze sie grzały, nic im nie jest. To samo w szklarni.
4.Fasola szparagowa częściowo była pod przykryciem. To co nie przykryte zmarzło.
Nic nie szkodzi. nasiona są. dosiałam.
5. Dalie i canny oberwały najmocniej. Nie wiem czy się wykaraskają.
Róże na razie wyglądają zdrowo, inne byliny też. Niektóre zmieniły tylko kolor liści..
O innych stratach nic mi więcej nie wiadomo.
Haniu wystraszyłaś mnie, to ile tego mrozy było, że odczuwalne jego działanie?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 20:21, 27 maj 2013

Jakiś nowy biegun zimna nam się robi w Koszalinie.
ewsyg 20:45, 27 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ewo syg- Ja jagód goi jeszcze nie mam. Ma Ania Monteverde, A przymrozki były u mnie w piątek i
w sobotę rano.

A gdzie mogę znaleść Anie Montevede ?
hanka_andrus 20:51, 27 maj 2013

Nawiało z północy Zero stopni. A że niektóre wrażliwce nawet przy +4 marzną to i było jak było.
Dobrze ,że ja prognozę poczytałam, mniej strat. Sąsiadka straciła cały zasiew fasolki, ogórków i cukinii.
Sąsiadowi omarzły ziemniaki do gruntu.
A w tej chwili naszło wiele mgły, temperatura spadła z 20+ na 10+ Za oknem mleko.
Ciepłego wieczoru dla Was!

Rządek fasolki na samym dole wymrożony.
an_tre 20:51, 27 maj 2013

ewsyg napisał(a)

A gdzie mogę znaleść Anie Montevede ?
Ewo podała ci link na twoim wątku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies