Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 19:16, 04 lip 2013

Furteczka do mego grodu tylko na zasuwkę, żeby przypadkiem dziki nie zechciały w nim pobuszować. Ale dla miłych i sympatycznych ludzi, zawsze otworem stoi!
Właśnie wróciłam z ogrodu, nie chciało się wracać, ale jedzonka dla psa nie zabrałam, mus był do domu.
Dziękuję wszystkim za sympatyczne opinie co do mego poletka. To mnie utwierdza, że idę w dobrym kierunku.
Jeszcze trochę zmian w sierpniu i na wiosnę i będę "prawie zadowolona".
To jeszcze jeden dowód na to, że nawet jak pracuje więcej osób w ogrodzie, to ktoś jednak musi być "generałem". A reszta wojska słucha i nie dyskutuje.

23:52, 04 lip 2013
Chyba gości Haniu miałaś na herbatce?

Milka 00:47, 05 lip 2013

kurcze, niezłe plany
hanka_andrus 07:46, 05 lip 2013

Iwonko, była herbatka, ale za dużo czajniczków!
Irenko, w każdym ogrodzie coś się zmienia co roku, nawet w takim, gdzie same warzywka, bo płodozmian trzeba uskuteczniać.
Takiego szarpnięcia jak u Ciebie, nie dam rady zrobić, chociaż byłoby mi na rękę. Porządkuję to, co nabałaganiłam, i bawię się tym jak małe dziecko w piaskownicy!
Zobaczymy, co z tego powstanie. Ale nie teraz, teraz kwiatki i rabatki mają święto!

Słonecznego wszystkim życzę, u mnie na razie mgliście.

zuza12 11:46, 05 lip 2013

Witaj Haniu.
Aura mglista ale na rabatkach słonecznie. Właśnie miałam się z Tobą witać, kiedy w pracy dostałam polecenie zorganizowania wycięcia jakiś drzew. Szlag mnie trafia na bezmyślność ludzi. Rozkaz to rozkaz, a sezon lęgowy ptaków to oni mają gdzieś. Tak mnie zdenerwowali, że muszę chyba dzisiaj odreagować jakimiś zakupami ogrodniczymi. Będę w Szczecinie, to może wyskubię chwileczkę na przyjemności w Rajskim Ogrodzie.
monteverde 12:02, 05 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Furteczka do mego grodu tylko na zasuwkę, żeby przypadkiem dziki nie zechciały w nim pobuszować. Ale dla miłych i sympatycznych ludzi, zawsze otworem stoi!
Właśnie wróciłam z ogrodu, nie chciało się wracać, ale jedzonka dla psa nie zabrałam, mus był do domu.
Dziękuję wszystkim za sympatyczne opinie co do mego poletka. To mnie utwierdza, że idę w dobrym kierunku.
Jeszcze trochę zmian w sierpniu i na wiosnę i będę "prawie zadowolona".
To jeszcze jeden dowód na to, że nawet jak pracuje więcej osób w ogrodzie, to ktoś jednak musi być "generałem". A reszta wojska słucha i nie dyskutuje.

Haniu u Ciebie sielsko, anielsko pozdrawiam
Milka 12:06, 05 lip 2013

hanka_andrus napisał(a)
Iwonko, była herbatka, ale za dużo czajniczków!
Irenko, w każdym ogrodzie coś się zmienia co roku, nawet w takim, gdzie same warzywka, bo płodozmian trzeba uskuteczniać.
Takiego szarpnięcia jak u Ciebie, nie dam rady zrobić, chociaż byłoby mi na rękę. Porządkuję to, co nabałaganiłam, i bawię się tym jak małe dziecko w piaskownicy!
Zobaczymy, co z tego powstanie. Ale nie teraz, teraz kwiatki i rabatki mają święto!

Słonecznego wszystkim życzę, u mnie na razie mgliście.

Haniu, co to jest po lewej, w tym chabrowym kolorze, cudne, ale chyba nie ostróżka?
hanka_andrus 16:03, 05 lip 2013

Irenko, ostróżka. Pierwsze pędy już przekwitły, teraz drugie piętro dolne daje czadu. Są krótsze kwiatostany i wyglądają jak szczotki do butelek.
16:28, 05 lip 2013
Haniu, upewnię się na wszelki wypadek... radykalnych zmian u siebie nie planujesz? Rozmawiam o Twoim ogrodzie w domu i wszyscy potwierdzają, że to jeden z tych niepowtarzalnych i nie poddających się modom i presji, a przez to zachował niezwykły charakter i klimat. Ciekawa jestem co zamierzasz, mówiąc o "porządkowaniu", ale zaczekam do wiosny żeby się przekonać
A ja siedzę pod różą zdjęcie marnej jakości, ale ilość kwiatów mi się podoba, nie wiem jak długo przetrwają, bo na burzę się zbiera... u Ciebie widziałam, deszcz też płatki różom postrącał.

hanka_andrus 16:41, 05 lip 2013

IwonkoRadykalnych zmian nie planuje, a trochę zasłonić się od spacerowej alejki muszę. Miło ,jak sąsiedzi przez płot zaglądają, ale trochę intymności bym chciała.
Mam zamiar postawić płotek na końcu trawnika i obsadzić go różami i powojnikiem, a w najgorszym wariancie fasolą A czy naskładam do wiosny tyle kasiorki? Może się uda.
Teraz jestem jak na widelcu, wszystko widać co robię, albo jacy goście u mnie są. Nieustannych pytań a kto, a co już mam dość.
Miło, że lubisz do mnie zaglądać, i co ja się dowiaduję? Że o moim ogrodzie się dyskutuje!
Pozdrawiam cichych zaglądających.