Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Joku 20:46, 13 wrz 2013

Coś cicho u Hani. Awaria komputera?
Bogdzia 21:13, 13 wrz 2013

Haniu , puk puk , gdzie jestes???
22:32, 13 wrz 2013
Haniu martwiłaś się o mnie, teraz ja myślę dlaczego Cię nie ma...

hanka_andrus 07:24, 14 wrz 2013

Kochani,
za troskę dziękuję, dobrze się czuję,
Po okolicy kursuję, to w domu, to w ogrodzie,
to na spacerze z Frodziem..
Jeszcze ogrodowe plony zbieram,
Na komputerek mało spozieram.
Ale jak przyjdzie listopad z jesienią
Będziecie mnie mieć do znudzenia.
Trzymajcie się ciepło, ale z umiarem,
żeby nie zarazić się katarem.
A ja, na teraz się żegnam,
bo póki nie pada, do ogrodu gnam!
pa,pa

Milka 10:44, 14 wrz 2013

Rewelacyjny wiersz na dzień dobry
frajdy w ogrodzie i u pełno słońca
hanka_andrus 18:12, 14 wrz 2013

Już jestem z powrotem!
W ogrodzie po 4 dniach nieobecności narosło jeszcze co nieco.Przede wszystkim maliny,alei winogron stopniowo dojrzewa. Urwałam pęczek rzodkiewek, powąchałam świecznicę -pachnie czeremchą.
To dla mnie zapach z dzieciństwa.
Kwitną cynie, astry, zaczynają marcinki. Niskie róże jeszcze mają kwiatki a na New Dawn siedzą mszyce. Chyba tylko do jutra.Werbena kwitnie, ale nie każda, część znowu wykopię do domu jesienią.
Przed ogrodem kret urządza promenadę.2 tygodnie temu zaczął na jednym narożniku, poczęstowałam go granulkami odstraszającymi, to dziś widzę kopczyki przed ogródkiem sąsiada.
Dynia jeszcze rośnie, ale już w tygodniu pójdzie do domu.Cukinia chyba też ostatni zbiór.
Fasolka szparagowa kwitnie i zawiązuje strączki, Niektóre ostróżki po ścięciu wznawiają kwitnienie.
Brzoskwinia utraciła czubek, ale jeszcze się gałąź trzyma. Zobaczymy jak długo wytrzyma
Zdjęć nie robiłam.
Pozdrawiam.
.
hanka_andrus 18:27, 14 wrz 2013

Przed chwilą dostałam wiadomość od Krysi-Kryniafu- ogrodowe zawirowania tej treści:

Oddam kępę zawilca japońskiego różowego, i tojeść orszelinowatą białą, długo kwitnącą.odbiór osobisty, najchętniej oddałabym komuś z okolic Koszalina.
Nie mam czasu na robienie i wysyłanie paczek.Nr telefonu na priv u Hani Andrus.Czekam na chętnego/chętną.W przeciwnym razie sadzonki trafią na kompost, a szkoda.

Ja osobiście nie reflektuję, mam obie te rośliny,ale może kto potrzebuje? Okazja!
Joku 20:06, 14 wrz 2013

Zdjęć nie ma, za to relacja bardzo szczegółowa. Prawie jak zdjęcia . Kiedy wykopujesz werbenę do doniczek?
eda 01:13, 15 wrz 2013

zostawiam slad Hanus poczytałam sobie rodzinka spi to ja rozrabiam koteczki ci wysyłam i buźiam serdecznie
Nati 06:29, 15 wrz 2013

Joku napisał(a)
Zdjęć nie ma, za to relacja bardzo szczegółowa. Prawie jak zdjęcia

zgadzam się, wszystko sobie wyobraziłam, piękne kwiaty owoce i zbiory-a przetwory Haniu robisz duże bo warzywnik chyba też sporyja z brzoskwiń lubię dżem robiłam 2 lata temu pycha w tym roku trochę mam lenia i więcej innych obowiązków a ciebie podziwiam za piękny ogród, zadbany, borówkę kupiłam wczoraj nie pamiętam czy patriot czy sunrise muszę sprawdzić, nie wiedziałam że to są takie smaczne owoce raczej do ciast, mrożenia bo nalewki owoce to chyba nie-a ty co robisz z borówek, albo dżemy?pozdrawiam gorąco z rana