Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Selly 20:14, 28 mar 2014

Jak to setek nie obchodzimy ? Tylko tysiaczki ?
Gratki z powodu seteczki
hanka_andrus 22:06, 28 mar 2014

Życzenia przyjmuję. Na nowy sezon. Jutro jestem w ogrodzie. Co najmniej do 14-tej. Wpadnij zobaczyć.
Bogdzia 06:39, 29 mar 2014

Gratulacje mocno już spóźnione, ale nie wyrabiam niestety czasu brakuje.U Joli czytałam ze u Ciebie az 5 stopni , u mnie zero i szron. Miłego dnia Haniu.
Kasik 09:00, 29 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Miłek, tulipanek ulubiony, dziękuję Wam, dziewczynki. Podobno setek nie obchodzimy, ale miło jak ktoś zauważa. Tuliskam.

Dla niektórych taka setuchna to nic, bo i tysiączki poza nimi, ale my młodzi stażem??
U nas Haniu mgła przeokrutna, a liczyłam na słońce od rana. Chyba musze zacząć od sprzątania w domu, a nie w ogrodzie- tym bardziej że nasz Figo ( Posokowiec Bawarski) rozszarpał kolejną poduszkę w salonie ( zajęło mu to 5 min) . Chyba ukatrupię dziada (to już 5-ta)
Selly 19:53, 29 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Życzenia przyjmuję. Na nowy sezon. Jutro jestem w ogrodzie. Co najmniej do 14-tej. Wpadnij zobaczyć.

No masz ! Przeczytałam dziś o 19.52
hanka_andrus 20:06, 29 mar 2014

No i masz Sylwio! A nie trzeba było do porannej kawy wizjerka uchylić, na co liczyłam.
Ale nic straconego. Jeszcze wiele sobót przed nami.
Dla Aniy mam tę jasnotę którą chciała.
No i mus oficjalnie sezon zacząć. Uzależniam się od Was, bo ja mam wolne kiedy chcę.
Zdjęć z ogródka dziś nie mam, bo najpierw bawiłam się w pikowanie sałaty pod szkłem, a potem dobra godzinę przegadałam z najbliższą sąsiadką zza płotu.
I tyle mojej roboty na dziś, Pobyt w ogrodzie skrócony, dziś wieczór wnuczkowy, trzeba było wylądować w domu o odpowiedniej godzinie.
Jutro wolne, Następny wypad po niedzieli.
jola54 22:21, 29 mar 2014

Pozdrawiam Haniu!, ja od tygodnia na urlopie z taczką szpadlem i grabiami. Już wkrótce załączę jakieś nowe zdjęcia. Jutro jadę do wnuków, a od poniedziełku kolejny tydzień w ogródku. Martwią mnie przymrozki. U nas do -2 w nocy. Nie wiem czy już mogę coś siać w ogródku. Jeszcze nigdy tak wcześnie nie zaczynałam . Ale czosnek, rzodkiewkę i sałatę posieję. Zdrowia Haniu Ci życzę i przesyłam buziaki....
barbara_kraj... 22:52, 29 mar 2014

A u nas dziś wodę odkręcili!
hanka_andrus 22:53, 29 mar 2014

Jolu54, ja jeszcze nic nie siałam,ziemia po tych przymrozkach zimna. Jedynie groszek cukrowy posiałam, bo ten z ziemi nie wyłazi, a jak jest zimno, to najpierw w korzenie idzie,i potem lepiej rośnie. Ale nasiona w pogotowiu czekają. Z tych wczesnych: marchew ,pietruszka, cebula i buraczki. Ale to po niedzieli również, o ile pogoda będzie sprzyjająca. Żałuję, że nie masz swojego ogródka za moim płotem
Ale wesoło byśmy miały! Chociaż na swoje ogrodowe sąsiadki nie dam złego słowa powiedzieć.
Miłego urlopowania.
hanka_andrus 22:56, 29 mar 2014

Basiu, to już masz wygodę z podlewaniem. Ja jeszcze muszę z konewką posuwać.

Ale może w tygodniu awarie zlikwidują. Tylko hydraulicy w ogrodzie po godzinach pracy,może to potrwać dłużej.