Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Pszczelarnia 17:44, 31 mar 2014

Wszystko zrozumiałam. Szparagówka pasuje mi jak nic. I kwiatki jednoroczne.
akwarela 19:17, 31 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Na klękanie jeszcze za zimna gleba. Pod kolana kupiłam podkładkę, Ale jakoś nie mogę się do niej przyzwyczaić, ona mi zawsze zostaje w tyle, nie chce współpracować w moim tempie

No masz, a ja myślałam, że tylko moja podkładka jest taka niesforna! Zawsze chodzi w odwrotną stronę niż ja!
Przyleciałam się przywitać i dziękować serdecznie za wizytę. Życzę dużo zdrowia i pięknej pogody do grzania kolanek Akwarela
Kasik 19:36, 31 mar 2014

Haniu ja ostatnio kupiłam takie specjalne nakolanniki do pracy w ogrodzie. Sadziłam moje rozchodniki oczywiście klęcząc i sprawdziły się bardzo. Bardzo miękkie, obszyte taka tkaniną gumowaną i zapinane na rzepy. polecam.

Macham
hanka_andrus 19:38, 31 mar 2014

Kasiu, czy takie jak dla rowerzystów? W jakim sklepie? To poszukam w swoich.
Kasik 19:47, 31 mar 2014

Napisałam - "Masz wiadomość"
barbara_kraj... 00:26, 01 kwi 2014

Pośmiałam się z tej niesfornej podkładki, oj pośmiałam. One wszystkie podobne cechy mają!

Mnie kręgosłup strajkuje A z kolan bez podpórki nie da się wstać! I na co to nam przyszło?

07:13, 01 kwi 2014
6:09 - budzik-rudzik, który uwił sobie gniazdo pod oknem mojej sypialni, o tej porze zaczyna się (i mnie ) budzić, pięć minut się rozkręca i zaraz potem, słyszę żwawy śpiew.

Przygotowujemy nową rabatkę przed domem, jestem w większości siedzącym obserwatorem, więc kolana i kręgosłup mnie nie bolą. Sporo jest już gotowe, dziś tylko poprawki i potem sadzenie i niewielkie przesadzanie. Oby tylko rozłożony na rabatach kompost (nie własnej produkcji ) nie sprawił niespodzianki w postaci wielkiej ilości chwastów.
Haniu, czytam, że w naszych działaniach zalecasz rozsądek, ja się do niego stosuję , choć mnie strasznie korci, by więcej z siebie dać, ale i bez tego jest ładnie, powolutku...
Dobrego dnia!
hanka_andrus 09:55, 01 kwi 2014

Co nagle, to po diable!
Tak starzy mówili. Wierzyć nie chciałam, aż chwili,
kiedy zerwawszy się z krzesła w tempie odrzutowym
rymnęłam jak długa, z bólem kolanowym.
Przecież mnie nic nie bolało. kiedy zasiadałam,
to dlaczego boli, kiedy wnet wstawałam?

Widocznie nóg swych nie wyprostowałam,
i pod kątem ostrym pod krzesłem trzymałam.
A to ponoć szkodliwe, mus kupić podnóżki,
albo i na krzesełku trzymać swoje nóżki.

Takie zalecenia kiedyś mimo uszu puszczałam,
ale teraz, na starość, chyba już zmądrzałam.
W ogrodzie, bez podpórki nie pracuję wcale,
I przy pomocy grabek
z kucek do góry winduję się wspaniale.

jotka 10:03, 01 kwi 2014

Haniu, u mnie od jakiegoś czasu podobnie - przykucnac nie problem, tylko jak potem wstac????
Z podkladka mam podobnie, ale i z rekawiczkami nie moge sie dogadać. Zawsze zaczynamy razem, a potem one nie nadążają, lub zagapia się przy jakiejś robocie i dalej dzialam juz bez nich

Dzisiaj jeszce lapie oddech w domu po intensywnych dniach, ale przy tej pogodzie nawet mi nie żal ....

pozdrawiam
hanka_andrus 10:13, 01 kwi 2014

Jolu, widziałaś jak sobie radzę, Bez kija do ogrodu nie wchodzę. Przecież wiele prac nie da się na baczność
wykonywać, trzeba zmieniać pozycje, a najbardziej mnie trudność sprawia pielenie. Stąd te nakolanniki i podkładki, i podpórki.
Słoneczko już się przez chmury prześwieca, z +2 C do +10 C może dojdzie?
Ciepłego pobytu na balkonie, Jolu.