Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 20:21, 19 mar 2013

Trochę mnie nie było,a tu gości miłych tyle! Dobrze ,że Iwonka podesłała ciasteczko, a Dajanka z pączkami się zaoferowała!
Agatko, Pszczółko, Ewelinko, Janinko, Zuziu, Danuszko, Iwonko, Dajanko! Kochane dziewczyny jesteście! Buziam!

No z ta zimą to przeginka, jak mówi się powszechnie! Ja już miałam ranniki i krokuski, a tu zima, śniegi miejscami na metr! Załamka!

Ale z Wami raźniej! Dziś przedarłam się do Ldl I ostatnie 2 pnące złociste róże nabyłam. Już miałam nie kupować, ale na złość babci zimie! Niech wie , że nie poddajemy się! Siejemy, pikujemy, i sadzić będziemy! A jak nam w maju buchnie kwieciem, to będą widoki!
Ewo widziałam tego boćka, przelotem przez ogrody, dzięki za info.
Iwonko, też wiedzę o ziołach od babci mam, i sama czasami coś uskubię w ogrodzie, albo na łąkach, ale teraz wszędzie spaliny, takie nieskażone zioła, to chyba tylko w puszczy Białowieskiej.

Wszystkim za pozdrowienia dziękuję!

Sroki budują gniazda, albo poprawiają stare!

Neska 20:47, 19 mar 2013

Haniu pewnie potem zaraz lato nastanie.
Moniika 20:58, 19 mar 2013

Żyrafa śliczna i żubr fajny ale wiosny mam chyba nie przyniosą pozdrowienia m
Mala_Mi 21:38, 19 mar 2013

Haniu .. widziałam dziś lecące nad domem bociany.. musi być wiosna, bo one chyba lepiej znają się na pogodzie niż meteorolodzy A jak się nie znają, to biedne będą.. z głodu umrą... mogę je karmić, ale czy one będą wiedziały, że ja mam im karme...
hanka_andrus 21:50, 19 mar 2013

Rybie wnętrzności, flaczki jakieś, ślimaczki. Bo innej karmy dla boćków chyba, Aniu, nie znajdziesz pod śniegiem.
Monisiu, wszystkiego się chwytam, bo kiedyś musi być odwrót tego paskudztwa!
Teraz może jakiegoś ptaszka wstawię? Co prawda z zoo, ale co tam, może się uda? Spokojności na noc!

bogumila 22:07, 19 mar 2013

hanka_andrus 22:31, 19 mar 2013

Zamieszczam aktualny wierszyk na zakończenie zimy, mojego ulubionego poety z Wilna

Jan Rozanowski

Jakiż czort nam klimat rozmaziukał
że popadłszy my w arktyczna strefa?
Ni skończywszyś zima na Kaziuka
i ni chce sie kańczać na Józefa.

Biesi lod, a śnieg mazoli oczy
nadojadszy już zimowa białość
Do sonsiada Ziuńki chciał podskoczyć,
toż do jego chaty ślad zawiało!

Ni widziawszy ja "Józefów" takich,
bendzie co na starość wspomnieć chociaż.
Ni poleco musi do nas szpaki
i odwoła rejs na Litwa bocian.

Toż ni znajdzie przyleciawszy żabki
ten szlachetny, ale głodny ptak.
Już gadajo po kryjomu babki,
że nadchodzi wieczna mierzłata.

Sok ni idzie (ja sprawdzawszy) z brzozy
kupił zatem na Józiuka winka.
Jeśli bendo dalej takie mrozy,
na Wielkanoc pójda po choinka.

Oby się nie sprawdziło, Janie!
zuza12 23:08, 19 mar 2013

Haniu,
własnie dzisiaj śmiałam się z mamą, że chyba pójdziemy po choinkę do lasu. Też mam nadzieje, że się nie sprawdzi.
zawitka 07:55, 20 mar 2013

Haniu
fajny ten wierszyk ---- ta mowa mi znana bo w moim rodzinnym miasteczku też się taką słyszy .Pozdrawiam dalej zimowo U Ciebie coć wiosna w kompie
eliza3 09:21, 20 mar 2013

Haniu pozdrawiam. U mnie słoneczko świeci bardzo mocno, jest nadzieja, że śnieg w końcu stopnieje.