Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Luki 10:08, 30 maj 2014

Zawciąg szerokolistny sobie zapisałem. Murki niezmiennie zachwycają każdym detalem
Pszczelarnia 10:21, 30 maj 2014

Agnieszko, kupiłam (dosłownie wczoraj) zawiciąga - tyle że różowego i białego. Powędruje między kamienie.
WilczaGora 10:30, 30 maj 2014

cudowny, bardzo energetyczny ogród !
fotki wspaniałe

pozdrawiam z Wilczej
Milka 12:05, 30 maj 2014

zawciąg szerokolistny, jest też biały, takie same ma też Alinka. Jest fajny, bo podobny do czosnków, tylko...o wiele dłużej kwitnie

Nie wiedziałam, że taki jest, zaraz sobie wygooglam, bo ze srebrem cudnie wygląda
A jak na bylinówce, już skończyłaś, na pewno pokażesz
p.s. czy to odmiana Ballerina Red?
MagdalenaK8 12:36, 30 maj 2014

A tu znowu zachwyt w czystej postaci...
Pozdrawiam
akanta 12:52, 30 maj 2014

Pięknie ! Dobrze roślinki mają u ciebie jak zresztą i kotek... szczęśliwe.
Maria667 13:24, 30 maj 2014

Zawsze z przyjemnością tutaj zaglądam, a już po tak długim "niebyciu" to naprawdę jest co oglądać !
Zauroczona jestem Twoją lawendą, ale muszę się pochwalić, że moje drugoroczne sadzonki również są całkiem , całkiem...
Posadzone mam w swojej "Grecji", żeby chociaż trochę nawiązać do śródziemnomorskich klimatów.
Pozdrawiam serdecznie!
AgnieszkaW 13:43, 30 maj 2014

Dajano, zapewne masz niekwitnącą odmianę macierzanki (takie też są, mają tylko po kilka kwiatków i to wszystko). Macierzanki ci u mnie dostatek, więc nie ma problemu, dostaniesz jak kiedyś zawitasz w moje strony

Łukasz, Irenka dopisała jeszcze prawidlową odmianę tego zawciągu: "Ballerina Red"

Ewo, to super po pierwszym kwitnieniu od razu przytnij przekwitłe kwiatostany, zakwitnie znów, choć już nie tak obficie.

Wilcza, czy energetyczny...może troszeczkę, ale uwierz mi, że więcej w nim pasteli Te "czerwienie" to tak naprawdę raczej malinowe odcienie, brudny róż, bordo. Czerwieni jako takiej w czystej postaci nie lubię, ale w kierunku brudnego różu i koloru czerwonego wina już tak

Irenko
, bingo to ta odmiana Bylinówki na razie nie pokażę (chyba, że gdzieś w tle się pojawi), bo masakrycznie jeszcze wygląda, nic na niej nie widać, troszkę poprawiłam kształt, więc czeka mnie dosiewka trawy. Powiem tylko, że poszlam troszkę w kierunku poczochrania z poukładaniem Jesienią muszę dosadzić czosnki, dużo czosnków, trawy muszą się rozrosnąć, trzeba ją jeszcze dopracować.

Magdalenko, dziękuję

Aniu, jakże się cieszę, że wpadlaś do mnie

Marysiu, miło, że mnie odwiedziłaś Cieszę się, że masz ładną lawendę, a Twój grecki kącik zawsze mnie fascynował
AgnieszkaW 15:22, 30 maj 2014

Anka - Matylda, to dla Ciebie do rozpoznania. Na pierwszej fotce to moim zdaniem chrabąszcz majowy, na drugiej jakiś inny stwór, ale nie wiem, jaki. Oba wcinają płatki róży...

AgnieszkaW 15:55, 30 maj 2014

Zawciąg szerokolistny "Ballerina Red" z bliska - taka malinowa czerwień