Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Mathildis 22:08, 11 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Dzięki kochani za wszystkie wpisy. Na początku fotka specjalnie dla Bogdzi, coby sobie nie myślala, że u mnie chwastów nie ma i zawsze jest super, bo nie jest...ale...chwast to też pojęcie względne, bo dla jednych pokrzywa jest chwastem, dla innych ziołem, to samo z perzem i właściwie z każdą dziką roślinką...

tu wrzucam wszystko to, co nie jest mi potrzebne w ogrodzie, a więc są tu wyrzucone kiedyś uschłe pędy naparstnicy, jakieś irysy, dorodny ziemniak, kocimiętki, liliowiec rdzawy, budleja, która na rabacie nie chciała kwitnąć, skoszona trawa, ścinane suche pędy bylin i jeszcze wiele, wiele innych 'skarbów' natury takie miejsca też są bardzo potrzebne w ogrodzie, a wręcz niezbędne, szczególnie w większym. Jesteś Bogdziu usatysfakcjonowana?

a za chwilę fotki "bardziej uporządkowane"

hahaha i u mnie perzu dostatek, ale nie będę go focić, jest krótko strzyżony trochę pokrzyw by się przydało - podobno biedronki lubią na nich jaja składać
na fotki czekam...
Bogdzia 22:28, 11 cze 2014

Mathildis napisał(a)

hahaha i u mnie perzu dostatek, ale nie będę go focić, jest krótko strzyżony trochę pokrzyw by się przydało - podobno biedronki lubią na nich jaja składać
na fotki czekam...

Na pierwszym zdjeciu piękna trawa, na drugim pokrzywy które powinny byc w każdym szanujacym się ogrodzie bo motylki muszą przecież je miec do rozwoju, na trzecim-piękny widoczek z kwiatami i tylko trzy źdźbła trawki ,a na czwartym nie widze ani jednego źdźbła trawy ani pokrzywy ani innego chwasta. Ciesze sie jednak ze masz te pokrzywy i dzieki za zdjecia , teraz juz wiem ze masz bardzo zadbany ogród jeśli to twoje najgorsze grządki. Pozdrawiam serdecznie.
asiach 22:29, 11 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Dzięki kochani za wszystkie wpisy. Na początku fotka specjalnie dla Bogdzi, coby sobie nie myślala, że u mnie chwastów nie ma i zawsze jest super, bo nie jest...ale...chwast to też pojęcie względne, bo dla jednych pokrzywa jest chwastem, dla innych ziołem, to samo z perzem i właściwie z każdą dziką roślinką...

tu wrzucam wszystko to, co nie jest mi potrzebne w ogrodzie, a więc są tu wyrzucone kiedyś uschłe pędy naparstnicy, jakieś irysy, dorodny ziemniak, kocimiętki, liliowiec rdzawy, budleja, która na rabacie nie chciała kwitnąć, skoszona trawa, ścinane suche pędy bylin i jeszcze wiele, wiele innych 'skarbów' natury takie miejsca też są bardzo potrzebne w ogrodzie, a wręcz niezbędne, szczególnie w większym. Jesteś Bogdziu usatysfakcjonowana?

Agnieszka jeszcze w życiu nie widziałam tak kolorowego "śmietniska" jak ja coś wykopię to tego już nie ma usycha gdzieś w zapomnieniu a u Ciebie nawet w tym kącie jest ładnie a i orginalnie przy okazji
Pozdrawiam w chłodną noc
AgnieszkaW 22:30, 11 cze 2014

na dobranoc

cdn
Donia72 22:32, 11 cze 2014

Widok z dzwonkami przepiękny
Jag_58 22:40, 11 cze 2014

Aga te dobranocki są piękne ale masz śmietnisko prawie jak niejedna bylinówka
Ja żeby mieć pokrzywe w ogrodzie musiałam ją sobie przeflancować z pobliskiego lasku bo tam rosła a u mnie nie ale teraz mam swoją i młode listki susze na herbatkę pozdrawiam
Aneczka 22:42, 11 cze 2014

Haha Aguś ile byś tej pokrzywy nie wstawiła to i tak nam nie zamydli oczek
AgnieszkaW 22:52, 11 cze 2014

anna_pisalska 22:57, 11 cze 2014

Twoje murki Agnieszko, jak zwykle piękne
ewsyg 22:59, 11 cze 2014

Agnieszko, a gdzie Mimi ?