Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Donia72 19:06, 31 lip 2014

Aga, ale ten berberys daje po oczach Fajowy on jest
AgnieszkaW 22:32, 31 lip 2014

Doniu, to berberys Atropurpurea Nana
viva 22:37, 31 lip 2014

Agnieszko dla Twoich nowych różyczek ważna będzie pierwsza zima. One teraz są mocno podpędzone nawozami mogą późno wchodzić w spoczynek zimowy. Dobrze je zabezpieczysz i będzie dobrze
Piękne są jak wszystko w Twoim ogrodzie
Ivvvona 23:29, 31 lip 2014

Pięknie -Twój ogród nigdy się nie nudzi, w każdej porze roku jest cudny. Pozdrawiam
AgnieszkaW 06:54, 01 sie 2014

Vivo, bardzo dziękuję za dobrą radę

Iwonko, miło, że zaglądasz

Miłego dnia
paniprzyroda 07:48, 01 sie 2014

Agnieszko jeżeli możesz pozbierać nasionka knauti to cudnie Lepiej wysiewać je po zbiorach, czy wiosną? Ziemię mam raczej ciężką, ale jedna rabata będzie się nadawała. Napiszę na pw. Pozdrawiam, miłego
Madzenka 10:29, 02 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Nie wiem, czy Wam mówiłam, ale skusiłam się na róże i...w minioną niedzielę wieczorem zamówiłam. Dzisiaj o 10.16 już były u mnie

Oto moje franuzki Guillota:
Bicentenaire de Guillot

i moja imienniczka - Agnes Schillinger (Masach) (kwiat bardzo rozkwitnięty, jeden, ale są pąki)

kolory foto wg mnie w miarę wiernie oddają naturalny kolor róż

To ogólna kondycja róż, które mi przysłano. Jestem zadowolona, bo widać, że ładne egzemplarze, pełne pąków, kwitnące

Agnieszko gillotka ma kolor purpury czy bardziej maliny? Na zdjeciach w szkołce wyglada zachwycajaco! Czy ona powtarza kwitnienie i lubi mocne nasłonecznienie?
Madzenka 10:35, 02 sie 2014

Dojrzewam do takich samych kolorów jak Ty w ogrodzie

Napisz proszę czy santolina jest rośliną wymagającą jakichkolwiek zabiaegów. Pasowałaby mi kolorsytycznue na orzedpłocie, czy można ją bez szkody dla rośliny formować? Nobserwuje na zdjęciach piękne bryły z ciętych pędów tej rosliny. Czy łatwo i szybko można byłoby wyprowadzić z nich półkule?

Nie chciałabym aby kwitła u mnie, zależy mi tylko na tych szaro-niebieskich oedach. Co myślisz o tym pomyśle?
asiach 10:35, 02 sie 2014

Agnieszko,
miłego weekendu życze
AgnieszkaW 12:19, 02 sie 2014

Mariolko, można od razu wysiewać, resztę na priv.

Marzenko, pomiędzy...ale jest fajna, brzegi płatków bardziej purpurowe, w pąku też raczej purpura, po rozwinięciu środek lekka malina, tylko że szybko traci płatki, za to Agnes chyba będzie długo trzymała kwiat. Dzisiaj rozwija się kolejny pąk, Wszystko jeszcze w testach, za rok się okaże...Mało jest informacji o tych różach, więc będę testować. Mam plan na kolejne róże, raczej Francuzki, ale o tym ciii... Santolinę właśnie wczoraj przycięłam w dywanik, by nie zakwitła, formowanie dopiero zaczynam, będę informować (z boku też wyrównywałam) tu trochę widać (cięcie jeszcze do poprawki):

Później zrobię lepszą fotkę, to wstawię.

Asiu, wzajemnie

A to moja Eden Rose 85, będzie zakrywać tę kratownicę obok ławki.